5 μύθοι για το blogging που πρέπει επιτέλους να καταρρίψεις

Διάβασε επίσης

Νιώθω την ανάγκη να μιλήσω για 5 μύθους γύρω από το blogging που πρέπει ειλικρινά να καταρριφθούν. Εκτός από έναν, οι τέσσερις αποτελούν μύθους που έχουν δημιουργηθεί από τους ίδιους τους Bloggers και για κάποιο λόγο παραμένουν εντυπωμένοι στο μυαλό των περισσοτέρων, τραβώντας πίσω οποιαδήποτε προσπάθεια για ανάπτυξη του δικού τους ιστολογίου.

5 blogging myths you should ignore in 2019




1. To blogging είναι ένας εύκολος τρόπος να βγάλεις γρήγορα πολλά λεφτά


Ειλικρινά τώρα δεν ξέρω ποιος τον ξεκίνησε αυτόν τον μύθο αλλά επιτέλους έχω βαρεθεί να βλέπω νέα κυρίως παιδιά αλλά και μεγαλύτερους να πιστεύουν πραγματικά ότι με το Blogging θα γίνουν α) διάσημοι και β) πάμπλουτοι και φυσικά χωρίς κόπο και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ακόμα και αν τα πετύχετε και τα δύο, αυτό δεν πρόκειται να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς κόπο απλά βγάζοντας ημίγυμνες selfie και στέλνοντας φιλάκια στο σελφολάγνο κοινό σας.

 Το blogging είναι μια πολύ πιο σύνθετη λειτουργία, η οποία σαφέστατα μπορεί να οδηγήσει σε επαγγελματική αποκατάσταση υπό προϋποθέσεις και δεν έχει καμία σχέση με τις σέλφι των wannabe Influencers ή τέλος πάντων , καλό είναι να διαβάσετε τι είναι influencer, στο προηγούμενο άρθρο μου εδώ καθώς επίσης και το πως μπορείτε να βγάλετε λεφτά με το Blogging εδώ. Δεν λέω λοιπόν ότι δεν μπορείτε να βγάλετε λεφτά με το Blogging αλλά αυτό δεν θα γίνει σε μια νύχτα, άλλωστε τίποτε σε αυτήν την ζωή δεν έρχεται πραγματικά εύκολα.

2. Ποιος νοιάζεται για το SEO


Μα η GOOGLE φυσικά. Καλώς ή κακώς θα το λουστείς το SEO γιατί η GOOGLE νοιάζεται για αυτό. Το SEO είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς σε βοηθά να βελτιστοποιήσεις το μέγεθος της αναγνώρισης του Blog σου από τις μηχανές αναζήτησης. 

Και δεν πρέπει να σε φοβίζει καθώς δεν είναι κάτι τόσο δύσκολο και δεν απαιτεί να είσαι πανεπιστήμονας για να το καταφέρεις. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να διαβάσεις πως θα κάνεις τις αναρτήσεις σου SEO Friendly

3. Δεν χρειάζονται τα social media.


 Εντάξει τώρα, μου κάνει πλάκα όποιος το είπε αυτό. Σίγουρα δεν είναι απαραίτητο να έχεις λογαριασμό σε όλα τα social media, ειδικά αν δεν μπορείς να ακολουθήσεις τις εξελίξεις, αλλά σαφέστατα και σε βοηθούν να προωθήσεις καλύτερα τις αναρτήσεις σου και να επικοινωνήσεις και να συνδεθείς με φίλους bloggers προκειμένου να ανταλλάξεις ιδέες και προτάσεις ανάπτυξης και φυσικά να βρεις αναγνώστες και να αλληλεπιδράσεις μαζί τους.

4. Πρέπει να απαντάς σε όλα τα σχόλια.


