Καλοκαιρινές Βιβλιοπροτάσεις για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες

Διάβασε επίσης

Για να είμαι ειλικρινής δε μπορώ να σκεφτώ καλοκαίρι χωρίς βιβλίο... Ακόμα και τώρα που έγινα μαμά πάντα προσπαθώ να διαβάζω όσο περισσότερο μπορώ. Βέβαια να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο συζυγούλη ο οποίος ξέρει το πάθος μου και αναλαμβάνει να χτίσει κάστρα στην παραλία κι έτσι εγώ καταφέρνω να διαβάσω λίγο από το βιβλίο που έχω επιλέξει κάθε φορά!

Το καλοκαίρι συνεχίζει την καυτή πορεία του κι εγω σήμερα σου προτείνω 4+1 βιβλία που πρέπει να διαβάσεις από εκδόσεις Μίνωα... Περιμένω τις εντυπώσεις σου!

Για πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά λοιπόν...

Καλοκαιρινές βιβλιοπροτάσεις για μεγάλους


1. ΑΜΑΛΙΑ, Σπύρος Πετρουλάκης

Το καλοκαίρι συνεχίζει την καυτή πορεία του κι εγω σήμερα σου προτείνω 4+1 βιβλία που πρέπει να διαβάσεις από εκδόσεις Μίνωα... Περιμένω τις εντυπώσεις σου!

«Δεν ξέρω αν πίσω από τα φαινόμενα ζει και σαλεύει μια μυστική, ανώτερή μου ουσία.
Κι ούτε ρωτώ, δε με νοιάζει».
Νίκος Καζαντζάκης

ΣHΜΕΡΑ:
Ένας serial killer εκτελεί τελετουργικά τα θύματά του, όλα ανήλικα κορίτσια, αφήνοντας ως υπογραφή μια κάρτα ταρό που απεικονίζει τον Πεντάκτινο Ιππότη.
Ο αστυνόμος Αριστείδης Καππαρός, αντιμέτωπος με τη δυσκολότερη υπόθεση της καριέρας του, κυνηγά τον δολοφόνο ισορροπώντας στα όρια του χρόνου.
Καθώς η κλεψύδρα αδειάζει, ζωές κρέμονται από μια λεπτή κλωστή…

35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ:
Μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση της γιαγιάς της, η Αμαλία έρχεται αντιμέτωπη με μια ιδιότυπη κληρονομιά.
Ωστόσο, ούτε η ίδια γνωρίζει αν πρόκειται για ευχή ή κατάρα.
Το δάσος, που ως τότε ήταν το καταφύγιό της, πλέον δεν μπορεί να την κρύψει.
Τώρα τρέχει.
Για να σωθεί…


«Ιδιαίτεροι» άνθρωποι εξουσιάζουν τους αδύναμους.
Μπορούν να ορίσουν το Καλό και το Κακό;

Ο συγγραφέας παρασύρει τους αναγνώστες σε ένα μυστηριακό μονοπάτι σωστών επιλογών και πλάνης.
Άραγε ένα αχνό φως, σαν την καύτρα του τσιγάρου, είναι ικανό να φωτίσει αρκετά το σκοτάδι;


2. ΙΡΕΝ, Πιέρ Λεμέτρ (Μετάφραση: Νεβέ Κλαιρ)

Το καλοκαίρι συνεχίζει την καυτή πορεία του κι εγω σήμερα σου προτείνω 4+1 βιβλία που πρέπει να διαβάσεις από εκδόσεις Μίνωα... Περιμένω τις εντυπώσεις σου!

Από την πρώτη κιόλας δολοφονία, αποτρόπαια και φριχτή, ο ντετέκτιβ Καμίγ Βεροβέν ξαφνιάζεται από τη βιαιότητα του εγκλήματος και αντιλαμβάνεται ότι αυτή η υπόθεση δεν θα είναι ίδια με καμία άλλη.
Η αστυνομία ανακαλύπτει τα σώματα δύο γυναικών άγρια τεμαχισμένα και τελετουργικά τοποθετημένα σε ένα διαμέρισμα του Παρισιού.
Στον τοίχο καρφωμένο το κεφάλι του ενός θύματος και δίπλα ένα αποτύπωμα.
Σταδιακά αποκαλύπτονται και άλλα εγκλήματα, εξίσου φρικιαστικά, όσο και αναίτια.

