Black Friday: 3 τρόποι για έξυπνες αγορές όλο το χρόνο

Διάβασε επίσης

Η κατάσταση φέτος με το φαινόμενο Black Friday έφτασε στο απροχώρητο. Έλαβα τόσα emails και μηνύματα στο κινητό όσα δεν έχω λάβει όλο το χρόνο. Αφήστε που όλοι τίμησαν το σχετικά νέο αυτό trend, από το πιο μεγάλα εμπορικά καταστήματα μέχρι τον περιπτερά της της επόμενης γωνίας. Και όλοι φυσικά στο ρυθμό των εκπτώσεων και των «ευκαιριών» που μπορούν να συναντήσουν οι καταναλωτές.
Καταρχήν, να σας πω ότι δεν είμαι κατά της Black Friday αφού θεωρώ ότι είναι μια καλή ευκαιρία για να ψωνίσουμε οικονομικά αφού έχουμε οργανώσει σωστά τι θέλουμε να αγοράσουμε. Το κακό με την όλη υπόθεση είναι ότι η συγκεκριμένη ημέρα (ή και black week όπως έγινε πλέον) είναι λίγο παγίδα. Και θα σας πω γιατί ευθύς αμέσως.


Οι περισσότερες εταιρείες έχουν προκαθορίσει τα κομμάτια που θα δώσουν στους καταναλωτές με έκπτωση. Αν παρατηρήσετε τα κομμάτια που βγάζουν είναι είτε τα περσινά είτε αυτά που τη δεδομένη σεζόν δεν είχαν υψηλές πωλήσεις. Τα top κομμάτια τους όμως τα βάζουν στις αποθήκες μέχρι να σταματήσει ο πανικός και στη συνέχεια τα ξαναβγάζουν ή τα βγάζουν σε μεγέθη (extra small, extra-extra large) που ένας στους δέκα φοράει!

  • Αν περιμένετε ότι θα βρείτε ευκαιρίες σε προϊόντα μεγάλων οίκων, δυστυχώς να σας ενημερώσω ότι θα περιμένετε για πολύ αφού όχι στη Black Friday ούτε στη Δευτέρα παρουσία δε θα βρείτε. Οι μεγάλες και απλησίαστες για τους περισσότερους από εμάς καταναλωτές εταιρείες δεν κάνουν εκπτώσεις… (σχεδόν) ΠΟΤΕ!
  • Οι περισσότερες από εμάς, δεδομένου ότι έχουμε περάσει 1 περίοδο αναπροσαρμογής στην Ελλάδα, ακούμε εκπτώσεις και ξαφνικά εμφανίζονται χιλιάδες ανάγκες (από το πουθενά) με αποτέλεσμα να μην εστιάζουμε σε αυτά που αρχικά θέλαμε αλλά να καταλήγουμε σε ένα σωρό πράγματα που θα μπορούσαν να περιμένουν.  
Όπως σας είπα παραπάνω δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη συγκεκριμένη ημέρα αντιθέτως, αν προγραμματιστούμε σωστά είναι μια καλή ημέρα για ψώνια. Βέβαια νομίζω ότι είμαι πιο πολύ παιδί της Cyber MondayΔηλαδή των ηλεκτρονικών αγορών της Δευτέρας μετά από τη Black Friday (μόνο που εγώ το κάνω όλο το χρόνο).  Όπου και αυτό είναι ψιλοπαγίδα αν σκεφτείτε ότι όλες οι εταιρείες που κάνουν εκπτώσεις παρέχουν τις ίδιες προσφορές και στις ιστοσελίδες τους.
Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι όλες οι εταιρείες καλώς ή κακώς δεινοπαθούν και ψάχνουν συνέχεια τρόπους να πουλήσουν τα εμπορεύματά τους. Επειδή όμως η κάθε οικογένεια ενδιαφέρεται για το δικό της «καλάθι αγορών», να σας πω ότι:
  1. Πλέον τα (ηλεκτρονικά) μαγαζιά κάνουν εκπτώσεις σχεδόν μία φορά τον μήνα. Όποτε μην αγχώνεστε αν δεν προλάβατε.. δε θα χάσετε και τίποτα κοσμοϊστορικό.
  2. Αν μπείτε στο ίντερνετ και ψάξετε λίγο θα δείτε ότι υπάρχουν websites που παρέχουν τα προϊόντα στις καλύτερες τιμές (δεν έχουν ενοίκιο), και πολλές φορές η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη!
  3. Αν κάνετε σωστό προγραμματισμό στο τι θέλετε να αγοράσετε, μπορείτε να βάζετε alerts στα διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα ώστε να σας ενημερώνουν πότε οι τιμές πέφτουν (πως γίνεται και με τις αεροπορικές εταιρείες; Κάτι παρόμοιο).
Αυτά για σήμερα αγαπημένες μου! Σας φιλώ και μέχρι την επόμενη φορά: 
Be calm and keep shopping!

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->