Μήπως δε χρησιμοποιείς σωστά το dry shampoo; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τέλειο αποτέλεσμα!

Διάβασε επίσης

    Το ξηρό σαμπουάν ή dry shampoo είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος για κάθε γυναίκα. Σε βγάζει από τη δύσκολη θέση όταν δεν προλαβαίνεις να λουστείς αλλά πρέπει να είσαι ευπαρουσίαστη. Ξέρω ότι κάποιες κοπέλες θα πουν "'ασε το ξηρό σαμπουάν και λούσου!" αλλά ειδικά αν έχεις λιπαρά μαλλιά που τη 2η κιόλας μέρα είναι σα να τα έχει γλείψει αγελάδα, τότε μην τις ακούς, άκουσε εμένα: το dry shampoo είναι φίλος σου! Κι αν δεν είναι πρέπει να γίνει!

Πώς να χρησιμοποιήσεις σωστά το dry shampoo

    Καταρχήν να πούμε το βασικό: παρά το τι μπορεί να πιστεύεις, στην πραγματικότητα δεν κάνει να λούζεις τα μαλλιά σου τόσο συχνά όσο νομίζεις.

Πόσο συχνά πρέπει να λουζόμαστε


Σε καμία περίπτωση δε χρειάζεται να λούζεσαι καθημερινά εκτός αν ανήκεις σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες ανθρώπων

  • έχεις πολύ λεπτή τρίχα
  • ασκείσαι πολύ και επομένως ιδρώνεις
  • μένεις σε περιοχή με πολύ υψηλή υγρασία
  • έχει λιπαρό δέρμα στο κεφάλι (προσοχή όχι λιπαρά μαλλιά)
Αν ανήκεις σε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις πρέπει να λούζεσαι καθημερινά. Αν όμως δεν συντρέχει κάποιος από αυτούς τους λόγους τότε καλό είναι να λούζεσαι κάθε 3 μέρες. Αν έχεις κάνει μάλιστα θεραπεία κερατίνης ή χρησιμοποιείς συχνά θερμότητα μπορείς να αφήσεις τα μαλλιά και 7 μέρες χωρίς λούσιμο για να μην ασκείται μεγαλύτερη πίεση στην τρίχα. Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνεις τα μαλλιά άλουστα για πάνω από 2 βδομάδες.

Εδώ είναι που γίνεται σύμμαχός σου το ξηρό σαμπουάν. Πολλές φορές δεν είναι ανάγκη να λουστείς γιατί τα μαλλιά δεν είναι ουσιαστικά βρώμικα, απλά έχουν χάσει τον όγκο τους τη δεύτερη ή τρίτη μέρα.
Σε αυτή την περίπτωση το ξηρό σαμπουάν και θα απορροφήσει την περιττή λιπαρότητα αλλά και θα ανακτήσει το χαμένο όγκο των μαλλιών.




Πώς χρησιμοποιείται σωστά το ξηρό σαμπουάν;

1. Ψέκασε το ξηρό σαμπουάν στις ρίζες των μαλλιών αλλά ΌΧΙ όπως ψεκάζεις τη λακ ένα γύρω για να σταθεροποιήσεις το χτένισμα! Το dry shampoo πρέπει να το ψεκάζεις σε κάθε τούφα ξεχωριστά. Χώρισε σε τμήματα τα μαλλιά σου και ψέκασε από απόσταση τουλάχιστον 20 εκ ή όσο αναγράφεται στη συσκευασία του προϊόντος.

2. Άφησε το προϊόν να απορροφηθεί ή μάλλον πιο σωστά άφησέ του χρόνο να απορροφήσει τη λιπαρότητα. Μπορείς να το αφήσεις έως και 10 λεπτά αν έχεις το χρόνο.

3.Μην το παρακάνεις με την ποσότητα, περισσότερο προϊόν δε σημαίνει απαραίτητα καλύτερο αποτέλεσμα γιατί δε θα μπορέσει να απορροφηθεί!

4.Μην το παρακάνεις ούτε με τη συχνότητα: μια το πολύ δυο φορές ανάμεσα στα λουσίματα μπορείς να χρησιμοποιείς το ξηρό σαμπουάν γιατί διαφορετικά χαλάς την υγιεινή του κεφαλιού μην αφήνοντας καθόλου έλαια. 

5. Αφού λοιπόν ψεκάσεις σωστά και αφήσεις το προϊόν να απορροφηθεί αναποδογύρισε τα μαλλιά σου και κάνε καλό μασάζ για να απορροφηθεί όσο προϊόν έχει περισσέψει και να δώσεις έξτρα όγκο

Το απόλυτο μυστικό που κανένας δε σου λέει για το dry shampoo

Ήξερες ότι αν βάλεις dry shampoo το βράδυ πριν κοιμηθείς (με το σωστό τρόπο που είπαμε παραπάνω)  το πρωί θα έχεις υπέροχα μαλλιά; Για δοκίμασέ το και έλα να μου πεις τι έγινε!

Γιατί το καλοκαίρι το dry shampoo είναι απολύτως απαραίτητο;


Για μένα το καλοκαίρι το ξηρό σαμπουάν είναι must!Και για να καταλάβεις γιατί φαντάσου τη σκηνή:
Πας θάλασσα κολυμπάς, βγαίνεις, πας στο ντους και αυτό ήταν. Όταν όμως στεγνώσει το μαλλί από το ντους δεν είναι και στα καλύτερά του. Τι κάνεις λοιπόν; Έχεις μαζί σου το ξηρό σαμπουάν και το εφαρμόζεις όπως είπαμε παραπάνω και είσαι έτοιμη!

Ποιο dry shampoo να επιλέξω;


Υπάρχουν πολλά ξηρά σαμπουάν εκεί έξω για να επιλέξεις. Εγώ έχω ξεχωρίσει το kamx dry shampoo για πολλούς λόγους:


  • Απορροφάται γρήγορα
  • Δεν αφήνει λευκά σημάδια (αν το εφαρμόσεις σωστά)
  • Δίνει όγκο
  • Έχει βολική συσκευασία για να το παίρνω μαζί μου
  • και το κυριότερο λειτουργεί σε σούπερ λιπαρά μαλλιά όπως τα δικά μου!


Ακολούθησε την Kmax σε facebook και  instagram για να ενημερωθείς μόλις ξεκινήσει ο διαγωνισμός μας!


Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->