Ο ντετέκτιβ, ιδιόρρυθμος και αντισυμβατικός, αντιλαμβάνεται ότι έχει να κάνει με έναν κατά συρροήν μανιακό δολοφόνο, που σχεδιάζει αριστοτεχνικά κάθε έγκλημα.
O Βεροβέν, έντρομος, συνειδητοποιεί ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα όταν και η προσωπική ζωή του θα αποτελέσει μέρος του ανατριχιαστικού σεναρίου που έχει επινοήσει ο δολοφόνος.

Ποιο είναι το αόρατο νήμα που συνδέει όλες αυτές τις άγριες δολοφονίες;

Ένα καταιγιστικό αστυνομικό μυθιστόρημα από έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς.
Η πρωτότυπη δομή και η ασύλληπτη ανατροπή κατατάσσουν το Ιρέν στα κορυφαία αστυνομικά μυθιστορήματα των τελευταίων ετών.


3. ΑΝΝ, Πιερ Λεμέτρ (Μετάφραση: Νεβέ Κλαιρ)

Το καλοκαίρι συνεχίζει την καυτή πορεία του κι εγω σήμερα σου προτείνω 4+1 βιβλία που πρέπει να διαβάσεις από εκδόσεις Μίνωα... Περιμένω τις εντυπώσεις σου!

Η Ανν Φορεστιέ, σύντροφος του αστυνόμου Βεροβέν, είναι ο μοναδικός μάρτυρας μιας ληστείας σε κοσμηματοπωλείο των Ηλυσίων Πεδίων έχοντας γλιτώσει ως εκ θαύματος από την αγριότητα του ληστή.
Συγκλονισμένος από την επίθεση, ο αστυνόμος Βεροβέν ρίχνεται ψυχή τε και σώματι σε αυτή την έρευνα, η οποία μετατρέπεται σε προσωπική υπόθεση, καθώς ο ληστής, σεσημασμένος εγκληματίας σπάνιας βιαιότητας, αναζητά την Ανν για να την εξοντώσει...

Οι δύο άνδρες εμπλέκονται σε ένα ξέφρενο κυνηγητό του οποίου το διακύβευμα είναι η Ανν.
Ο Βεροβέν, που αισθάνεται να απειλείται η προσωπική του ζωή, γίνεται κι αυτός με τη σειρά του βίαιος, αμείλικτος, φτάνοντας στο σημείο να απαρνηθεί όλες του τις αρχές…
Οι ρόλοι μεταξύ τους αρχίζουν να μπλέκονται αριστοτεχνικά· ποιος είναι τελικά ο κυνηγός και ποιος η λεία;

Ψυχρή ατμόσφαιρα, κοφτή γραφή, απρόσμενη εξέλιξη της πλοκής: ο Πιερ Λεμέτρ –βραβευμένος με το βραβείο Goncourt για το μυθιστόρημα Καλή αντάμωση εκεί ψηλά– έχει επιβάλει το στιλ και το ταλέντο του στη νουάρ λογοτεχνία.

4. ΚΑΡΔΙΑ ΑΠΟ ΠΑΓΟ , Ντόροθυ Κούμσον (Μετάφραση: Αυγουστίνου Βούλα)

Το καλοκαίρι συνεχίζει την καυτή πορεία του κι εγω σήμερα σου προτείνω 4+1 βιβλία που πρέπει να διαβάσεις από εκδόσεις Μίνωα... Περιμένω τις εντυπώσεις σου!

