Color Blocking: Τι είναι και πώς να το φορέσεις

Διάβασε επίσης

Έφτασε η ώρα να μιλήσουμε για μία τάση της μόδας που βρίσκεται στο επίκεντρο αρκετά χρόνια τώρα. 

Για να είμαι περισσότερο ακριβής, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για 1 τεχνική που χρησιμοποιούμε για να δημιουργήσουμε μία όμορφη εικόνα.

 Χρειάζεται όμως προσοχή και γνώση για την τεχνική αυτή, διότι είναι πολύ δύσκολο να την "πατήσουμε", δεδομένου ότι η χρήση πολλών χρωμάτων μπορεί να αποφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Να ξεκινήσουμε όμως από την εύλογη ερώτηση: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ COLOR BLOCKING;
Όπως μπορείτε να καταλάβετε από την ονομασία, το color blocking σχετίζεται με τη χρήση δύο ή περισσοτέρων χρωμάτων. 

Η βασική αρχή του color blocking είναι να συνδυάζεις σε ένα σύνολο διαφορετικά χρώματα κι αποχρώσεις.

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά. Όταν λέμε ότι συνδυάζουμε χρώματα, δεν εννοούμε ότι βρίσκουμε τυχαία δύο - τρία χρώματα και τα φοράμε.

 Υπάρχει βάση φυσικά πίσω από αυτήν την τεχνική και προέρχεται από εκείνα τα χρόνια του δημοτικού που μαθαίναμε στο μάθημα της ζωγραφικής πως συνδέουμε τα χρώματα, ποια χρώματα είναι τα βασικά, ποιες είναι οι αποχρώσεις τους κτλ.! 

Και επειδή είμαι καλός άνθρωπος θα σας κάνω μια μικρή επανάληψη!
Τα βασικά χρώματα είναι το κόκκινο, το κίτρινο και το μπλε και μετά ακολουθούν τα παράγωγά τους που είναι το πράσινο, το μοβ και το πορτοκαλί. 
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΕΣ 
  • Ξεκινάμε να χρησιμοποιούμε ζεύγη χρωμάτων που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο κι όχι απέναντι. Για παράδειγμα, συνδυάστε το κόκκινο με το πορτοκαλί ή το μοβ, το κίτρινο με το απαλό πράσινο ή το μουσταρδί αλλά όχι το κόκκινο με το πετρόλ. 
  • Αν δεν αγαπάτε τόσο τα έντονα χρώματα, το color blocking μπορεί να γίνει με κάποιο χρώμα της προτίμησής με τις αποχρώσεις του ίδιου χρώματος, για παράδειγμα λιλά με βαθύ μοβ ή ανοιχτό με βαθύ μπλε.
ΜΙΚΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
  1. Ο χρυσός κανόνας για το color blocking είναι ότι χρησιμοποιούμε μέχρι και 3 χρώματα. Τα 4 είναι πολλά και όπως είπαμε και νωρίτερα θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.
  2. Το ροζ αποτελεί τον μπαλαντέρ του color blocking. Αντικαθιστά το κόκκινο σε όλους τους συνδυασμούς και ταιριάζει με τα περισσότερα χρώματα.
  3. Εμπνευστείτε από τους πολύτιμους λίθους και σκεφτείτε πόσο άψογα ταιριάζει το πράσινο του σμαραγδιού με το κόκκινο του ρουμπινιού.
  4. Μην μπερδεύετε τις κατηγορίες των χρωμάτων, δηλαδή τα παστέλ συνδυάζονται με παστέλ και τα νέον με νέον.
  5. Παίξτε με τα χρώματα που ξέρετε πως ταιριάζουν με την επιδερμίδα και με το χρώμα των μαλλιών σας. Super sos!  Αυτός ο κανόνας δεν αφορά μόνο το color blocking.
  6. Αν δε είστε έτοιμες για το color blocking, ξεκινήστε από τα αξεσουάρ: Διαλέξτε μια τσάντα, ένα ζευγάρι παπούτσια ή ένα φουλάρι με συνδυασμούς χρωμάτων έτσι ώστε να φωτίσετε το σύνολό σας. Εντάξει αυτό δεν αποτελεί ακριβώς color blocking, αλλά είναι και αυτό μια αρχή!
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ COLOR BLOCKING 
  • Συνδυάστε τα jeans σας με πολύχρωμες μπλούζες με γεωμετρικά σχέδια. Το καφέ και οι αποχρώσεις του είναι τάση φέτος, γι’ αυτό κρατήστε το γιατί θα μιλήσουμε στο επόμενο post εκτεταμένα.
  • Η ένωση του μαύρου ως βάση, με κάποια ανοιχτά χρώματα είναι ένας safe συνδυασμός. Παράδειγμα: Μαύρο παντελόνι με λευκό jacket & έντονα αξεσουάρ σε μεταλλικές αποχρώσεις.
  • Τα ριγέ μοτίβο έχουν μία δόση από την τεχνική μας. Παράδειγμα: Πολύχρωμα ριγέ tops συνδυασμένα με παντελόνια ή φούστες, τα οποία βρίσκονται σε χρώμα που υπάρχει στο ριγέ top.
  • Συνδυάστε το κόκκινο με το μπλε ρουά και τις αποχρώσεις του. (Τι λέγαμε παραπάνω για τους πολύτιμους λίθους;)

Σας φιλώ,

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->