5 πράγματα για τους φυσικούς χυμούς που δε γνωρίζεις

Διάβασε επίσης

Έφτασε και η εποχή των φυσικών χυμών! Αυτών των δροσερών, απολαυστικών, γλυκών, παγωμένων και πάνω απ' όλα θρεπτικών ροφημάτων! Νομίζω ότι ειδικά το καλοκαίρι μπορώ να ζήσω πίνοντας αποκλειστικά και μόνο χυμούς. Από αυτούς τους φυσικούς όμως. Που φτιάχνεις στο σπίτι σου αφού έχεις διαλέξει τα φρούτα ένα ένα. Που κάνεις αλχημείες και καταλήγεις να συνδυάζεις φρούτα εντελώς αταίριαστα μεταξύ τους και πίνεις κάτι που αντί για γλύκα σε κατακλύζει ξινίλα. Αλλά και πάλι μου αρέσουν. Ποια είναι τα μυστικά και τα tricks των φυσικών χυμών όμως? Και το βασικότερο: πόσο καλά γνωρίζουμε τους φυσικούς χυμούς?


1. Άλλο φυσικός χυμός, άλλο smoothies. Χυμός είναι το ρόφημα που πίνουμε όταν βάζουμε τα φρούτα μας στον αποχυμωτή και καταναλώνουμε τα υγρά τους, χωρίς τις φυτικές ίνες. Στα smoothies όμως χρησιμοποιείται ολόκληρο το φρούτο, βγάζοντας ένα μείγμα που μοιάζει με "πουρέ". Επιπλέον στα smoothies συχνά προσθέτουμε γάλα ή γιαούρτι, ενώ ο χυμός είναι απλά.. χυμός! Μια ακόμα σημαντική διαφορά είναι πώς για να βγάλεις ένα ποτήρι χυμό ίσως χρειαστεί η διπλάσια ή και τριπλάσια ποσότητα από αυτή για τα smoothies. 

2. Μπορείς να κάνεις χυμό και τα λαχανικά σου. Αν είσαι από αυτούς που δεν θέλουν να ακούνε τη λέξη "σαλάτα" ή "λαχανικό" μπορείς απλά να τα κάνεις χυμό! Δεν είναι τυχαία ο χυμός καρότο αγαπημένος χυμός ακόμα και μικρών παιδιών! Άσε που μπορείς να τα αναμείξεις με αγαπημένα σου φρούτα κι έτσι να πάρεις όλες τις βιταμίνες σου χωρίς να το καταλάβεις!


3. Να πίνεις τουλάχιστον ένα ποτήρι την ημέρα. Έστω και τον πιο απλό χυμό, που είναι από πορτοκάλι. Σκέψου με πόση βιταμίνη C εφοδιάζεις τον οργανισμό σου πίνοντας έστω ένα ποτήρι φρεσκοστημμένο χυμό πορτοκάλι την ημέρα! Εάν φυσικά προσθέσεις και φράουλες, κεράσια, βερίκοκα, ροδάκινα, πεπόνι, καρπούζι (όχι όλα μαζί), έχεις θωρακίσει την άμυνα του οργανισμού σου για τα καλά, αφού του προσφέρεις όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που χρειάζεται!

4. Πρόσθεσε πρωτεΐνη. Όχι, φυσικά και δε μιλάω για χημικά και τεχνητά σκευάσματα. Απλά φάε μερικούς ξηρούς καρπούς πριν τον χυμό σου ή ακόμα καλύτερα πρόσθεσέ τους στον χυμό σου. Έτσι ακόμα κι αν ο χυμός είναι όξινος για το στομάχι σου, με τους ξηρούς καρπούς δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Στα συν ότι τα θρεπτικά συστατικά θα απορροφηθούν καλύτερα!


5. Ακόμα και οι γιατροί είναι ενθαρρυντικοί σε μία μέρα αποτοξίνωσης με χυμούς. Βέβαια η διατροφή σου πρέπει να περιέχει όλες τις τροφές, όμως μία μέρα αποτοξίνωσης με φυσικούς χυμούς μόνο κακό δεν θα κάνει. Αρκεί να μην αντιμετωπίζεις κάποιο θέμα υγείας που να σου επιβάλλει συγκεκριμένη διατροφή. Και φυσικά να μην το παρακάνεις, μία μέρα είναι υπερ-αρκετή.

6. Είναι ιδανικοί για περιόδους "δίαιτας". Μη με ρωτήσεις γιατί. Όλα τα φρούτα συμβάλλουν στην απώλεια βάρους, ακόμα κι αυτά που προκαλούν ένα παροδικό "φούσκωμα". Αυτό συμβαίνει επειδή είναι πολύ πλούσια σε νερό. Όμως όπως το νερό, έτσι και οι χυμοί καταπολεμούν την κατακράτηση υγρών, βοηθούν το πεπτικό σύστημα, δημιουργούν αίσθημα κορεσμού και έχουν πραγματικά ελάχιστες θερμίδες, ενώ σου δίνουν την πιο γλυκειά γεύση!

Ακόμα να φτιάξεις τον χυμό σου?

Βίλλυ από Make up your dayz

2 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->