Suits στο Netflix: Αξίζει να δεις 9 σεζόν; Η γνώμη μου για τη σειρά

Διάβασε επίσης

Να πω την αμαρτία μου, εγώ suits ήξερα τα κουστούμια και όταν είχα δει τον τίτλο της σειράς, νόμιζα ότι ήταν κάτι σαν: Οι κουστουμάτοι, οι κουστουμαρισμένοι βρε αδερφέ. Τελικά όμως το έψαξα και suits είναι ένας περίπλοκος νομικός όρος, που φυσικά βγάζει περισσότεροι νόημα αν σκεφτείς ότι σχεδόν όλοι οι βασικοί χαρακτήρες της σειράς είναι δικηγόροι.



Είχα ξεκινήσει να βλέπω το suits στο Μακεδονία TV και ενώ ήξερα ότι το είχε στο Netflix πέρασαν αρκετοί μήνες πριν το αναζητήσω για να δω τη συνέχεια.


Η σειρά ολοκληρώνεται σε 9 σεζόν οπότε δεν είναι από αυτές που θα ξεπετάξεις σε μια βδομάδα.

Θεωρητικά τώρα, η σειρά επικεντρώνεται στον Μάικ Ρος, ένα νεαρό με φωτογραφική μνήμη, που καταφέρνει να προσληφθεί σε μία μεγάλη δικηγορική εταιρεία της Νέας Υόρκης παρόλο που δεν έχει τελειώσει όχι τη νομική αλλά ούτε καν το κολέγιο. Αυτό λέει η περιγραφή και αυτό νόμιζα κι εγώ στην πρώτη-δεύτερη σεζόν.

Μετά όμως, άρχισα να σκέφτομαι ότι εν τέλει πιο πολύ βλέπουμε την ιστορία του Λούις Λιτ, δικηγόρου στην εταιρεία που δουλεύει και ο Μάικ, παρά των άλλων χαρακτήρων που είναι υποτίθεται πρωταγωνιστές. 

Ο Λούις είναι ένας μονίμως θυμωμένος, έτοιμος να παρεξηγηθεί, νευρικός και μικρόψυχος θα έλεγα χαρακτήρας που κάνει συνέχεια γκάφες στην προσπάθειά του να κερδίσει την αποδοχή του Χάρβι (επίσης δικηγόρου στην εταιρεία). 

Αυτός ο Χάρβι τώρα, είναι μέντορας του Μάικ, τον προσέλαβε στην εταιρεία, είναι ο μόνος που γνωρίζει -αρχικά- ότι δεν είναι πραγματικός δικηγόρος (οκ, το γνωρίζει και η γραμματέας του) και τον έχει υπό την καθοδήγηση και προστασία του. 

Με το Λούις που λέγαμε πριν έχει μια σχέση αγάπης-μίσους που όπως μαθαίνουμε αργότερα ξεκινάει από τότε που πρωτομπήκαν ως ασκούμενοι δικηγόροι στην εταιρεία. Στις πρώτες σεζόν βρίσκονται σε διαρκή κόντρα με το Λούις, ενώ μετά τον 5ο κύκλο είναι φίλοι καρδιακοί ως το τέλος της σειράς.

Τώρα γιατί υπόστηρίζω ότι η σειρά δεν αφορά την ιστορία του Μάικ αλλά του Λούις;

Μα, γίνονται πράματα και θάματα και η σειρά αφιερώνει τεράστιες σκηνές στο πώς τα εξέλαβε ο Λούις, γιατί θίχτηκε, τι σκέφτηκε, τι είπε στον ψυχίατρό του. Μαθαίνουμε για το Λούις πράγματα που δεν μαθαίνουμε για κανέναν άλλο χαρακτήρα της σειράς: τα χόμπι του, τι του αρέσει να κάνει, τι τον ηρεμεί, ποιους συμπαθεί, αντιπαθεί και γιατί, τι τρώει και γιατί, τι παθήσεις έχει και φυσικά το γνωρίζουμε κάθε φορά που κάνει σεξ. Για τους άλλους χαρακτήρες μετά βίας ξέρουμε πώς πίνουν τον καφέ τους!



Θα μου πεις μπορεί να χρησιμοποιεί ο σεναριογράφος την επιβράδυνση για να δημιουργήσει σασπένς. Δεν αντιλέγω. Αλλά ο Λούις εκτός όλων των άλλων δε φαίνεται πουθενά για ποιο λόγο είναι απαραίτητος στην εταιρεία και γιατί δεν τον διώχνουν, αφού όλο γκάφες κάνει, δε δείχνει ποτέ να κέρδισε κάποια υπόθεση , κι όταν κερδίζει καμιά φορά στην πραγματικότητα αποδεικνύεται τελικά ότι κάνει ζημιά στην εταιρεία αντί για καλό. Παρόλα αυτά εξαιρετικό δικηγόρο τον ανεβάζουν ειδικό στα οικονομικά τον κατεβάζουν.

Στις πρώτες σεζόν με τις συνεχείς διαμάχες μεταξύ του Χάρβι και του Λούις αισθάνεσαι ότι βλέπεις κοκορομαχίες εφήβων για να μην πω πεντάχρονων. Θα μου πεις γιατί το βλέπεις τότε;

Η σειρά είναι έξυπνη, με γρήγορους ρυθμούς και οι υποθέσεις που αναλαμβάνουν οι δικηγόροι έχουν το ενδιαφέρον τους. Άσε που θες να δεις τι θα γίνει με αυτόν το Μάικ που δεν είναι δικηγόρος, θα τον καταλάβουν, δε θα τον καταλάβουν;

Το ότι βλέπεται ευχάριστα δε σημαίνει ότι δε θα της κάνω κριτική!

Η γνώμη μου για το τέλος: Γνώμη μου είναι ότι από την 7η σεζόν και μετά η σειρά είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά. Με δύο πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες να λείπουν ( ο ένας είναι ο χαρακτήρας που ενσάρκωνε η Μέγκαν Μάρκλ, που παντρεύτηκε τον πρίγκιπα οπότε δε μπορούσε να εμφανίζεται πλέον) γιατί έχουν πάει σε άλλη πόλη, η σειρά παλεύει να κρατήσει το θεατή εισάγοντας νέους χαρακτήρες. 

Μόνο που οι δύο πρωταγωνιστές που λείπουν αναφέρονται ελάχιστα πλέον, ένας άνθρωπος δεν τους έχει πάρει τηλέφωνο, μόνο ένα δυο φωνητικά μηνύματα έδειξε να τους αφήνουν.Αυτή την καημένη τη Μέγκαν ούτε ο πατέρας της δεν την παίρνει τηλέφωνο. Αντίθετα εμφανίζεται από το πουθενά μια συνεργάτης του πατέρα της, που την έχει σαν κόρη του, αλλά που εδώ και 6 σεζόν ούτε το όνομά της δεν είχαν πει.

Αυτά μπορώ να πω χωρίς να κάνω spoiler! 

Αν έχεις δει τη σειρά περιμένω και τη δική σου γνώμη στα σχόλια. Έχεις να μου προτείνεις κάποια άλλη σειρά να δω στη συνέχεια;

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->