IGTV - Τι είναι πάλι τούτο;

Διάβασε επίσης

Και ξαφνικά πριν λίγες μέρες (για την ακρίβεια το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε για μένα) εμφανίστηκε το IGTV. Πρόκειται για τη νέα προσθήκη/εφαρμογή του Instagram που επιτρέπει την δημιουργία "καναλιού" και το ανέβασμα video διάρκειας πάνω από ένα λεπτό.
IGTV instagram TV


To “IGTV” (Instagram TV) είναι μια ξεχωριστή εφαρμογή του instagram η οποία μας επιτρέπει να ανεβάζουμε video, μεγαλύτερης διάρκειας από τα stories ή ακόμα και της ροής. Για την ακρίβεια το βίντεο πρέπει να είναι γυρισμένο σε κάθετη μορφή (πορτραίτο) και να έχει διάρκεια από 15 δευτερόλεπτα έως και 10 λεπτά.

IGTV instagram TV

Για να το αποκτήσετε απλά κατεβάστε την εφαρμογή IGTV (αν δεν έχει προστεθεί αυτόματα ήδη στο instagram σας μετά την τελευταία ενημέρωση). Αν έχετε Iphone μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή εδώ. Αν έχετε Android βρείτε την εδώ. Μπορείτε να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας στο instagram. Τα video παίζουν αυτόματα και μόλις τελειώσει το ένα, αρχίζει το άλλο.

Υπάρχουν 7 επιλογές στο IGTV.  Οι 4 βασικές είναι:
  1. Για εσάς. Η εφαρμογή σου προτείνει τι θα ήθελες να δεις και λειτουργεί περίπου όπως η ροή της απλής εφαρμογής.
  2. Ακολουθείτε. Σε αυτήν την επιλογή μπορείτε να δείτε τα βίντεο όσων παρακολουθείτε ήδη στο Instagram.
  3. Δημοφιλή. Λειτουργεί όπως η αναζήτηση στο instagram Και δείχνει τα δημοφιλή video ανθρώπων που δεν ακολουθείτε.
  4. Συνέχεια Παρακολούθησης. Όπως φαίνεται και από την ονομασία του, πρόκειται για την συνέχιση παρακολούθησης βίντεο που σταματήσατε στην μέση.
Επιπλέον στις επιλογές θα βρείτε την "Αναζήτηση στο IGTV", την εικόνα προφίλ σας και τις ρυθμίσεις.

Από την αναζήτηση στο IGTV μπορείτε να αναζητήσετε τους αγαπημένους σας instagrammers Και να δείτε τα δικά τους κανάλια.

Πατώντας στην εικόνα προφίλ μπορείτε να δείτε τις λεπτομέρειες από το δικό σας προφίλ και το δικό σας κανάλι (μπορείτε όλοι να κάνετε κανάλι). Από εκεί, μπορείτε να ανεβάσετε και τα δικά σας βίντεο πατώντας την επιλογή με τον σταυρό. Επίσης, μπορείτε να ανεβάσετε βίντεο στο IGTV Και από την εφαρμογή instagram. Όταν το ανεβάσετε μπορείτε να δώσετε τίτλο, μια μικρή περιγραφή του αλλά και να επιλέξετε εικόνα thumbnail.

Από τις ρυθμίσεις μπορείτε να δείτε ότι έχετε την επιλογή να συνδέσετε και περισσότερους λογαριασμούς (αν έχετε φυσικά). Επίσης, μπορείτε να το συνδέσετε με την σελίδα σας στο facebook και να ποστάρονται αυτόματα κι εκεί τα βίντεο που ανεβάζετε. 

IGTV Instagram tv

Μερικά tips για το κανάλι σας IGTV:

  • Μπορείτε να ανεβάσετε μόνο βίντεο
  • Θα πρέπει να γυρίσετε τα βίντεο σας σε πορτραίτο, δηλαδή κάθετη μορφή ή να μπείτε σε διαδικασία να τα επεξεργαστείτε για να πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα.
  • Τα βίντεο μπορούν να έχουν διάρκεια μέχρι 10 λεπτά για τους μικρούς λογαριασμούς ή μέχρι και μια ώρα για όσους έχουν πολύ μεγάλο κοινό followers.
  • Μπορείτε να μπείτε στο IGTV Και από τον προσωπικό σας υπολογιστή και να ανεβάσετε από εκεί τα βίντεο σας (ω ναι). 
“IGTV” (Instagram TV).


Αυτά για την ώρα, μιας και πρόκειται για κάτι καινούργιο και εγώ ακόμα το ψάχνω καλά καλά. Αλήθεια εσείς το χρησιμοποιήσατε; Πως σας φάνηκε; 

Ελπίζω να σας άρεσε η παρουσίαση που έκανα, να την βρήκατε χρήσιμη και αν νομίζετε ότι έχω παραλείψει κάτι μην διστάσετε να μου το υποδείξετε για να το ψάξω και να επανέλθω με νέο άρθρο. 

Free instagram highlight covers

Να θυμάσαι: στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις κάτι καινούριο για να κάνεις το μπλογκ σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη. Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.


Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->