Πως να επιλέξεις τον σωστό ορό ανάλογα με την επιδερμίδα σου

Διάβασε επίσης

Συγκέντρωσα μικρές συμβουλές για να επιλέξουμε τον σωστό ορό προσώπου για την δική μας επιδερμίδα. Και αυτό γιατί μπορεί να φαίνονται πιο ελαφροί εξαιτίας του μικρού μοριακού τους βάρους, όμως οι οροί προσώπου είναι ειδικά σχεδιασμένοι να προσφέρουν στην επιδερμίδα μας ενισχυμένα οφέλη. 


Είναι ελαφροί και εισέρχονται πιο εύκολα στο δέρμα μας και καθώς δεν περιέχουν έλαια είναι και ιδανικοί ακόμα και για τις πιο λιπαρές επιδερμίδες (αν και υπάρχουν έλαια που είναι τέλεια για το λιπαρό δέρμα, αλλά αυτό θα το δούμε σε επόμενο άρθρο).

Δεν πρέπει όμως να τους συγχέουμε με την ενυδατική μας κρέμα. Είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Οι οροί προσώπου μπορούν να εφαρμοστούν δύο φορές την ημέρα(πρωί και βράδυ) πριν την ενυδατική μας κρέμα ή όποιο άλλο προϊόν χρησιμοποιούμε. Προκειμένου να δούμε τα επιθυμητά αποτελέσματα είναι απαραίτητο να επιλέξουμε έναν ορό ειδικά σχεδιασμένο για τις δικές μας ανάγκες.

Εντατικός Αντιγηραντικός Ορός για όλους τους τύπους δέρματος.
Μια εντατική αγωγή σε μορφή ορού για μέγιστα αντιγηραντικά αποτελέσματα, είναι ότι χρειάζεται η επιδερμίδα μας για σύμμαχο κατά της γήρανσης. Οι αντιγηραντικοί οροί είναι συνήθως εμπλουτισμένοι με μοναδικά φυσικά συστατικά και χρησιμοποιούνται μαζί με την κρέμα. Εγώ σας προτείνω το νέο Double Serum 30ml της Clarins, το οποίο έχει νέα μοναδική φόρμουλα με κουρκουμά τον οποίο αγαπώ! Προσφέρει ισχυρή αντιγηραντική δράση, με 21 φυτικά εκχυλίσματα που ενισχύουν την ορθή λειτουργία των 5 ζωτικών λειτουργιών της επιδερμίδας, με φυτική σύνθεση από οργανικά εκχυλίσματα φυτών και υφή ιδανική να καλύψει τις ανάγκες κάθε γυναίκας. 





&'(%)*+%+,%(%%-+
&'(%)*+%+,%(%%-+
Λιπαρά δέρματα με τάση για ακμή
Οι λιπαρές επιδερμίδες χρειάζονται έναν εντατικό θεραπευτικό ορό εμπλουτισμένος με δράσεις ενάντια στην ακμή και ιδανικό για την εξισορρόπηση του δέρματος. Ο ορός που θα επιλέξετε θα πρέπει να ρυθμίζει τις σμηγματογόνες εκκρίσεις, να καταπολεμά τα βακτήρια, την λιπαρότητα και τα σημάδια. Σας προτείνω τον Ac-Norm Aquatic Serum της Frezyderm. Ενυδατικός ορός για την ήπια, μέτρια και σοβαρή ακμή. Με oil-free σύνθεση που προσφέρει ενυδάτωση σε βάθος και ελαστικότητα στο επιβαρυμένο από φαρμακευτικές αγωγές δέρμα. Περιέχει έναν μοναδικό συνδυασμό από Πηκτίνη και Νέκταρ Λεμονιάς που δημιουργεί ένα film προστασίας στην επιδερμίδα και τροφοδοτεί τα κύτταρα με υγρασία, εμποδίζοντας την εξάτμισή του για περισσότερες από 8 ώρες. Επιπλέον προσφέρει δυναμική ενυδάτωση, τροφοδοτώντας τα κύτταρα με νερό όποτε αυτά το χρειάζονται. Έτσι το δέρμα επανακτά την υγιή όψη του, χωρίς ερεθισμούς και την αίσθηση «τραβήγματος». 




