Ταλιατέλες με σάλτσα καλοκαιρινών λαχανικών

Διάβασε επίσης

Φίλη μου με συνταγή επανέρχομαι και σήμερα καθώς πρόσφατα έφτιαξα μια μακαρονάδα που με εντυπωσίασε και θέλω να τη μοιραστώ μαζί σου... Και για να μην ξεχνιόμαστε είναι εύκολη κι απλή! Το μυστικό και η μαγεία της κρύβεται στη σάλτσα της. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις πέννες με σάλτσα καλοκαιρινών λαχανικών! Το μυστικό συστατικό που με ενθουσίασε είναι η μελιτζάνα.

Ταλιατέλες με σαλτσα καλοκαιρινών λαχανικών

Τι θα χρειαστείς: 
Η απάντηση είναι απλή... Ότι έχεις στο ψυγείο σου.  Κρεμμύδια, πιπεριές πράσινες (κέρατα), ντομάτες κατακόκκινες και ζουμερές, μελιτζάνες, κολοκυθάκι, ακόμα και καροτάκι. 

Τι πρέπει να κάνεις; 
Βράσε τα ζυμαρικά σου όπως πρέπει. Όσο βράζουν τα ζυμαρικά ψιλόκοψε όλα τα λαχανικά σε μικρά κυβάκια. Σε μια κατσαρόλα σωτάρεις όλα τα λαχανικά και τα αφήνεις να καραμελώσουν σβήνοντας τα με λίγο λευκό κρασί. Στη συνέχεια προσθέτεις το χυμό ντομάτας για να δέσει η σάλτσα και τα αφήνεις να βράσουν μέχρι να έχεις ένα όμορφο αποτέλεσμα. Μην ξεχάσεις το απαραίτητο αλάτι και το κόκκινο πιπέρι γλυκό που δίνει όλη τη νοστιμιά. Αφού βράσει η σάλτσα, ρίχνεις μέσα τα ζεστά μακαρόνια που έχεις ήδη στραγγίξει και ανακατεύεις προσθέτοντας λίγη φέτα σε κυβάκια και λίγη ρίγανη, Το φαγητό σου ουσιαστικά είναι πανέτοιμο! Σερβίρεις με μπόλικο τυρί τριμμένο! 

Ταλιατέλες με σάλτσα καλοκαιρινών λαχανικών


Αυτό που με εντυπωσίασε κυριολεκτικά ήταν η μελιτζάνα την οποία δεν προ τηγάνισα ή δεν έκανα κάποια από όλες εκείνες τις διαδικασίες που κατά καιρούς κάνουν οι νοικοκυρές για να τη γλυκάνουν. Ήταν εξαιρετική ιδέα να την προσθέσω και η γεύση της σε γεμίζει τόσο πολύ που δε χρειάζεται τη γεύση του κρέατος για να κάνεις μια επιτυχημένη συνταγή. 

Δοκίμασε την και μην ξεχνάς να μου αφήνεις σχόλια αν κάτι σου άρεσε και το δοκίμασες!

Αυτά για σήμερα ,

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->