Εύκολοι μπαμπάδες η συνταγή της επιτυχίας

Διάβασε επίσης

Μπαμπάδες θα φτιάξουμε σήμερα.. γρήγορα κι εύκολα..
Έτσι όπως μας αρέσει να μαγειρεύουμε γιατί δεν έχουμε χρόνο ή γιατί δεν θέλουμε να χάνουμε χρόνο!


mpampades-efkoloi











Πάμε να δούμε τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ½ φλυτζάνι αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1/2 φλυτζ. του καφέ κονιάκ
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • 1 φακελάκι μπαίκιν
  • Σαντιγί (χρησιμοποίησα το ένα από τα 2 φακελάκια που έχει η συσκευασία cornet της morfat και πρόσθεσα 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη)
efkoloi-mpampades


Για το σιρόπι:

  • 2 ½ φλυτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλυτζάνια νερό.

sweets-mpampades




Εκτέλεση:
Xτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ για λίγη ώρα έτσι ώστε να ανακατευτούν καλά.
Γεμίζουμε με το μίγμα ένα ταψάκι μάφιν 12 θέσεων, (προσωπικά γέμισα και ένα δεύτερο ταψάκι ακόμη 6 θέσεων αλλά χρησιμοποίησα για μεζούρα μεγάλη κούπα) προσέχοντας να μην βάλουμε παραπάνω από την μέση στην κάθε υποδοχή γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να τα δούμε να φουσκώνουν και να παίρνουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.






Τα αφήνουμε να κρυώσουν κι εν τω μεταξύ χτυπάμε την σαντιγί στο μίξερ με λίγη ζάχαρη άχνη.
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά κι όπως είναι καυτό σιροπιάζουμε καλά τους μπαμπάδες.
Τους κόβουμε με ένα μαχαίρι στην μέση και γεμίζουμε με την σαντιγί.

Καλή επιτυχία!


Είμαι η Τζίνα από το blog «Εικόνες & Ψίθυροι»



fast-and-simple-cooking

8 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. δεν έχω φτιάξει ποτέ,το θεωρουσα δυσκολο ,χωρίς να εχω δει ποτέ συνταγη!
    Θα κρατησω την συνταγή σου για να εντυπωσιάσω άλλες ακαμάτρες φίλες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ίδιο νόμιζα κι εγώ Νάσια μέχρι που έπεσα πάνω στην συγκεκριμένη συνταγή!

      Διαγραφή
  2. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσε να γίνει η ζύμη σε ταψάκι για μάφιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είδες τί μαθαίνει κανείς όταν διαβάζει το edityourlife magazine; :))

      Διαγραφή
  3. Τζίνα μου αυτοί οι μπαμπαδες φαινονται ευκολοι και γινονται γρήγορα απο οτι ειδα.. κατασχεται η συνταγή..!! ευχαριστουμε..!! φιλακιαααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πανεύκολοι Ρούλα, δοκίμασέ τους και πες μου εντυπώσεις :)

      Διαγραφή
  4. Αχ βρε Τζίνα μου...τους ζήλεψα που τους είδα στη Νάσια, αλλά τα αυγά μου απαγορεύουν να τους φάω...με την όρεξη θα μείνω πάλι...χαχα!
    Τέλειοι φαίνονται όμως!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίμα!.. δεν πειράζει όμως.. φτιάξε τα παστάκια που είναι εξ' ίσου νόστιμα και χωρίς αυγά! :))

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->