Πόσες θερμίδες καις ανάλογα την άσκηση που κάνεις

Διάβασε επίσης

Και φτάνουμε στο φλέγον ζήτημα: ΘΕΡΜΙΔΕΣ. Όχι αυτές που παίρνεις, αλλά αυτές που καις. Και θερμίδες καις συνέχεια είτε το καταλαβαίνεις είτε όχι. Υπάρχουν αυτές που καταναλώνεις ενώ δουλεύεις, ενώ βλέπεις τηλεόραση, ενώ παίζεις με τα παιδιά σου, ενώ διαβάζεις, ενώ κοιμάσαι, ενώ αναπνέεις. Αλλά εδώ δε θα αναλύσουμε αυτές. Εδώ γράφουμε για τις θερμίδες που καις ενώ γυμνάζεσαι. Αυτές τις έξτρα θερμίδες που καις ενώ βλέπεις τον ιδρώτα να τρέχει ποτάμι και αναρωτιέσαι "Με παίρνει τώρα να πιω ένα milkshake"? Και αυτό το άρθρο δεν έχει σκοπό να σε αγχώσει και να αρχίσεις να μετράς τα δευτερόλεπτα της άσκησης με θερμίδες. Σκοπό έχει να σε παρακινήσει εάν θέλεις να χάσεις βάρος ή αν θέλεις να διατηρήσεις το βάρος σου και στην τελική να σου δείξει ότι όλη αυτή η προσπάθεια δε γίνεται για το τίποτα. Αν και είμαι σίγουρη ότι αυτό το ξέρεις ήδη!




Να σημειωθεί ότι ο υπολογισμός των θερμίδων είναι κατά προσέγγιση για κάποιον με βάρος 65 κιλά. Πάντα παίζει ρόλο η ένταση της άσκησης, το βάρος και πολλά ακόμα που υπολογίζονται κατά περίπτωση.

Τρέξιμο: 1200 θερμίδες/ώρα
Για να είμαι ειλικρινής, προσωπικά δεν τρελαίνομαι για το τρέξιμο. Νιώθω ότι καταπονώ τα γόνατά  μου, νιώθω ανασφάλεια που δεν έχω τίποτα μαζί μου (προφανώς δεν μπορώ να τρέξω με την τσάντα) και καμιά φορά δεν ξέρω πού να πάω και καταλήγω να κάνω κύκλους. Βέβαια σχεδόν τις ίδιες θερμίδες καις και με τρέξιμο στο διάδρομο. Αλλά αφού πήρες την απόφαση να το κάνεις γιατί να μη βγεις έξω? Και η αλήθεια είναι ότι οι θερμίδες που καις είναι πολλές!

Περπάτημα: 360 θερμίδες/ώρα
Πιο βατό να βγεις για περπάτημα και μάλιστα πολύ συχνά το επιβάλει και ο γιατρός. Αλλά όταν λέμε περπάτημα δεν εννοούμε τη βόλτα στα μαγαζιά. Ούτε το περπάτημα μέχρι να πας για καφέ. Εννοούμε βάδην. Συγκεντρωμένα και με στόχο.

Spinning: 850 θερμίδες/ώρα
Το spinning (ποδήλατο) όχι μόνο θα σε βοηθήσει να κάψεις θερμίδες, αλλά θα δυναμώσει και τους μύες σου. Και ανάλογα με την ένταση η θερμίδες αυξάνονται. Κι εδώ βέβαια θέλει προσοχή στα γόνατα, οπότε καλό είναι να σε παρακολουθεί ένας προπονητής ώστε να σου βγάλει πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου. Πάντως το spinning μπορεί να γίνει διασκεδαστικό. Και πολύ αποτελεσματικό. Αρκεί μετά να σκεφτείς δύο φορές πριν πάρεις τελικά αυτό το milkshake!


Κολύμβηση: 750-1400 θερμίδες/ώρα
Ο αριθμός των θερμίδων εξαρτάται από την ένταση και την τεχνική. Ακόμα όμως κι αν κάνεις ελεύθερη και αργή κολύμβηση τις 700 θερμίδες τις έχεις κάψει σε μία ώρα. Για να μην αναφέρω τα οφέλη στην υγεία σου. Επίσης η κολύμβηση συνίσταται και σε πολλές μυοσκελετικές παθήσεις. Μήπως να μην αναβάλεις άλλο την εγγραφή σου στο κολυμβητήριο?

Χορός: 500 θερμίδες/ώρα
Αναφέρεται στον χορό ήπιας έντασης. Αυτό μάλιστα! Πας, βάζεις τη μουσική σου, χορεύεις, ιδρώνεις, εκτονώνεσαι και φεύγεις ανάλαφρη! Και πνευματικά αλλά και με 500 θερμίδες λιγότερες.

Aerobic: 570-860 θερμίδες/ώρα
Κι εδώ παίζει ρόλο η ένταση. Γενικώς όμως όλα τα είδη αερόβιας άσκησης σε βοηθούν πολύ στην καύση των θερμίδων. Απλά χρειάζονται καθοδήγηση για να αποφύγεις τους τραυματισμούς.

Pilates: 400 θερμίδες/ώρα
Το πιλάτες είναι περισσότερο στατική άσκηση. Είναι λογικό να μην καις τόσες θερμίδες όσο με άλλα ήδη. Ωστόσο βοηθάει πολύ στη γράμμωση και στην ενδυνάμωση των μυών, που σημαίνει ότι αν θέλεις να βελτιώσεις την εικόνα του σώματός σου θα σε βοηθήσει πολύ και μάλιστα άμεσα.

Yoga: 200-600 θερμίδες/ώρα
Υπάρχει μεγάλη απόκλιση, γιατί παίζει ρόλο το είδος. Εάν επιλέξεις ένα πιο δυναμικό είδος, πίστεψέ με δε διαφέρει πολύ από την αερόβια άσκηση. Συν ότι το σώμα σου με τον καιρό θα μεταμορφωθεί εντελώς!

Εσένα ποια άσκηση σου φαίνεται πιο αποτελεσματική και διασκεδαστική?

Βίλλυ από Make up your dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->