Pilates: γλυπτική του σώματος (video)

Διάβασε επίσης

Τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη η γυμναστική με πιλάτες. Όχι άδικα, αφού είναι μια μέθοδος εκγύμνασης που όχι μόνο προστατεύει το σώμα από τραυματισμούς και καταπονήσεις, αλλά συμβάλει στη θεραπεία του σώματος. Δεν είναι τυχαίο που είναι αγαπημένη άσκηση των χορευτών.



Ο Πιλάτες (ιδρυτής αυτής της μεθόδου) έλεγε το εξής: "σε 5 μαθήματα αρχίζεις να αισθάνεσαι τη διαφορά, σε 10 μθήματα την αισθάνονται οι άλλοι και σε 20 μαθήματα έχεις ένα εντελώς καινούριο σώμα". Δε σου κρύβω ότι κι εμένα είναι η αγαπημένη μου άσκηση. Ήταν ο λόγος που με έκανε να σηκωθώ από τον καναπέ και να ανακαλύψω τον κόσμο του fitness κι ακόμα δεν την έχω εγκαταλείψει!

Οι ασκήσεις είναι φαινομενικά απλές, όμως από τις πρώτες κιόλας επαναλήψεις νιώθεις τους μυς να δουλεύουν. Επίσης συνοδεύονται από αναπνοές (εισπνοή-εκπνοή σε κάθε επανάληψη) ώστε να οξυγονώνονται οι μυς. Συνήθως για την εκτέλεση των ασκήσεων χρησιμοποιούνται μπάλες (μικρού και μεγάλου μεγέθους), βαράκια, στεφάνι και λάστιχα. Και σε ένα μάθημα γυμνάζεις ισομετρικά το σώμα, χωρίς να αφήνεις καμία περιοχή παραπονεμένη!



Για να πάρεις μια γεύση από το pilates, μπορείς να παρακολουθήσεις το παρακάτω βίντεο, που περιλαμβάνει κάποιες ασκήσεις. Οι ασκήσεις που θα δεις εκτελούνται με τη μικρή μπάλα. Περιλαμβάνουν squats (καθίσματα) με την μπάλα ανάμεσα στους μηρούς, καθώς και περιστροφή του κορμού παράλληλα με τα καθίσματα. Τα καθίσματα συμβάλλουν στη σύσφιξη των μηρών και των γλουτών και μαζί με την περιστροφή του κορμού και την προσπάθεια διατήρησης ισορροπίας γυμνάζεις και την κοιλιά. 

Είναι απλές ασκήσεις, αλλά θαυματουργές, ιδανικές ακόμα και για άτομα με τραυματισμούς και μυοσκελετικά προβλήματα. 


 Σε περιμένουμε να μας πεις εάν ακολούθησες αυτό το πρόγραμμα και πως σου φάνηκε!



Ευχαριστώ θερμά την ομάδα Fitness Ideas Greece που παραχώρησε το υλικό του βίντεο! Για περισσότερα βίντεο σχετικά με θέματα προπόνησης για αρχάριους αλλά και προχωρημένους μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ!

Εάν σε ενδιαφέρουν τα θέματα fitness και διατροφής μην ξεχάσεις να συντονιστείς στη στήλη Body & Mind η οποία ανανεώνεται κάθε Παρασκευή!

Βίλλυ από Make up your Dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->