12+1 βιβλία που πρέπει να διαβάσεις οπωσδήποτε το Φθινόπωρο

Διάβασε επίσης


Ξέρετε πόσο αγαπάμε τα βιβλία εδώ στο Edityourlife Magazine γι'αυτό και πολύ συχνά σας έχουμε βιβλιοπροτάσεις τόσο με νέες κυκλοφορίες όσο και με αγαπημένα λογοτεχνικά βιβλία .
Για φέτος το Φθινόπωρο σας έχουμε 5 ακόμα προτάσεις για βιβλία που πραγματικά αξίζει να προσθέσετε στη λίστα ανάγνωσής σας.

Αυτόν το μήνα, τον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου που ενδείκνυται για ζεστή σοκολάτα και διάβασμα, ξεχώρισα μερικά βιβλία και είμαι έτοιμη να τα μοιραστώ μαζί σας! Μπορώ να πω πως αυτός ο καιρός με εμπνέει ιδιαίτερα να κουκουλωθώ με κουβέρτες και να αφοσιωθώ στα βιβλία μου, οπότε αν έχετε παρόμοια διάθεση, ελπίζω αυτές οι βιβλίο-προτάσεις μου να σας δώσουν μερικές ιδέες.




Γράφει η Εβελίνα από το ιστολόγιο Βιβλιαράκια

  1. Το φαράγγι, Ιωάννα Καρυστιάνη
Το νεότερο βιβλίο μιας πολύ αγαπημένης μου συγγραφέως που δε με απογοήτευσε ούτε στο ελάχιστο. Διηγείται την ιστορία εφτά αδερφιών που για να τιμήσουν τη μνήμη του πατέρα τους, αποφασίζουν να κατέβουν ένα φαράγγι. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας αποκαλύπτονται μυστικά, λύνονται παρεξηγήσεις, έρχονται στο φως γεγονότα του παρελθόντος. Αρκετά δυνατό βιβλίο, που αφήνει ιδιαίτερα γλυκόπικρα συναισθήματα.



  1. Η υπέροχη φίλη μου, Έλενα Φερράντε (Η τετραλογία της Νάπολης)
Αν είσαι ακόμα ένας από αυτούς που δεν έχουν πιάσει αυτό το φαινόμενο που ονομάζεται Φερράντε, απλά άφησε ό,τι κάνεις, πάνε στο κοντινότερο βιβλιοπωλείο και πάρε το πρώτο βιβλίο της τετραλογίας. Μία δυνατή γυναικεία φιλία στη μεταπολεμική Ιταλία, μια φιλία ανάμεσα σε δύο εντελώς αντίθετους χαρακτήρες που εξελίσσεται σε μια ιστορία ολόκληρης της ναπολιτάνικης γειτονιάς. Μία γραφή ζωντανή, γραφή που ταξιδεύει, που κάνει τα γεγονότα να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια σου, δε θα μπορέσεις να το αφήσεις από τα χέρια σου.


  1. Αναμνήσεις μιας γκέισας, Άρθουρ Γκόλντεν
Ίσως περισσότερο γνωστή είναι η κινηματογραφική ταινία, αλλά το βιβλίο είναι (όπως πάντα βέβαια) πολύ καλύτερο. Το βιβλίο ακολουθεί τη μικρή Σαγιουρί στις δυσκολίες που πρέπει να ξεπεράσει προκειμένου να γίνει μία από τις πιο διάσημες γκέισες του Κιότο. Τα σκαμπανεβάσματα της μοίρας και οι άνθρωποι που η Σαγιουρί συναντάει κατά τη διάρκεια της ζωής της, κάνουν αυτήν την προσπάθεια ακόμα πιο περίπλοκη και ενδιαφέρουσα. Δεν είναι τυχαίο το ότι παρόλο που έχουν περάσει είκοσι χρόνια από την πρώτη του έκδοση, το βιβλίο αυτό ακόμα καταφέρνει να είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και αγαπητό.







