Veggie noodles με σπαράγγια - νηστίσιμη συνταγή

Διάβασε επίσης

Σήμερα η Ερωφίλη μας δίνει άλλη μια συνταγή, αυτή τη φορά μια νηστίσιμη συνταγή με πολλά λαχανικά, πολλά χρώματα και μεγάλη θρεπτική αξία!

Veggie noodles me sparagia

Η συνταγή που θα σου περιγράψω είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη, δεν χρειάζεται πολλά ή δυσεύρετα υλικά και φτιάχνεται σε λιγότερο από μισή ώρα. Τα υλικά που θα σου αναφέρω είναι αρκετά για 2 μερίδες, οπότε αν θέλεις να ταΐσεις κόσμο προσάρμοσέ τα αναλόγως.

Από σκεύη θα χρειαστείς:
1 τηγάνι,
μαχαίρι,
βάση κοπής,
ξύλινη κουτάλα για ανακάτεμα για να μη γρατζουνίσεις το τηγάνι σου.

Υλικά:
1 πιπεριά
1 κρεμμύδι
150 γρ. σπαράγγια
100 γρ. παντζάρι
Λίγο ζουμί από το παντζάρι
Νουντλς ή λεπτό μακαρόνι (2 μερίδες)
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Πάπρικα (προαιρετικά)
Soy sauce (επίσης προαιρετικά)

Ξεκινάς με το λαχανικό που χρειάζεται πιο πολύ ώρα να μαγειρευτεί και συνεχίζεις με τα υπόλοιπα με το ίδιο σκεπτικό.

• Εγώ ξεκίνησα να μαγειρεύω τα σπαράγγια χωρίς να έχω καταλήξει τι ακριβώς θα φτιάξω. Απλά τα είδα που ήταν ακόμα στο ψυγείο μετά από μια βδομάδα και αποφάσισα ότι τώρα είναι η ώρα να μαγειρευτούν. Έβαλα το τηγάνι να ζεσταθεί, πρόσθεσα λίγο ελαιόλαδο και έβαλα τα σπαράγγια να σωταριστούν αφού τα έκοψα σε μικρότερα κομμάτια.


vegan syntagi noodles me sparagia

• Όσο μαγειρευόταν τα σπαράγγια πήρε μπρος το μυαλό μου και άρχισα να δημιουργώ το αριστούργημά μου. Έκοψα μια πιπεριά (κίτρινη, γιατί η ζωή και το φαγητό θέλουν χρώμα…. και επίσης γιατί οι πράσινες πικρίζουν σύμφωνα με τον Λουκ) και την πρόσθεσα στο τηγάνι.

Ψιλόκοψα το κρεμμύδι και το πρόσθεσα κι αυτό.

• Έριξα αλάτι και πιπέρι (πιθανόν και λίγη καυτή πάπρικα, γιατί μας αρέσουν τα spicy).

• Είχα noodles έτοιμα μαγειρεμένα που απλά τα προσθέτεις στο τέλος και χρειάζονται 2-3 λεπτά για να ζεσταθούν και να ανακατευτούν με το υπόλοιπο φαγητό. Αν δεν έχεις έτοιμα noodles, βράσε τα από πριν σύμφωνα με τις οδηγίες τους, βάλε τα να συρώσουν κι έχε τα έτοιμα. Μόλις ήταν έτοιμα τα λαχανικά (μην τα αφήσεις να μαλακώσουν πάρα πολύ) έριξα και τα noodles (εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις μακαρόνια αν θέλεις).

Νομίζω ότι τα ροζ μακαρόνια ή ροζ νούντλς είναι μια καλή ιδέα για να πείσουμε και τα παιδιά να μαγειρέψουν μαζί μας και να φάνε περισσότερα λαχανικά! Αν φτιάξεις τη συνταγή με τη βοήθεια κάποιου μικρού σεφ, άφησε σχόλιο και πες μου τις εντυπώσεις του/της!

• Τα ανακάτεψα όλα μαζί, ξανά και ξανά, μπας και ανακατευτούν.

• Εκεί σκέφτηκα ότι σαν λίγο μου φαίνεται το φαΐ και δε θα μας χορτάσει. Έτσι, άνοιξα το ψυγείο να δω τι μπορώ να χρησιμοποιήσω… Και ιδού!

Ένα βάζο με παντζάρι! Το έκοψα σε μικρά κομμάτια και το πρόσθεσα (αφού ήταν έτοιμο ψημένο και πικλαρισμένο).

• Μετά σκέφτηκα «αν βάλω λίγο από το κόκκινο ζουμί του παντζαριού θα έχω pink noodles!». Και αυτό έκανα. Έριξα 4-5 κουταλιές της σούπας από το ζουμί και ανακάτεψα καλά.

• Σε αυτό το σημείο δοκιμάζεις και προσθέτεις ό,τι λείπει, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, ό,τι θέλεις.

• Εγώ σκέφτηκα να προσθέσω λίγη soy sauce, συνήθως τη χρησιμοποιώ όταν φτιάχνω noodles με κοτόπουλο αλά κινέζικο στυλ. Έβαλα πιο λίγη από ό,τι συνήθως γιατί είχα ήδη ρίξει το ζουμί από το παντζάρι.

• Το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του!!


Nistisimi sintagi me sparagia kai lahanika vegan


Αν δεν σου αρέσουν τα σπαράγγια, μη σκας. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτι άλλο. Μπρόκολο, καρότο, κι άλλες πιπεριές, μανιτάρια, ό,τι λαχανικό θέλεις. 

Συμβουλή για όσους βαριούνται να κόβουν λαχανικά, ειδικά αν αυτό σε κάνει να μη μαγειρεύεις με λαχανικά: πήγαινε στο σούπερ-μάρκετ και βρες λαχανικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατευθείαν. Για παράδειγμα, το καλαμπόκι, τα baby carrots ή καρότα και αρακάς σε κονσέρβα είναι ιδανικά για τέτοιου είδους συνταγές. Ανοίγεις την κονσέρβα, αδειάζεις στο τηγάνι και ανακατέβεις! 

Καλή όρεξη!! 

γράφει η Ερωφίλη από το ιστολόγιο erofilipateraki.gr.

Ακολούθησε το λινκ για να γραφτείς στο newsletter μου και να λάβεις δωρεάν το workbook που έχω ετοιμάσει για να σε βοηθήσω να πετύχεις τους στόχους σου!

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->