Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2016

Τυρόπιτα Καταϊφι

Τυρόπιτα καταϊφι λοιπόν..
Εύκολη, γρήγορη και με πιο ανάλαφρη γεύση από τις συνηθισμένες  τυρόπιτες που γίνονται  με φύλλο κρούστας ή με σφολιάτα.


tyropita-kataifi



















Για να την φτιάξεις θα χρειαστείς:

  • 1 πακέτο καταϊφι 500 γρ.
  • 1 λίτρο γάλα (χλιαρό)
  • 3 αυγά
  • 300 γρ. φέτα
  • 1 βιτάμ λιωμένο
  • Πιπέρι – Μοσχοκάρυδο

Η προετοιμασία της είναι πολύ απλή και γρήγορη.
Σε ένα μπολ ανακατεύεις όλα τα υλικά δηλαδή το χλιαρό γάλα, τα αυγά, την φέτα τριμμένη (εγώ πρόσθεσα και μια χούφτα ρεγκάτο τριμμένο), το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Βουτυρώνεις  ένα ταψάκι, ανοίγεις καλά με τα χέρια σου το καταϊφι και το στρώνεις στον πάτο. Ρίχνεις το μισό από το λιωμένο βούτυρο με ένα κουτάλι να πάει σχεδόν παντού.
Απλώνεις το μίγμα και σκεπάζεις με το υπόλοιπο καταϊφι στο οποίο ρίχνεις το υπόλοιπο από το λιωμένο βούτυρο.
Ψήνεις στους 200-240 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο) μέχρι να χρυσίσει.


tyropita-kataifi





Καλή επιτυχία!


Είμαι η Τζίνα από το blog "Εικόνες & Ψίθυροι" 



Παρόμοιες Συνταγές







Tzina Varotsi
Tzina Varotsi

Είμαστε μια ομάδα bloggers που βοηθάει άλλες bloggers να αλλάξουν το blog και τη ζωή τους προς το καλύτερο. Μάθε περισσότερα για τις συντάκτριές μας ΕΔΩ

1 σχόλιο:

Αν έχεις ένα λεπτό στη διάθεσή σου γράψε μας ένα σχόλιο με τη γνώμη σου!Αν έχεις λιγότερο χρόνο τότε μοιράσου αυτό το άρθρο στα social media, δε θα σου πάρει πάνω από 10 δεπτερόλεπτα!

Θέλεις όλα τα νέα άρθρα στο inbox σου;