Πρώτα έρχεται η αγάπη,μετά ακολουθεί ο φόνος

Ο δύο καλύτερες φίλες, Πόπι και Σερένα, είναι μάρτυρες μια δολοφονίας.
Ο καθηγητής της Σερένα μαχαιρώνεται μέχρι θανάτου.
Τα δύο κορίτσια κατηγορούνται για φόνο σε μια πολύκροτη δίκη που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των μίντια.
Τι πραγματικά, όμως, συνέβη εκείνη τη νύχτα;

Είκοσι χρόνια μετά η Πόπι διψάει για εκδίκηση και θέλει να αποκαλύψει την αλήθεια.
Η Σερένα, σύζυγος και μητέρα, προσπαθεί απεγνωσμένα να διατηρήσει την οικογενειακή της ηρεμία και να κρατήσει το παρελθόν καλά κρυμμένο από τους ανθρώπους που αγαπάει.

Η συνάντηση των δύο γυναικών ύστερα από τόσα χρόνια θα είναι εκρηκτική, με απρόβλεπτες συνέπειες, καθώς η αποκάλυψη παλιών μυστικών απειλεί να τινάξει στον αέρα τις ζωές όλων και να τις μετατρέψει για μια ακόμα φορά σε κόλαση.


+1. ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ, Πιέρ Λεμέτρ (Μετάφραση: Κορομηλά Έφη)

Το καλοκαίρι συνεχίζει την καυτή πορεία του κι εγω σήμερα σου προτείνω 4+1 βιβλία που πρέπει να διαβάσεις από εκδόσεις Μίνωα... Περιμένω τις εντυπώσεις σου!


Με τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου δύο στρατιώτες επιστρέφουν από τα χαρακώματα φέροντας σοβαρά σωματικά και ψυχικά τραύματα.
Θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν σε μια Γαλλία που ξέρει να δοξάζει τους νεκρούς της, δεν μπορεί όμως να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή ζωή σε αυτούς που της χάρισαν τη νίκη.
Οι δύο φίλοι –ο Αλμπέρ, ένας ταπεινής καταγωγής δημόσιος υπάλληλος, και ο Εντουάρ, ένας καλλιτέχνης, περιφρονημένος από τον αυταρχικό τραπεζίτη πατέρα του– ζουν περιθωριοποιημένοι και αφημένοι στη μοίρα τους.
Καταφεύγουν στην απάτη και καταστρώνουν ένα άνευ προηγουμένου θεαματικό σχέδιο εθνικών διαστάσεων.
Παράλληλα, ο αξιωματικός τους Ανρί ντ’ Ονλέ-Πραντέλ, υπεύθυνος για τον θάνατο πολλών ανδρών του στο μέτωπο, προσπαθεί να πλουτίσει μετατρέποντας την οργάνωση των στρατιωτικών νεκροταφείων σε μια επιχείρηση αισχροκέρδειας.

Οι ζωές αυτών των πρωταγωνιστών θα συγκλίνουν δραματικά σε ένα αποκαλυπτικό, δυναμικό και λυτρωτικό φινάλε.
Ο συγγραφέας με αριστοτεχνικό τρόπο αναπαριστά το παρελθόν και μεταφέρει τη βαριά ατμόσφαιρα μιας κοινωνίας όπου θριαμβεύουν αδίστακτοι καιροσκόποι και δειλοί που παριστάνουν τους ήρωες.
Με αμείωτο σασπένς και αστυνομική πλοκή συνθέτει τη μεγάλη τραγωδία εκείνης της χαμένης γενιάς.

ΒΡΑΒΕΙΟ Goncourt 2013

Αυτά από εμένα λοιπόν για σήμερα κι ελπίζω  να σου έδωσα κάποιες επιλογές για διάβασμα γιατί ουσιαστικά το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ! Αν διαβάσεις κάποιο από τα βιβλία που σου πρότεινα μπορείς να μας γράψεις σε σχόλιο την άποψη σου ή να το ανεβάσεις στα δικά σου social media με το hashtag #myeditbook κι εμείς θα το δούμε!!! 

Το καλοκαίρι συνεχίζει την καυτή πορεία του κι εγω σήμερα σου προτείνω 4+1 βιβλία που πρέπει να διαβάσεις από εκδόσεις Μίνωα... Περιμένω τις εντυπώσεις σου!





Καλοκαιρινές βιβλιοπροτάσεις για παιδιά άνω των 8 ετών


  
Μιας και τα παιδιά θα έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο στις διακοπές του καλοκαιριού είναι ευκαιρία να διαβάσουν καλή λογοτεχνία. Τα βιβλία που θα δεις σήμερα αφορούν παιδιά ηλικίας 8+.

