Ασκήσεις για δικέφαλους και τρικέφαλους

Διάβασε επίσης

Τα κακά νέα είναι ότι τα χέρια είναι από τα πρώτα σημεία του σώματος που χαλαρώνουν με το πέρασμα του χρόνου. Τα καλά νέα είναι ότι είναι από τα πρώτα σημεία του σώματος που δυναμώνουν και σφίγγουν με πολύ απλές ασκήσεις και με το λιγότερο κόπο! 

hands workout

Παρακάτω θα δεις μια σειρά ασκήσεων για τους δικέφαλους (το λεγόμενο "ποντίκι") και για τους τρικέφαλους (το τμήμα του μπράτσου που βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά του βραχίονα και είναι το πρώτο που χαλαρώνει). 

Ανάλογα με τη φυσική σου κατάσταση μπορείς να κάνεις από 2 έως 4 σετ των 10 έως 15 επαναλήψεων. Εάν δεν έχεις εντάξει τη γυμναστική στην καθημερινή σου ρουτίνα, καλό είναι να ξεκινήσεις με 2 σετ των 10 επαναλήψεων και σταδιακά μπορείς να τα αυξήσεις!

Για τις παρακάτω ασκήσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις βαράκια του 1 κιλού ή ακόμα και μικρά μπουκαλάκια νερού, κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά!


hands workout

hands workout

Κάμψεις δικεφάλων: έχοντας τους αγκώνες λυγισμένους κρατάς τα βαράκια με τις παλάμες να κοιτάζουν το ταβάνι. Ανοίγεις και κλείνεις τους αγκώνες. Σε αυτή την άσκηση μπορείς να είσαι καθιστή είτε στο πάτωμα είτε σε καρέκλα, ειδικά εάν έχεις πρόβλημα με τη μέση σου. Ο σκοπός είναι να κάθεσαι σε μια άνετη θέση και να είναι ευθεία η σπονδυλική σου στήλη (να μην καμπουριάζεις). Μια παραλλαγή της άσκησης είναι οι παλάμες να δείχνουν προς τα μέσα (αντικριστά), την οποία μπορείς να εκτελέσεις μόλις τελειώσεις τη βασική θέση με τις παλάμες να δείχνουν στο ταβάνι.

hands workout

hands workout

hands workout

hands workout

Εκτάσεις τρικεφάλων: Εδώ υπάρχουν δύο παραλλαγές. Είτε κάνεις την άσκηση και με τα 2 χέρια, είτε το κάθε χέρι εναλλάξ. Έχοντας τα χέρια λυγισμένα πίσω από το κεφάλι, κρατάς σταθερό τον βραχίονα (μπράτσο) και ανοιγοκλείνεις τους αγκώνες. Προσέχεις ώστε η πλάτη να είναι ευθεία. Μπορείς να λυγίσεις ελαφρά τον κορμό προς τα εμπρός ώστε να διευκολυνθείς. Και αυτή την άσκηση μπορείς να την εκτελέσεις καθιστή σε καρέκλα. 

                            hands workout

hands workout


Kick backs: Έρχεσαι στα 4 σημεία στήριξης (γόνατα και παλάμες) και κρατάς λυγισμένο το ένα χέρι στο ύψος του ώμου. Ανοιγοκλείνεις τον αγκώνα τεντώνοντας το χέρι προς τα πίσω, προσέχοντας το χέρι να είναι στην ευθεία του σώματός σου. Ο βραχίονας (μπράτσο) παραμένει σταθερός σε όλη τη διάρκεια της άσκησης.

Εάν θέλεις να δεις την πλήρη εκτέλεση των ασκήσεων μαζί με τις διατάσεις τους, αλλά και 2 έξτρα ασκήσεις για τους ώμους, μπορείς να δεις το βίντεο στο Youtube!

Στις φωτογραφίες εμφανίζεται η Χριστίνα Βασκαντήρα, Pilates & yoga instructor, την οποία ευχαριστώ θερμά για την πολύτιμη βοήθειά της!

Είμαι η Βίλλυ και κάθε Παρασκευή θα τα λέμε από τη στήλη Body & Mind, ανακαλύπτοντας πώς μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας εναρμονίζοντας το σώμα με το πνεύμα! 

Βίλλυ από Make up your dayz 


Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->