5 τρόποι να βελτιώσεις τη διάθεσή σου

Διάβασε επίσης

Μπορεί η "Blue Monday" να είναι επίσημα μία φορά το χρόνο, μη μου πεις όμως ότι δεν την έχεις βιώσει πολύ περισσότερες φορές, ακόμα κι αν δεν είναι Monday. Κι επειδή οι εποχές είναι λίγο "δύσκολες" κι επειδή συχνά πυκνά χρειαζόμαστε ένα "booster" στη διάθεσή μας, παρακάτω θα βρεις 5 απλούς, γρήγορους αλλά πολύ αποτελεσματικούς τρόπους να φτιάχνεις τη διάθεσή σου μέσα στην ημέρα. Και το κυριότερο: μπορείς να τους επαναλαμβάνεις ελεύθερα όσο συχνά θέλεις!


1. Ξεκίνησε τη μέρα σου κάνοντας stretching. 
Κάποιος μου είπε ότι όταν ξυπνάμε το πρωί, το σώμα μας είναι 2 πόντους ψηλότερο. Δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά μου αρέσει πολύ σαν ιδέα. Πάμε όμως πίσω στο πρωινό ξύπνημα. Φαντάσου τον εαυτό σου να κλείνει το ξυπνητήρι και να πετάγεται σαν ελατήριο από το κρεβάτι, να σκοντάφτει σε έπιπλα, και να τρέχει να προλάβει να ετοιμαστεί για τη δουλειά και να φτάνει στη δουλειά με πονοκέφαλο. Τώρα φαντάσου τον εαυτό σου να ξυπνάει 10 λεπτά νωρίτερα και να τεντώνεται. Και πάλι θα τρέχεις να προλάβεις να φτάσεις στην ώρα σου, αλλά τουλάχιστον θα έχεις απολαύσει 10 λεπτά χουζουρέματος, και το κυριότερο, δεν θα έχεις πονοκέφαλο. Το stretching είναι θεραπευτικό. Σε βοηθάει να μεταβείς ομαλά από τη μία κατάσταση στην άλλη. Δοκίμασέ το μία φορά και θα δεις ότι η μέρα σου θα ξεκινάει πολύ καλύτερα! Κι αν λάβουμε σοβαρά υπόψη μας ότι ξυπνάμε 2 πόντους ψηλότεροι, γιατί να μην το εκμεταλλευτούμε; Αφού το ίδιο το σώμα μας δείχνει ότι είναι ξεκούραστο και αναζωογονημένο!

2. Αφιέρωσε 10 λεπτά την ημέρα σε έναν στόχο. Ιδανικά στον προγραμματισμό ενός ταξιδιού. Δεν είναι απαραίτητο να είναι ένας πολύ μακρινός προορισμός, ούτε να είναι για πολλές μέρες. Δεν είναι καν απαραίτητο να κάνεις το ταξίδι την επόμενη εβδομάδα. Ξεκίνα όμως να το οργανώνεις, λίγο λίγο κάθε μέρα. Τσέκαρε ημερομηνίες, εισιτήρια, καταλύματα, αξιοθέατα, μουσεία, εστιατόρια, καφέ, μπαρ, παραλίες, ότι σε ενδιαφέρει να δεις και να κάνεις εκεί που θα πας. Έτσι θα το βλέπεις σιγά σιγά να πραγματοποιείται. Ο προγραμματισμός ταξιδιού είναι κάτι που βοήθησε κι εμένα πολύ σε μία όχι και τόσο καλή περίοδο. Για τις ημέρες του ταξιδιού δεν θα αναφερθώ εδώ, γιατί δεν είναι ένα απλό "boost" καλής διάθεσης, είναι πολλά περισσότερα!


3. Αφιέρωσε λίγο χρόνο σε αυτά που έχεις. Πολύ συχνά μας χαλάει η διάθεση για αυτά που δεν έχουμε. Πόσες φορές όμως επικεντρωνόμαστε σε αυτά που έχουμε; Σπάνια. Μην τα θεωρείς δεδομένα, γιατί δεν είναι και νιώσε ευγνωμοσύνη για αυτά, όπως για την καλή υγειά, τους καλούς και αγαπημένους φίλους, την οικογένειά σου, τη δουλειά σου, ο,τιδήποτε σε κάνει να νιώθεις όμορφα, οτιδήποτε έχεις στη ζωή σου. Είναι πολύ ωραίο να θέτουμε στόχους και να παλεύουμε για αυτούς, όμως μην υποτιμάς αυτά που ήδη έχεις κατακτήσει ή σου έχει χαρίσει η ζωή. Πες ένα "ευχαριστώ" και θα νιώσεις αμέσως πολύ καλύτερα!

4. Πάρε τηλέφωνο κάποιον που σε κάνει να χαμογελάς. Δεν εννοώ τον πιο αστείο φίλο σου. Εννοώ τον πιο αγαπημένο φίλο σου. Ή κάποιον που δεν βλέπεις συχνά. Ή κάποιον που σου έχει λείψει. Λίγη κουβέντα με ένα αγαπημένο πρόσωπο πάντα φτιάχνει τη διάθεση. Άφησε το messenger για λίγο και πληκτρολόγησε τον αριθμό του. Η φωνή των αγαπημένων μας έχει χαλαρωτική επίδραση και βοηθάει στην καταπολέμηση του στρες.

5. Κάνε μια βόλτα στη φύση. Είναι γνωστό ότι η φύση έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Οποιαδήποτε ώρα της ημέρας εάν νιώσεις ότι "πέφτεις" βάλε τα αθλητικά σου και πήγαινε στο κοντινότερο πάρκο και περπάτησε. Είναι διαπιστωμένο ότι σε μερικά λεπτά θα νιώσεις πολύ καλύτερα! Άσε που αν το βάλεις στο πρόγραμμά σου θα δεις και την υγεία σου να βελτιώνεται!

Εσένα ποια είναι τα δικά σου tips για να βελτιώσεις άμεσα τη διάθεσή σου;

Βίλλυ από Make up your dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->