Προτάσεις για βιβλία εφήβων από Εκδόσεις Μίνωα

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν...

1. Μυστική Αποστολή: Το χαμένο ημερολόγιο του παππού
   Συγγραφέας: Δασκαλάκη Μαρία 
  Κατηγορία: περιπέτεια


Μυστική Αποστολή: Το χαμένο ημερολόγιο του παππού

Η Αρχαία Ελεύθερνα είναι ένα μέρος παράξενο και μαγευτικό. Το ένστικτο της Αριάνθης και του Δημήτρη δε λαθεύει… Νιώθουν πως στο χωριό τους κρύβονται μυστικά που πρέπει να ανακαλύψουν. Το ίδιο πιστεύει και η θεία Δανάη, η οποία σπουδάζει αρχαιο­λογία, αλλά και ο καθηγητής Πατμανίδης. Ο παππούς Χριστόφορος γνωρίζει πολλά μυστικά, θαμμένα πια στον χρόνο, και όλοι μαζί καλούνται να αποκαλύψουν όσα ποτέ δε θα έφερνε στο φως μια αρχαιολογική σκαπάνη… Τι κρύβουν τα σημειώματα του προπάππου τους; Ποια στ’ αλήθεια ήταν η Κόρη της Ελεύθερνας; Πόσα θάφτηκαν κάτω από τη γη καταμεσής της γερμανικής κατοχής;
Μεγάλοι και παιδιά, τριγυρίζοντας στους πρόποδες του Ψηλορείτη, ξεδιπλώνουν μια Ιστορία που δε γράφτηκε ποτέ σε κανένα βιβλίο. 

2. Το μυστικό του Οδυσσέα
    Συγγραφέας: Λένα Τερκεσίδου
    Κατηγορία: περιπέτεια

Το μυστικό του Οδυσσέα

Ένα βράδυ στη Σύρο ο Οδυσσέας και η παρέα του βλέπουν ένα περίεργο σκάφος σε μια απομακρυσμένη προβλήτα. Δύο ύποπτοι τύποι μιλούν στα αγγλικά για μια εικόνα που πρέπει να την πάνε στο σπίτι του «αφεντικού». Την επόμενη μέρα τα παιδιά μαθαίνουν πως κλάπηκε η εικόνα της Κοίμησης της Θεοτόκου του διάσημου ζωγράφου Ελ Γκρέκο και όλο το νησί είναι αναστατωμένο.
Αμέσως υποψιάζονται τους δύο άντρες που είδαν το προηγούμενο βράδυ και ο Οδυσσέας αποφασίζει να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης. Ποιος κρύβεται πίσω από την κλοπή; Και πόσο επικίνδυνος είναι τελικά; Ένα βιβλίο μυστηρίου, περιπέτειας και ανατροπών, που φωτίζει ένα καλά κρυμμένο μυστικό στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

3. Οι γενναίοι του Μαραθώνα
    Συγγραφέας: Θάνος Κονδύλης
    Εικονογράφος: HOUNDWORX
    Κατηγορία: ιστορικό 

Οι γενναίοι του Μαραθώνα

Αθήνα, 490 π.Χ.
Ο δεκαπεντάχρονος Κίμων, γιος του διάσημου στρατηγού Μιλτιάδη, με τον νεαρό δούλο και φίλο του, τον Χαρίλαο, πηγαίνουν για ψώνια στην αγορά, στο μαγαζί του Αντίπατρου. Εκεί δουλεύει και η Πανδώρα, κόρη του Αντίπατρου και φίλη του Κίμωνα. Ο Κίμων κατεβαίνει στο υπόγειο για να τη βρει και τυχαία ανακαλύπτει ένα μικρό πορτάκι που οδηγεί στο διπλανό καπηλειό. Σκύβει και ακούει κάποιες περίεργες συζητήσεις, σαν να σχεδιάζεται πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας.
Ο Κίμων και ο Χαρίλαος αναλαμβάνουν δράση και σύντομα θα ανακαλύψουν μια συνωμοσία που έχει στόχο την Αθήνα. Μήπως όμως και οι ίδιοι έχουν μπει στο στόχαστρο των συνωμοτών; Οι Πέρσες ετοιμάζονται να επιτεθούν για να συντρίψουν την Αθήνα. Η τύχη όμως θα παίξει ένα περίεργο παιχνίδι στον Μαραθώνα και σε μια μάχη καθοριστική για την ιστορία της ανθρωπότητας.

