Ασκήσεις για δυνατά και καλοσχηματισμένα χέρια

Διάβασε επίσης

Αναμφισβήτητα τα χέρια είναι το πρώτο μέρος του σώματος που φαίνεται. Κάνει ζέστη, φοράς το κοντομάνικο φαίνεται το χέρι. Βγαίνεις έξω, σε μπαρ, σε κλαμπ, σε γάμους, σε βαφτίσεις, χορεύεις, φαίνεται το χέρι. Χτυπάς παλαμάκια, φαίνεται το χέρι. Γιατί το χέρι δεν κρύβεται. Και το καλογυμνασμένο χέρι δεν θέλεις να κρύβεται!


Γι' αυτό κι εμείς σου ετοιμάσαμε και σου δείχνουμε 2 πολύ απλές ασκήσεις, που απαιτούν ελάχιστο χρόνο, αλλά δίνουν το μέγιστο αποτέλεσμα!



Θέση 1: Παίρνεις θέση στα τέσσερα σημεία στήριξης, δηλαδή ακουμπάς στο πάτωμα γόνατα και παλάμες και παίρνεις εισπνοή.
Θέση 2: Εκπνέοντας φέρνεις τους ώμους κοντά στο πάτωμα, κλείνοντας τους αγκώνες και κρατώντας τα χέρια κοντά στον κορμό. Στη συνέχεια επανέρχεσαι στη Θέση 1 και επαναλαμβάνεις. 
Προσοχή: Η μέση πρέπει να μένει ακίνητη και να μη "σπάει" και ο κορμός να είναι στην ευθεία, δηλαδή να μην καμπουριάζεις. Οι αγκώνες δεν θα πρέπει να ανοίγουν προς τα έξω (όπως στις κλασικές κάμψεις) αλλά να παραμένουν κοντά στα πλευρά. 



Αυτή η άσκηση είναι θαυματουργή, καθώς δε γυμνάζεις μόνο τα χέρια, αλλά κάνεις κι ένα πέρασμα από τους κοιλιακούς! Αμέ!
Θέση 1: Μπλέκεις τα χέρια μεταξύ τους και τα ακουμπάς στη μπάλα. Στέκεσαι στα γόνατα.
Θέση 2: "Ρολάρεις" πάνω στη μπάλα μέχρι να ακουμπήσουν οι αγκώνες και επανέρχεσαι στη Θέση 1.
Προσοχή: Για να αποφύγεις τραυματισμούς πρέπει η μέση να μη "σπάει" και η πλάτη να παραμένει ίσια σε όλη τη διάρκεια εκτέλεσης της άσκησης. Μην ξεχνάς να διατηρείς σφιχτή την κοιλιά για να αποσυμπιέσεις τη μέση σου από το βάρος. 

Ευχαριστώ θερμά την Ελίνα Ανδριόλα, Ολυμπιονίκη της Ρυθμικής Γυμναστικής και Pilates Instructor καθώς και το γυμναστήριο 2befit για την υπέροχη φιλοξενία του!

Βίλλυ από Make up your dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->