5 βήματα που πρέπει να προσέξεις πριν δημοσιεύσεις μια ανάρτηση στο blog σου

Διάβασε επίσης

Μολονότι έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τα βασικά βήματα του blogging, νομίζω ότι δεν έχουμε ασχοληθεί αρκετά με κάποια "πρέπει" που είναι σημαντικό να έχουμε υπόψη μας πριν δημοσιεύσουμε την ανάρτηση μας. 

blogging tips


Αν και σου έχω ξαναμιλήσει για το τι πρέπει να προσέξεις πριν δημοσιεύσεις νομίζω ότι υπάρχουν τουλάχιστον 5 βήματα που είναι εξαιρετικά σημαντικά και πρέπει να έχεις υπόψη σου πριν πατήσεις τη "δημοσίευση".


1. Σκέψου ξανά τον τίτλο σου. Ομολογώ ότι για μένα είναι το δυσκολότερο βήμα και αυτό γιατί πάντα, μα πάντα, βρίσκω "λάθη" στον τίτλο, ενώ άπειρες είναι οι φορές που το μυαλό μπλοκάρει και δεν ξέρω τι τίτλο να επιλέξω. Όμως είναι σημαντικό ο τίτλος να είναι SEO friendly. Θα πρέπει ο τίτλος να βοηθάει το άρθρο να εμφανιστεί όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται στις μηχανές αναζήτησης. Εδώ θα βρεις 20 δείγματα τίτλων που θα κάνουν την ανάρτησή σου viral

blogging tips


2. Επέλεξε το σωστό σύνδεσμο. Στο παιχνίδι του SEO ο τίτλος αλλά και το url της ανάρτησης παίζουν πρωτεύοντα ρόλο. Θα πρέπει λοιπόν να μπεις στον κόπο να τον προσαρμόσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πιο αποδοτικός στο πλαίσιο του SEO. Η Δέσποινα έχει ετοιμάσει ένα αναλυτικό οδηγό με όλες τις συμβουλές για το πώς μπορείς να κάνεις τις αναρτήσεις σου SEO friendly, δηλαδή φιλικές προς τις μηχανές αναζήτησης, ώστε το μπλογκ σου να εμφανίζεται πιο ψηλά στα αποτελέσματα.




3. Μην αμελήσεις να προσθέσεις μια μικρή περιγραφή αναζήτησης. Στην δεξιά μπάρα του blogger μπορείς να βρεις το κουτάκι "περιγραφή αναζήτησης". Εκεί είναι που θα πρέπει να προσθέσεις μια μικρή περιγραφή του άρθρου που ετοιμάζεσαι να δημοσιεύσεις. Αν δεν μπορείς να την δεις πιθανότατα να μην είναι ενεργοποιημένη. Μόλις την ενεργοποιήσεις, θα πρέπει να καθιερώσεις να την συμπληρώνεις πάντα.

blogging tips

4. Έχεις βάλει το Keyword στον τίτλο, σύνδεσμο, την περιγραφή και την ανάρτηση; Είναι εξαιρετικά σημαντικό, το κείμενο σου, όπως και ο τίτλος, ο σύνδεσμος αλλά και η περιγραφή να περιλαμβάνει το βασικότερο keyword σου. Για το πως βρίσκεις τα καταλληλότερα keywords μπορεί να σε βοηθήσει και το google αλλά και άλλα εργαλεία, όπως το keyword.io κτλ.

5. Βάλε τίτλο στις εικόνες σου. Πριν τις ανεβάσεις, είναι σημαντικό να τις έχεις ονομάσει, ενώ είναι εξίσου σημαντικό να συμπληρώσεις τον κείμενο τίτλου αλλά και τον εναλλακτικό τίτλο της εικόνας.

Blogging tips


Να θυμάσαι: στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις κάτι καινούριο για να κάνεις το μπλογκ σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη. Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->