5 βιβλία που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις τον Aπρίλιο

4.Μυστικά και Ψέματα Λίαν Μοριάρτι : Η ιστορία τριών φαινομενικά άσχετων μεταξύ τους γυναικών που τυχαίνει να ξεκινούν τα παιδιά τους μαζί το νηπιαγωγείο. Η Σελέστ, η Μάντελαιν και η Τζέιν δένονται με μια φιλία που θα οδηγήση σε αποκαλύψεις μυστικών, τα οποία δεν μπορεί κανείς να φανταστεί. Το βιβλίο χειρίζεται πολύ όμορφα κοινωνικά και ψυχολογικά θέματα, προβάλλει τη γυναικεία φιλία και εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ που διαδραματίζεται στην Αυστραλία. Η μίνι-σειρά του HBO βασισμένη στο βιβλίο, σάρωσε πρόσφατα και τις Χρυσές Σφαίρες
Μυστικά και Ψέματα Λίαν Μοριάρτι


5. Τα Κορίτσια Έμα Κλάιν : Βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Charles Manson, το βιβλίο αυτό δίνει μία αναπαράσταση της αμερικάνικης δεκαετίας του '60 και μία εφηβική αναζήτηση ταυτότητας, η οποία καταλήγει πολύ λάθος. Η 14χρονη Ίβι, κουρασμένη από την κατάσταση στο σπίτι της πλησιάζει κάποιες κοπέλες, οι οποίες ανήκουν σε μία αίρεση. Τα πράγματα δεν πάνε όπως η Ίβι τα φαντάζεται.
Τα Κορίτσια Έμα Κλάιν

6. Η αλεπού της σκάλας και άλλες ιστορίες Ηλίας Παπαμόσχος : Μικρά διηγήματα, τα περισσότερα της μίας σελίδας, εμποτισμένα με αναμνήσεις μιας ζωής, αληθινά και ανθρώπινα. Το βιβλίο διακρίνει η σκληρή και πολλές φορές κοφτή γλώσσα, η αίσθηση νοσταλγίας και μελαγχολίας και μία ιδιαίτερη υποβλητικότητα. Ο Παπαμόσχος με αυτό το έργο του κέρδισε το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας στην κατηγορία Νουβέλας/Διηγήματος.
Η αλεπού της σκάλας και άλλες ιστορίες Ηλίας Παπαμόσχος

7.Ο πιο μακρινός πλανήτης που ξέρω Ισμήνη Τορνιβούκα : Από τα πολύ πολύ αγαπημένα μου βιβλία, έτυχε να το πιάσω ξανά μέσα στα Χριστούγεννα και να θυμηθώ γιατί το αγαπώ. Καταρχάς, η Τορνιβούκα είναι νέα και η γλώσσα της είναι νέα και φρέσκια και πολύ καλά στρωμένη. Η ιστορία περιγράφεται από την οπτική τριών χαρακτήρων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και τρεις μικρότερες ιστορίες που ξεδιπλώνονται σιγά σιγά. Ένα αρκετά ρομαντικό βιβλίο, χωρίς να είναι μελοδραματικό, μιλάει για τη φιλία, τους ανέφικτους έρωτες, τις οικογενειακές σχέσεις, τη συζυγική αποξένωση.
Ο πιο μακρινός πλανήτης που ξέρω Ισμήνη Τορνιβούκα

8. Έθιμα Ταφής Hannah Kent : Η βόρεια Ισλανδία του 1829 γίνεται σκηνικό για την ιστορία της Άγκνες, μίας γυναίκας που καταδικάστηκε για το φόνο δύο αντρών. Μέχρι την εκτέλεση της είναι υποχρεωμένη να ζήσει με την οικογένεια του Γιον Γιόνσον. Όταν έρχεται ο χειμώνας και οι σχέσεις της με την οικογένεια γίνονται πιο στενές, ξεδιπλώνεται σιγά σιγά η ιστορία της και μας κάνει να αναρωτηθούμε, ποιος είναι τελικά ο ένοχος. Οι υπέροχες περιγραφές των ισλανδικών τοπίων και τα ηθικά διλήμματα του βιβλίου με έκαναν να το ξεχωρίσω αμέσως.
Έθιμα Ταφής Hannah Kent





