4 βιβλία που πρέπει να διαβάσεις φέτος το Φθινόπωρο

Διάβασε επίσης

Φίλη μου Παρασκευή σήμερα κι επέλεξα να σας παρουσιάσω τέσσερα βιβλία από διαφορετικούς εκδοτικούς οίκους που διάβασα το καλοκαίρι και σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα για το πρώτο χουχούλιασμα του Φθινοπώρου.





Ομολογώ ότι μετά από το κρύο της προηγούμενης εβδομάδας, το μόνο που ονειρεύομαι είναι διάβασμα αγαπημένων βιβλίων και τσάι χουχουλιάζοντας στη γωνία που έχω φτιάξει με πολύ μεράκι! Έναν ολόδικό μου χώρο. Για πάμε να τα δούμε αναλυτικά...





Τίτλος: Σμύρνη, Κυνήγι μαγισσών
Συγγραφέας: Ισμήνη Μπαρακλή
Εκδόσεις: Ψυχογιός


1922, Σμύρνη

Το κατατρεγμένο κορίτσι επιβιβάζεται στο πλοίο της σωτηρίας του, με προορισμό την Αμερική. Το μυστικό της θα γίνει ο ίσκιος που θα την ακολουθεί για μια ζωή.

1989, Δημοτικό Κοιμητήριο Κυλλήνης

Τα φτυάρια παλεύουν με το σκληρό χώμα πάνω από ένα αζήτητο μνήμα. Ξαφνικά παγώνουν όλα. Η εκταφή ματαιώνεται. Το μνήμα θαρρείς πως αντιστέκεται, σαν να κρύβει μέσα του μια ολόκληρη ιστορία. Ζωντανή. Στοιχειωμένη.

1993, Νέα Υόρκη

Το σημαδεμένο κορίτσι καταδύεται συχνά σε έναν αλλόκοτο εφιάλτη∙ φωτιά κι αντάρα, ουρλιαχτά και ολολυγμοί, και μια γυναικεία φιγούρα να ζητά από εκείνη κάτι… Άραγε τι; Ώσπου, μια παλιά φωτογραφία θα της γίνει εμμονή… ένα κυνήγι μαγισσών θα ξεκινήσει.

Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η αλήθεια μέχρι να αναδυθεί στο φως, ακόμα κι αν άργησε μια ολόκληρη ζωή;




Τίτλος: Μυρωδιά από σανίδι
Συγγραφέας: Κώστας Κρομμύδας
Εκδόσεις: Διόπτρα

Στην Αθήνα του ’40, ένας έρωτας γεννιέται στο σανίδι, όταν η Δωδέκατη Nύχτα ενώνει τον Νικόλα και τη Λυδία στη σκηνή και τη ζωή. Ένας έρωτας που θα κρατήσει δεκαετίες, κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά και με πτυχές που μένουν κρυφές, μέχρι τη μέρα που ο Νικόλας αποφασίζει να αποκαλύψει στη Μάρω τα κρυμμένα μυστικά.

Μια ζωή σαν θέατρο, γεμάτη ένταση, πάθος και δημιουργία, συνδέει τους δύο πρωταγωνιστές μέχρι την τελική αυλαία. Μια ζωή όπου «Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή. Κι όλοι οι άντρες κι οι γυναίκες είν’ απλώς ηθοποιοί». Μια ζωή γεμάτη μυρωδιά από σανίδι.

Μια ιστορία εμπνευσμένη από τους αξέχαστους έρωτες του θεάτρου και της μεγάλης οθόνης.





