Πως να ανανεώσεις τα περσινά σου δερμάτινα σανδάλια

Διάβασε επίσης

Σήμερα φίλη μου σου έχω ένα καλοκαιρίνο DIY εύκολο κι απλό για να ανανεώσεις τα περσινά δερμάτινα σανδάλια σου! Ας μη γελιόμαστε...είναι λιγάκι δύσκολο κάθε χρόνο να αγοράζεις καλά δερμάτινα σανδάλια τη στιγμή που δεν παθαίνουν τίποτα. Και πάλι όμως καίγεται η καρδούλα σου για μια αλλαγή και ανανέωση... Τι μπορεί να κάνεις;;;

DIY: πως να ανανεώσεις τα παλιά δερμάτινα σανδάλια σου


Για πάμε να δούμε...
Αρχικά ας δούμε τι θα χρειαστείς...

  • ψαλίδι
  • πιστόλι σιλικόνης (και το δικό μου μικρό είναι όπως βλέπεις παραπάνω, δε χρειάζεται να έχεις μεγάλο και επαγγελματικό. Και το μικρούλι την κάνει τη δουλειά μια χαρά!)
  • κουμπάκια
  • τρέσες με πον-πον ή φουντίτσες ή κάποιο κορδόνι
  • χάντρες
  • κομμάτια ή κορδέλες δαντέλας
Γενικά να σου πω ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια υλικά θέλεις σύμφωνα με το δικό σου γούστο. Ανάλογα με το στυλ σου θα φτιάξεις και τα σανδάλια σου. 

Τα δικά μου σανδάλια ήταν κάπως έτσι...

DIY: πως να ανανεώσεις τα παλιά δερμάτινα σανδάλια σου

Θα συμφωνήσεις ότι δεν ήταν κι ότι καλύτερο. Μια ανανέωση χρειαζόταν άμεσα. Έλειπε κουμπί, η δαντέλα είχε λερωθεί αρκετά και το δέρμα τους είχε θαμπώσει. Είναι όμως πολύ άνετα και δεν τα αλλάζω εύκολα γιατί είνα μαλακά κι έχουν πάρει τη φόρμα του ποδιού μου κι έχουν καλό κράτημα λόγω σχεδίου.

Αυτό που έκανα λοιπόν ήταν αρχικά να καθαρίσω το μέρος που ήθελα να αλλάξω... 

DIY: πως να ανανεώσεις τα παλιά δερμάτινα σανδάλια σου

Κράτησα την επάνω τρέσα για δυο λόγους πρώτον δεν είχε λερωθεί και δεύτερον λατρεύω το συνδυασμό λινάτσας και δαντέλας. Συν του ότι η τρέσα που διάλεξα τελικά δεν απέχει πολύ χρωματικά κι έτσι ταίριαξαν πολύ όμορφα... 

Οπότε με τη βοήθεια του πιστολιού σιλικόνης έφτιαξα αυτό... 

DIY: πως να ανανεώσεις τα παλιά δερμάτινα σανδάλια σου

Όταν είσαι έτοιμη να κολλήσεις την τρέσα σου να θυμηθείς να την κολλήσεις καλά στις άκρες και να σπρώξεις προς τα μέσα τις άκρες για μεγαλύτερη σταθερότητα. Και βλέπεις πως τώρα λάμπει και φαίνεται ανανεωμένο το δέρμα από τα σανδάλια; Σου έχω λοιπόν κι ένα extra tip... βάλε λίγο ελαιόλαδο σε ένα βαμακάκι και τρίψε το δέρμα του σανδαλιού. Αμέσως θα δεις τη διαφορά!

Εγώ προτίμησα να βάλω μόνο την τρέσα αυτή και να το αφήσω απλό γιατί πέρσι είχε και δαντέλα, κουμπάκια και φιογκάκια. Έτσι λοιπόν είπα να το κρατήσω απλό. Εσύ όμως μπορείς να αφήσεις τη φαντασία σου να φτιάξει το ζευγάρι σανδαλιών των ονείρων σου! 

Να σου πω μόνο πως τα υλικά αυτά τα προμηθεύομαι από καταστήματα με είδη ραπτικής είτε με φυσική παρουσία είτε e-shops. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες μη διστάσεις να μου αφήσεις ένα σχόλιο παρακάτω! 

Αυτά για σήμερα...
Σου στέλω καλοκαιρινά φιλιά

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->