Ορός λεύκανσης για επιδερμίδες με λεκέδες
O Ορός Λεύκανσης χρησιμοποιείται για εντατική θεραπεία και είναι εμπλουτισμένος συνήθως με βιταμίνη C για να φωτίζει και να δίνει λάμψη στην όψη του δέρματος. Σας προτείνω το δικό μου προσωπικό αγαπημένο CLEARLY CORRECTIVE DARK SPOT SOLUTION της KIEHL'S. Ένα Serum ταχείας δράσης που μειώνει τις καφέ κηλίδες και επαναφέρει τον ομοιόμορφο τόνο της επιδερμίδας. Ο συνδυασμός ενεργής βιταμίνης C με τα εκχυλίσματα από λευκή σημύδα και παιώνια, όχι μόνο καταπολεμούν τις καφέ κηλίδες αλλά εμποδίζουν τη δημιουργία νέων, με συστηματική χρήση.




Ξηρές επιδερμίδες
Χρειάζονται ένα ορό εντατικής αγωγής για εξαιρετική ενυδάτωση. Οι περισσότεροι οροί ενυδάτωσης πλέον περιέχουν υαλουρονικό οξύ καθώς είναι αυτό που βοηθάει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, όμως πολλοί πλέον έχουν εξειδικευμένες φόρμουλες που βοηθούν την ξηρή επιδερμίδα να συγκρατήσει την ενυδάτωση. Οι ξηρές επιδερμίδες είναι καλό να χρησιμοποιούν τον ορό πρωί και βράδυ πάντα σε συνδυασμό με την ενυδατική σας κρέμα ημέρας ή νύχτας ανάλογα. Σας προτείνω το FIBROGENE LINE RESPONSE NOURISHING SERUM της DARPHIN. Ένας μεταξένιος ορός που αναπληρώνει τα απαραίτητα αποθέματα λιπιδίων καθώς τρέφει την ξηρή επιδερμίδα όλη μέρα και μειώνει την εμφάνιση των πρώτων λεπτών γραμμών. Ελαφριά φόρμουλα που ανακουφίζει άμεσα την επιδερμίδα από την αίσθηση τραβήγματος ενώ βελτιώνει την απαλότητα και την ελαστικότητά της, αφήνοντάς την μεταξένια.



Ευαίσθητες επιδερμίδες
Χρειάζονται μία εντατική αγωγή σε μορφή ορού εμπλουτισμένη με καταπραϋντικά και αναπλαστικά συστατικά και αντιφλεγμονώδη δράση. Οι οροί αυτοί δεν περιέχουν αρώματα και αλκοόλ, ενώ είναι σχεδιασμένοι να μειώνουν την ευαισθησία της επιδερμίδας και να βελτιώνουν τις δυσλειτουργίες της ενώ παράλληλα καταπραΰνουν και ενυδατώνουν. Σας προτείνω το HYDRANCE OPTIMALE SERUM της AVENE. Είναι ένας ενυδατικός καταπραϋντικός ορός ιδανικός για όλους τους τύπους του ευαίσθητου δέρματος. Καταπραΰνει άμεσα και ενυδατώνει αποτελεσματικά το δέρμα σας. Χωρίς paraben και με το ιαματικό Νερό της Avene, το οποίο είναι καταπραϋντικό και αντι-ερεθιστικό, προσφέρει στο δέρμα σας άμεσο αίσθημα άνεσης. Είναι εμπλουτισμένος με γλυκερίνη, προσφέρει απαλότητα και άνεση στο δέρμα. Ενσωματωμένο μέσα στα λιποσώματα, το ιαματικό Νερό της Avene διαχέεται σε συνεχή βάση στο δέρμα σας, με βέλτιστο και ταυτόχρονα ελεγχόμενο τρόπο.  
AVÈNE Hydrance Optimale Rehydrating Serum

Επίσης, διάβασε εδώ μερικές συμβουλές για να ενυδατώσεις φυσικά την επιδερμίδα σου

Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->