4. 4 1/2 φίλοι και ο κρυμμένος θησαυρός 
    Συγγραφέας: Γιοαχίμ Φρίντριχ
    Κατηγορία: περιπέτεια

4 1/2 φίλοι και ο κρυμμένος θησαυρός
         

Ο Κάρστεν θέλει πολύ να συμμετέχει στο γραφείο ντετέκτιβ «Κάλε και Σία» των συμμαθητών του.
Εκείνοι, όμως, δεν τον δέχονται. Όταν ένα απόγευμα ο Κάρστεν ανακαλύπτει μια σπηλιά στο δάσος, ένα χρυσό νόμισμα κι έναν χάρτη θησαυρού, τα πράγματα αλλάζουν... Να είναι άραγε αυτή η ευκαιρία που περίμενε, για να αποδείξει στους φίλους του ότι είναι κι εκείνος ικανός ντετέκτιβ;

5. Ένα μυστήριο για τον...ΜΠΟΥΦΟ. 
    Συγγραφέας: Γιώργος Κωνσταντινίδης & Σωτήρης Μητρούσης
    Κατηγορία: περιπέτεια

Ένα μυστήριο για το...Μπούφο.

Νο1: Το πρώτο μου μυστήριο

Ένας κλέφτης έχει βάλει στο μάτι τη γειτονιά μας. Όπου «χτυπάει», αφήνει τα… διαπιστευτήριά του.
Ένα μαρούλι! Ο κλέφτης με τα μαρούλια, έτσι τον λένε όλοι, ας δοκιμάσει να έρθει στο σπίτι μας.
Θα είμαι απόλυτα έτοιμος!

Νο2: Το τούνελ του θησαυρού

Με τον φίλο μου τον Ισίδωρο κάναμε μια μεγάλη ανακάλυψη. Kάτω από το σχολείο μας υπάρχει ένα τούνελ. Σίγουρα, θα καταλήγει σε κάποιον θησαυρό. Το ακολουθήσαμε, αλλά δε θα πιστέψεις τι βρήκαμε στην άκρη του...

Καλοκαιρινές βιβλιοπροτάσεις για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας


 Σκέφτηκα  να σας κάνω μια μίνι παρουσίαση των αγαπημένων μας βιβλίων και είμαι σίγουρη ότι θα τα αγαπήσετε κι εσείς και θα βρουν μια θέση στη βιβλιοθήκη σας και στην καρδιά των μικρών πρωταγωνιστών της ζωής σας!

1. Το Βιβλιοπυργάκι μου, από τις Εκδόσεις Διόπτρα

viviliopirgaki

Το βιβλίο-παιχνίδι αυτό είναι από τα πολύ αγαπημένα μας και ακόμα και τώρα, σχεδόν οκτώ μήνες μετά από τότε που το αποκτήσαμε ο μικρός ακόμα θα ασχοληθεί μαζί του. Πρόκειται για ένα σούπερ διασκεδαστικό βιβλίο γεμάτο αριθμούς, σχήματα, χρώματα και ζώα! Το διαδραστικό βιβλιοπυργάκι που θα αναπτύξει τις κινητικές και μαθησιακές δεξιότητες του παιδιού! Το βιβλιοπυργάκι έχει κυριολεκτικά ενθουσιάσει το μικρό μας που έχει σκεφτεί χίλιους δυο τρόπους να ασχολείται με το βιβλιο-παιχνίδι αυτό χωρίς να βαριέται καθόλου. 