9.Είμαστε αστρόσκονη, Διονύσης Σιμόπουλος: Η επιστήμη της αστρονομίας, κατανοητή και επεξηγημένη από τον αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλο. Πόσα κοινά έχουν τελικά οι άνθρωποι με τα αστέρια και πόσο μεγάλο και απέραντο είναι το σύμπαν; Μου φάνηκε μία μίξη αστρονομίας και φιλοσοφίας αυτό το βιβλίο, δύο επιστήμες που δένονται τόσο όμορφα. Το προτείνω ανεπιφύλακτα.
Είμαστε αστρόσκονη, Διονύσης Σιμόπουλος:

10.Κάθε φορά που βρίσκω το νόημα της ζωής το αλλάζουν, Ντάνιελ Κλάιν: Ο αμερικάνος φιλόσοφος στη διάρκεια της ζωής του μάζευε διάφορες ρήσεις φιλοσόφων, συγγραφέων, ακόμα και θεατρικών συγγραφέων. Σε αυτό το βιβλίο του, παρουσιάζει μία επιλογή από αυτές, συνοδευμένες με τον δικό του απολαυστικό σχολιασμό.
Κάθε φορά που βρίσκω το νόημα της ζωής το αλλάζουν, Ντάνιελ Κλάιν:
11.Οι Καλοί, Χάνα Κεντ: Από τις πολύ αγαπημένες μου νέες συγγραφείς, επέστρεψε με αυτό το βιβλίο που διαδραματίζεται σε ένα χωριό της Ιρλανδίας τον 19ο αιώνα. Η Νόρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το θάνατο του άντρα της και την φροντίδα του ανήμπορου εγγονού της. Ζητά βοήθεια από τη νεαρή Μαίρη και οι δύο γυναίκες αποφασίζουν να εμπιστευτούν τη Νανς, μια ηλικιωμένη περιπλανώμενη για την θεραπεία του μικρού Μίχολ. Η γραφή της Κεντ συνδυάζει άψογα την πραγματική ιστορία με τις παραδόσεις της Ιρλανδίας, δίνοντας ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα.
Οι Καλοί, Χάνα Κεντ:
12. Ο γλωσσολόγος ήταν σχεδόν τέλειος, Ντέιβιντ Κέρκιτ: Ένα πρωτότυπο αστυνομικό μυθισότρημα με πρωταγωνιστή έναν γλωσσολόγο ιδιοφυϊα, τον Τζέρεμυ Κουκ που βρίσκεται μπροστά στον θάνατο ενός συναδέρφου του. Μελετώντας ταυτόχρονα την κατάκτηση της γλώσσας από τα νήπια, ο Κουκ προσπαθεί να μάθει περισσότερα για τον θάνατο του συναδέρφου του. Καλοστημένο και ευχάριστο βιβλίο, μπορώ να πω με αρκετό χιούμορ (που είναι και τελικά αυτό που σε κερδίζει)
Ο γλωσσολόγος ήταν σχεδόν τέλειος Ντέιβιντ Κέρκιτ:

13. Η ιστορία της θεραπαίνιδας, Μάργκαρετ Άτγουντ: Μετά την επιτυχία που γνώρισε η τηλεοπτική σειρά, κυκλοφόρησε στην Ελλάδα μία καινούργια έκδοση και μετάφραση του βιβλίου της Άτγουντ. Η ιστορία ακολουθεί την Τουφρέντ, η οποία ζει στη δυστοπική Δημοκρατία της Γαλιδάδ. Η Τουφρέντ είναι υπηρέτρια με μοναδικό σκοπό τη δημουργία απογόνων για το σπίτι στο οποίο την έχουν αναθέσει. Σκοτεινό και ατμοσφαιρικό βιβλίο, διαβάζεται με κομμένη την ανάσα.

βιβλία λογοτεχνικά προτάσεις για νέες κυκλοφορίες


Αυτές είναι οι επιλογές μου , ελπίζω να σας έδωσα κάποιες ιδέες.
Μπορείτε να με ακολουθήσετε και στο instagram @bibliarakia αλλά και να ρίξετε μια ματιά στο blog μου για να μαθαίνετε τις τελευταίες βιβλιοφαγικές μου περιπέτειες.


Εβελίνα


Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->