Τίτλος: Αστέρια στην άμμο
Συγγραφέας: Ρένα Ρώσση - Ζαιρή
Εκδόσεις: Ψυχογιός


«Το ομοίωμα της φρεγάτας καιγόταν στα ανοιχτά μέσα στο σκοτάδι, χαρίζοντας μια απόκοσμη λάμψη στον ουρανό κι η θάλασσα βάφτηκε κατακόκκινη, όταν κάποιος με κόλλησε στον τοίχο, πέρασε τα δάχτυλά του μέσα στα μαλλιά μου και με φίλησε παθιασμένα. Σύγχυση ένιωσα, γλυκιά ζάλη, καίγονταν τα πάντα μέσα μου και δροσίζονταν μαζί. Και τότε η νύχτα έγινε μέρα, ο ουρανός πιτσιλίστηκε ολόκληρος, πλημμύρισε γιορτινά πυροτεχνήματα, μαγευτικά χρωματικά εφέ. Κι ο άντρας που με μάγεψε με το φιλί του ήταν άφαντος…»

Ο γοητευτικός Μάξιμος, ο ευαίσθητος Ίωνας, ο δυναμικός Ανδρέας κι ανάμεσά τους, η Αλεξία. Η γυναίκα που αγαπήθηκε πολύ. Ποιος θα την κάνει δική του για πάντα; Η Αγαθονίκη και ο Ιάκωβος, άσβεστο μίσος και αμαρτίες. Γιατί είμαστε όσα μας έχουν συμβεί. Γιατί δύσκολα ξεφεύγουμε από τα λάθη που έκαναν οι γονείς μας. Μια αληθινή ιστορία ζωής, ένα μυθιστόρημα που λούζεται στο φως και φωνάζει δυνατά το όνομα της αγάπης, από το Α έως το Ω. Για να μην αφήσει τα όνειρα να κοιμηθούν, για να ξυπνήσει τις ελπίδες…





Τίτλος: Αιχμηρά Αντικείμενα
Συγγραφέας: Gillian Flynn
Μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη
Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Αιχμηρά αντικείμενα, κοφτερές λέξεις, ιλιγγιώδης ρυθμός. Η πρωτοεμφανιζόμενη Τζίλιαν Φλιν στήνει ένα εντυπωσιακό ψυχολογικό θρίλερ που της χάρισε τα βραβεία CWA Ian Fleming Steel Dagger και CWA New Blood Fiction Dagger καθώς και διθυραμβικές κριτικές. Εθιστικό ως την τελευταία του σελίδα, παγιδεύει τον αναγνώστη μέσα στον λαβύρινθο των σχέσεων μιας οικογένειας καθώς και το πλέγμα των δεσμών μεταξύ των κατοίκων μιας αμερικανικής επαρχιακής πόλης. Η πρωταγωνίστριά του Καμίλ Πρίκερ, δημοσιογράφος, επιστρέφει ύστερα από χρόνια στη γενέτειρά της με αφορμή τους φόνους δύο νεαρών κοριτσιών την εξιχνίαση των οποίων καλείται να καλύψει για λογαριασμό της εφημερίδας της. Η επιστροφή της θα την αναγκάσει να έρθει ξανά σε επαφή με την οικογένειά της από την οποία έχει αποξενωθεί και θα ξαναξυπνήσει τις μνήμες της οικογενειακής τραγωδίας που βαραίνουν το παρελθόν της. Παράλληλα η αστυνομική έρευνα που διενεργείται μοιάζει αδιέξοδη και η μόνη λύση για να λυθεί το παζλ των φόνων είναι η κατάδυση της Καμίλ στην προσωπική της κόλαση.

Το συγκεκριμένο βιβλίο μάλιστα μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη και η Ιωάννα στο είχε ήδη αναφέρει εδώ.



Και τα τέσσερα βιβλία σήμερα είναι πραγματικά υπέροχα το καθένα για τους δικούς του λόγους. Διάλεξα διαφορετικά μεταξύ τους βιβλία σήμερα για να σε εμπνεύσω να επιλέξεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο και να ξεκινήσεις να το διαβάζεις το Σαββατοκύριακο που ξεκινά αύριο! Θα χαρώ πολύ να δω τι διαβάζεις οπότε μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς το #myeditbook για να μπορώ να βλέπω τις φωτογραφίες σου.







Περιμένω την άποψή σου στα σχόλια σχετικά με το αν έχεις διαβάσει κάποιο από αυτά τα τέσσερα βιβλία.










Μέχρι το επόμενο ραντεβού μας,
Σε φιλώ,
Έλενα

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->