2. Στη βόλτα, από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

sti volta

Τα βιβλία αυτά ανήκουν στη σειρά "Διαβάζω και διασκεδάζω" και έχουν για ήρωά τους ένα αρκουδάκι που το ακολουθούμε στις περιπέτειές του. Είναι γραμμένο με στιχάκια και το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι έχει κινούμενες εικόνες ιδανικές για ανήσυχα μικρά δακτυλάκια. Η σειρά περιλαμβάνει ακόμα τέσσερα βιβλία και μπορείτε να τη βρείτε ολοκληρωμένη στο site των εκδόσεων. Ο μικρός Βαγγελίνος τα έχει ευχαριστηθεί πολύ αυτά τα βιβλία και μπορεί να κάτσει απασχολημένος αρκετή ώρα μιας και τώρα πια πλάθει μόνος του ιστορίες τις οποίες διανθίζει με τις κινούμενες εικόνες! 

3. Ρόζα το Τερατάκι, από τις Εκδόσεις Μικρή Σελήνη

Η ώρα περνά με καφέ!

Όταν η εικονογράφος Olga de Dios αποφάσισε να γράψει ένα παιδικό παραμύθι, τότε γεννήθηκε η Ρόζα το Τερατάκι. Ένα βιβλίο που μιλά για την ισότητα και την αξία της διαφορετικότητας με έναν πολύ αγαπησιάρικο τρόπο. Το βιβλίο αποτελεί ωδή στη γέλιο και τη χαρά μιας και η Ρόζα μην αντέχοντας χωρίς αυτά πήρε τη ζωή της στα χέρια της και τότε η κατάσταση άλλαξε για το μικρό ροζ Τερατάκι. Ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη σας στα σίγουρα! 

4. Το Σοφάκι και ο Ντο, από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Το Σοφάκι και ο Ντο


Πρόκειται για ένα υπέροχο παραμύθι από τα χέρια της Κατρίνας Τσάνταλη και σε εικονογράφηση του Κώστα Θεοχάρη. Το Σοφάκι, η πρωταγωνίστρια, μαθαίνει την έννοια της αγάπης, της φροντίδας και της προσφοράς από τον Ντο το νεραιδόσκυλο. Κι αν σας διέγειρα τη φαντασία σας μπορείτε να διαβάσετε λεπτομέρειες και να αφήσετε σιγά σιγά το νεραιδόσκυλο να κερδίσει την καρδιά σας. 

5. Μπορώ και χωρίς αυτά, από τις εκδόσεις Μίνωας


Μπορώ και χωρίς αυτά
Η Έλενα Νταβλαμάνου (συγγραφέας) και ο Γιώργος Πετρίδης (εικονογράφος) μας χάρισαν ένα υπέροχο βιβλίο απίστευτα διδακτικό μιας και θίγει ένα πολύ μεγάλο θέμα της σημερινής κοινωνίας αυτό της απληστίας και της αλαζονείας.
Ο μικρός Λεωνίδας ζητά διαρκώς πράγματα από τους γονείς τους αλλά τι γίνεται όταν στην τάξη του σχολείου έρχεται ένας καινούριος μαθητής από ξένη χώρα και αλλάζει τις ισορροπίες. Μήπως τελικά μπορεί να ζήσει και χωρίς όλα αυτά τα διαφορετικά πράγματά; 

+1. Πίκο και Λόλα από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο


Πίκο και Λόλα
Η Λίνα Σωτηροπούλου μέσα από τους στίχους και την υπέροχη εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια μας περιγράφει όλο ζωντάνια τις περιπέτειες του Πίκο και της Λόλα, που είναι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους αλλά αχώριστοι φίλοι, και με τις περιπέτειές τους βοηθούν τα παιδιά να αντιληφθούν έννοιες όπως η φιλία, η αποδοχή και η συνεργασία και να αναπτύξουν τη φαντασία τους. Εμάς έχει γίνει το αγαπημένο μας και το διαβάζουμε κι αυτό αλλά και τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς ασταμάτητα κάθε βράδυ.
            
Ελπίζω να σας άρεσαν τα βιβλία που διάλεξα να σας προτείνω! Περιμένω την άποψή σας στα σχόλια!



Αυτά για σήμερα...
Είμαι η Έλενα
και μέχρι την επόμενη φορά
Σε φιλώ

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->