Τα 5 βήματα για να φτιάξεις το δικό σου blog

Διάβασε επίσης

Ξέρω ότι μπορεί να έχουμε γράψει (και να συνεχίζουμε να γράφουμε) πάρα πολλά άρθρα για την γυναίκα blogger. Όμως λαμβάνω πολλές ερωτήσεις, για το πως να φτιάξουμε το δικό μας ιστολόγιο. 

Ετοίμασα λοιπόν μια λίστα με τα 5 βήματα για να φτιάξεις το δικό σου blog. 

5 simple steps to start a blog


1. Διάλεξε την πλατφόρμα που σε βολεύει. Προσωπικά προτείνω τον blogger. Είμαι υπέρμαχος του, αν και πολλοί θα σου πουν ότι το wordpress είναι καλύτερο. Σε ένα guest post μου στο Despina's Studio είχα γράψει αναλυτικά γιατί προτιμώ τον Blogger. Ίσως θα ήθελες να του ρίξεις μια ματιά αν σε ενδιαφέρει να δημιουργήσεις ένα blog δωρεάν.

2. Βρες το κατάλληλο όνομα για το blog σου. Στα μαθήματα blogging σου είχα μιλήσει για το πως θα ονομάσεις το Blog σου πρακτικά (επιλέγοντας το url σου). Όμως θα ήθελα να σταθώ λίγο παραπάνω στο όνομα του blog σου. Είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο να σε αντιπροσωπεύει και να εκφράζει όλα όσα θα θέλεις να μοιραστείς σε αυτό, αλλά ένα "σωστό" όνομα θα βοηθήσει σε επίπεδο SEO, στο να εμφανιστεί δηλαδή ψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης. Στο άρθρο τις Δέσποινας για το πως να κάνεις τις αναρτήσεις σου SEO friendly, μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά το γιατί το όνομα της ανάρτησης (και κατ' επέκταση του Blog) μπορεί να βοηθήσει στην επιτυχία του ιστολογίου σου.

3. Σχεδίασε και στήσε το blog σου. Σου έχω ξαναμιλήσει για το σχεδιασμό του Blog σου. Είναι σημαντικό να επιλέξεις το σωστό layout καθώς αυτό θα βοηθήσει τους αναγνώστες σου να αγαπήσουν το ιστολόγιο σου. Και προσοχή στα λάθη που μπορεί να κάνεις κατά την σχεδίαση του και που μπορεί να σου στοιχίσουν αναγνώστες, γιατί δεν διάβασαν τις αναρτήσεις σου. Μην ξεχάσεις να ρίξεις μια ματιά και στις συμβουλές της Τζίνας, σχετικά με τις φωτογραφίες του blog σου, καθώς αυτές παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην δημοτικότητα του.

4. Άρχισε να γράφεις. Ναι τόσο απλά, ξεκίνα να γράφεις. Αν δεν έχεις έμπνευση η Δέσποινα έχει ήδη ετοιμάσει λίστα με πολλές ιδέες από διάφορες bloggers (ναι είμαι κι εγώ μέσα ) για να επιλέξεις το θέμα της επόμενης ανάρτησης σου. Προσοχή όμως να γράφεις ευανάγνωστες αναρτήσεις, είναι κρίμα να πάει χαμένος τόσος κόπος. 

5. Προώθησε το Blog σου. Δεν αρκεί μόνο να γράφεις, καλό είναι να το διαβάζουν κιόλας. Ξεκίνα να προωθείς το ιστολόγιο σου και αν θες ρίξε μια ματιά στο άρθρο μου με τις 5 τεχνικές για περισσότερες επισκέψεις στο Blog σου. Πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει πολύ. Σου έχω φτιάξει ένα βίντεο με τρόπους για να προωθήσεις το blog σου και μπορείς να το δεις αλλά και να διαβάσεις το άρθρο μου εδώ. Είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν πολλοί αναγνώστες που θέλουν να ακούσουν όλα όσα έχεις να μοιραστείς μαζί μας. 



Καλό Blogging λοιπόν!

Κατερίνα από τα The KM Projects

2 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->