Τα φρούτα και λαχανικά του Οκτωβρίου & δωρεάν εκτυπώσιμος οδηγός

Διάβασε επίσης

Κάθε εποχή και κάθε μήνας κουβαλάνε μαζί τους ένα πλούσιο καλάθι από φρούτα και λαχανικά εποχής. Εάν σε ρωτήσω ποιο είναι το φρούτο των καλοκαιρινών διακοπών σου είμαι σίγουρη ότι θα απαντήσεις καρπούζι ή ροδάκινο. Αντίστοιχα το μήλο το έχουμε συνδυάσει με το φθινόπωρο. 

Δωρεάν εκτυπώσιμο με τα φρούτα και τα λαχανικά του Οκτωβρίου - Free printable


Στις μέρες μας μπορείς να βρεις φρούτα και λαχανικά και εκτός εποχής αλλά είναι σημαντικό η διατροφή μας να συμβαδίζει με τη ροή των εποχών και των μηνών, καθώς έτσι βοηθάμε μεταξύ άλλων και το περιβάλλον. Έτσι λοιπόν σήμερα φίλη μου θα μιλήσουμε για την σημασία της εποχικότητας των φρούτων και των λαχανικών. 

Επιλέγοντας φρούτα και λαχανικά που είναι στην καλύτερη τους εποχής, από τη μία καταναλώνουμε τροφές με τη μέγιστη περιεκτικότητα σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες και από την άλλη δεν προσλαμβάνουμε τις χημικές ουσίες τις οποίες τα τρόφιμα αυτά ενδέχεται να περιέχουν - λόγω μη εποχικής διαθεσιμότητας - όπως χημικά, φυτοφάρμακα και ορμόνες. Επιπλέον, τα φρούτα και λαχανικά εποχής είναι πάντα πιο φθηνά - λόγω αφθονίας - σε σχέση με τα υπόλοιπα, οπότε με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο τρώτε υγιεινά αλλά κάνετε και οικονομία. 

Για το λόγο αυτό, κάθε μήνα να με βρίσκεις εδώ να σου θυμίσω ποια είναι τα καλύτερα φρούτα και λαχανικά

Πάμε να δούμε τι έχουμε για τον Οκτώβριο

Φρούτα: Αχλάδια, κυδώνια, λεμόνια, λωτοί, μήλα, μπανάνες, νεκταρίνια, πεπόνι, πορτοκάλια, ροδάκινα, ρόδια, σταφύλια.

Λαχανικά: Αγγούρια, αντίδια, καρότα, κολοκύθα, κολοκυθάκια, κουνουπίδι, κρεμμυδάκια φρέσκα, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, μανιτάρια, μαρούλι, μελιτζάνες, μπρόκολο, ντομάτες, παντζάρια, πράσα, ρόκα, σέλινο, σπανάκι, φασολάκια, φινόκιο.

Επίσης τα έχω όλα συγκεντρώσει σε ένα πολύ χρηστικό γράφημα, το οποίο μπορείς να εκτυπώσεις και να αναρτήσεις στο ψυγείο σου για να το συμβουλεύεσαι πριν τα ψώνια ή το μαγείρεμα.

Τα φρούτα & λαχανικά του Οκτωβρίου

Dorean entypo me ta froyuta kai laxanika tou oktovriou

Γράψτε μας στα σχόλια αγαπημένες συνταγές με τα φρούτα και λαχανικά του Οκτωβρίου!

Είμαι η Ιωάννα από το Ioanna's Notebook 

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα!



Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->