5 λόγοι να δοκιμάσεις το guest posting εκτός από το SEO

Διάβασε επίσης

Ίσως να έχεις διαβάσει την ανοιχτή μας πρόσκληση να γίνεις Guest blogger. Αν όχι ίσως να θελήσεις να την διαβάσεις αμέσως μετά από αυτό το άρθρο. Η αλήθεια είναι ότι το Guest blogging είναι ιδανικό για όλους τους bloggers ακόμα κι αν δεν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε σαν στρατηγική SEO.
non SEO reasons to try guest posting


Ναι, η αλήθεια είναι ότι το guest posting βοηθάει τρομερά στο λεγόμενο link building και στην ανάπτυξη μιας στρατηγικής SEO για το blog σου. Δεν είναι όμως μόνο αυτός ο λόγος που αξίζει να το δοκιμάσεις.

non SEO reasons to try guest posting

#1 .  Γίνεται γνωστό το όνομα σου

Όταν δημοσιεύεις ένα άρθρο σε ένα πιο "γνωστό" Blog, ιδανικά με την ίδια θεματολογία με σένα ή ακόμα καλύτερα σε ένα περιοδικό για Bloggers όπως το Edityourlifemag, τότε σου δίνεται η δυνατότητα να "ακουστείς" σε μεγαλύτερο κοινό. Ενώ ανάλογα με το κύρος αυτού που σε φιλοξενεί, προστίθεται αξία και σε σένα. Το λιγότερο όμως είναι ότι όταν κάνεις guest blogging σε διάφορα άλλα blogs το πιο πιθανό είναι να γίνεις γνωστός σε ευρύτερο κοινό, γρήγορα.

#2. Θα αυξηθεί η στοχευμένη επισκεψιμότητα στο Blog σου
Δεν φτάνει μόνο να αυξηθούν οι επισκέψεις στο Blog σου αλλά οι επισκέπτες που θα έρθουν θα πρέπει να είναι αναγνώστες που ενδιαφέρονται για την δική σου θεματολογία, διαφορετικά θα αποχωρήσουν πριν καλά καλά διαβάσουν ένα άρθρο σου. Αν για παράδειγμα ασχολείσαι με το Beauty blogging ίσως να σε ενδιέφερε να γίνεις guest blogger και στο δικό μου blog. Αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο διάβασε πως εδώ.

non SEO reasons to try guest posting

#3. Είναι ο τέλειος τρόπος για να χτίσεις την λίστα με τα Mail σου.
Μπορείς μέσω του guest post σου να παροτρύνεις τους αναγνώστες να εγγραφούν στην δική σου λίστα newsletter. Αλήθεια, θα ήθελες να γραφτείς στο δικό μου Newsletter; Αν ναι κάνε κλίκ εδώ. Ασχολούμαι κυρίως με θέματα ομορφιάς, Lifestyle και Plus size blogging, αλλά δεν διστάζω να μοιραστώ και συμβουλές blogging και στο δικό μου blog, καθώς ασχολούμαι ενεργά με το είδος από το 2009 και μάλλον θεωρούμαι βετεράνος του.

#4. Networking με φίλους bloggers
Είναι ένας καλός τρόπος να γνωρίσεις κι άλλους blogger που μοιράζονται την ίδια αγάπη μαζί με σένα. Μπορείς να ανταλλάξεις απόψεις αλλά και να δημιουργήσεις μακροχρόνιες φιλίες μέσω του blogging. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη καθώς μέσα από το blogging Και τις συνεργασίες που επέλεξα να κάνω έχω γνωρίσει υπέροχους ανθρώπους και έχω διατηρήσει μακροχρόνιες συνεργασίες, όπως η ομάδα του Edityourlifemag.

Διάβασε σχετικά : Πώς να δικτυωθείς αν είσαι νέος blogger με τις πολύτιμες συμβουλές του Ανθομέλι

#5. To Guest blogging ανοίγει πόρτες
Είναι αλήθεια ότι μέσω του guest posting μπορείς να κάνεις ευρέως γνωστή την δουλειά σου και να σου δοθούν ευκαιρίες να την επεκτείνεις. Όχι μόνο η επαφή με τις εταιρείες αλλά και άνθρωποι που ενδιαφέρονται για το έργο σου μπορούν να σε προσεγγίσουν. Αν είσαι blogger που ασχολείσαι με την χειροτεχνία και φτιάχνεις για παράδειγμα μπομπονιέρες ή ασχολείσαι με στολισμούς γάμων ή βαφτίσεων, μπορεί να γίνει η δουλειά σου περισσότερο γνωστή μέσω ενός guest άρθρου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Busy Mama's Corner, η οποία προσωπικά με έχει ξετρελάνει με τις κατασκευές της για βάφτιση. Το ίδιο όμως ισχύει και για άλλα είδη blogging. Μπορεί να μην ενδιαφέρεσαι να προωθήσεις την δουλειά σου, αλλά μέσω του guest blogging μπορείς να έρθεις σε επαφή με εταιρείες οι οποίες θα μάθουν το Blog σου και μπορεί να ενδιαφερθούν και για συνεργασία.

Γενικά, είμαι υπέρμαχος του Guest posting. Αν νομίζεις ότι σε έπεισα και θα ήθελες να δοκιμάσεις να γίνεις guest blogger γράφοντας ένα guest post για το #edityourlifemag δεν έχεις παρά να μας στείλεις ένα e-mail με θέμα " Guest post" στη διεύθυνση edityourlife.contact@gmail.com. Για περισσότερες πληροφορίες διάβασε το αναλυτικό άρθρο για το Guest posting εδώ.

non SEO reasons to try guest posting


Να θυμάσαι: στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις κάτι καινούριο για να κάνεις το μπλογκ σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη. Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.

1 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Πολύ ενδιαφέροντα ολα αυτά Κατερίνα μου.
    Έτυχε να το κάνω μερικές φορές αυτό, δλδ να συστήσω απο το μπλογκ μου μια καινούργια μπλόγκερ.
    Η αλληλεγγύη μου αρέσει πολύ .
    Θα ήθελα κι εγώ να προβληθώ απο άλλες φιλες που ασχολούνται με τη χειροτεχνία, αλλα δεν ξερω πώς .
    Θα περιμένω τη συνέχεια.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->