Νομίζω εγώ είμαι αυτή που θέλω να καταρρίψω αυτόν τον μύθο, καθώς έχω διαπιστώσει ότι δεν είναι απαραίτητο να απαντάς σε όλα τα σχόλια, ειδικά όταν αυτά δεν περιλαμβάνουν ερώτηση. Τι να απαντήσω δηλαδή σε μια σειρά από emoticon; Λυπάμαι αλλά πολλές φορές δεν το κάνω και περιορίζομαι απλά στο να πατήσω ένα like ή να απαντήσω μια καρδούλα. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να σκεφτώ κάτι ωραίο να γράψω σε ένα σχόλιο που γράφτηκε χωρίς να αναζητά απάντηση από την αρχή.

5. Δεν χρειάζεται να μάθεις τίποτα για να γίνεις blogger.


Ναι και ΟΧΙ!!! Ναι δεν χρειάζεται να βγάλεις κανένα πανεπιστήμιο όμως υπάρχει ανάγκη για ενημέρωση πάντα. Όπως ανέφερα παραπάνω το blogging είναι μια περίπλοκη διαδικασία και το οποίο απαιτεί κυρίως και πάνω από όλα επένδυση σε χρόνο και γνώσεις. Πρέπει να αφιερώνεις πάντα λίγο χρόνο για να ενημερώνεσαι για τις εξελίξεις. Είτε πρόκειται για σεμινάρια δημιουργικής γραφής, είτε για άρθρα ενημέρωσης για τους νέους αλγόριθμους της google, όλα είναι σημαντικά και χρειάζονται.

Σε αυτό σε βοηθάμε και εμείς εδώ στο Edityourlife με το να σε ενημερώνουμε για ότι έχει ενδιαφέρον στον χώρο και να διοργανώνουμε συναντήσεις για την εξέλιξη του Blogging γενικά. 

Επιπλέον, θα πρέπει να ενημερώνεσαι και για τις τάσεις και τις εξελίξεις στον κλάδο που σε απασχολεί.

  • Είναι δυνατόν να είσαι food blogger Και να μην γνωρίζεις βασικές εξελίξεις στον τομέα, να μην έχεις δει ούτε ένα επεισόδιο (έστω και από περιέργεια) του master chef; Ή να μην έχεις φάει σε κάποιο σημαντικό εστιατόριο;

  •  Είναι δυνατόν να είσαι fashion blogger αλλά να αγνοείς βασική ορολογία ρούχων, να μην γνωρίζεις διάσημους σχεδιαστές, να μην ξέρεις ποιος είναι αυτός ο Karl Lagerfeld που πέθανε πρόσφατα και να μην έχεις ενημερωθεί για σημαντικές εξελίξεις του κλάδου, είτε πρόκειται για νέες συλλογές είτε πρόκειται για τάσεις της μόδας;


    Ας σοβαρευτούμε, είναι αυτό ακριβώς που θα σε διαφοροποιήσει από τον σωρό άλλωστε, το γεγονός ότι θα ξέρεις πρώτα και πριν από τους άλλους τι συμβαίνει στον χώρο και θα έχεις και άποψη για αυτό.


Λοιπόν τι λέτε, πόσους μύθους σας κατέρριψα σήμερα;

5 blogging myths you should ignore in 2019

Διάβασε επίσης:


Να θυμάσαι: στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις κάτι καινούριο για να κάνεις το μπλογκ σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη. Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.


5 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Απαντήσεις
    1. χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου, γιατί με έτρωγαν καιρό πολλοί από αυτούς τους μύθους <3

      Διαγραφή
  2. Κατερίνα μου, γεια στο στόμα σου! Συμφωνώ με κάθε σου λέξη!
    Καλό μήνα!
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχεις απόλυτο δίκιο!Επίσης να προσθέσω οτι πολλοί νομίζουν οτι μπορείς να γράφεις οτι "σουρχεται σε ποστ" 'η ακόμα χειρότερα να αντιγράφεις αναρτήσεις και να τις παρουσιάζεις για δικές σου και απλα κάποιοι να τα διαβάζουν. Χρειάζεσαι χρόνο και επιμονή για να αναγνωριστείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->