7 tips για περισσότερες επισκέψεις στα παλιότερα άρθρα του blog σου

Διάβασε επίσης

Ή αλλιώς πώς να αυξήσεις την επισκεψιμότητα σε παλαιότερες αναρτήσεις στο Blog σου.

Πώς να "ξαναζωντανέψεις" τις παλαιότερες αναρτήσεις σου

Έχεις πλέον μια σταθερή ροή αναρτήσεων στο blog σου και μια πλούσια θεματολογία που σε βοηθά να αποκτήσεις ένα σταθερό αναγνωστικό κοινό. Όμως κάποιες παλαιότερες αναρτήσεις σου ίσως δεν έχουν την επισκεψιμότητα που πίστευες ότι θα μπορούσαν να έχουν και συχνά έχεις βρεθεί στην ανάγκη να απαντάς ερωτήσεις που σου γίνονται με παραπομπή σε αυτές. 


Σκέφτεσαι λοιπόν, ότι παρόλο που έχεις αναπτύξει διεξοδικά ένα θέμα στο blog σου σε παλαιότερη ανάρτηση, μάλλον αυτή δεν διαβάστηκε ποτέ, ενώ οι ερωτήσεις που σου γίνονται δείχνουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον γενικά. Επίσης, πιστεύεις ότι θέματα με τα οποία είχες καταποιαστεί στο παρελθόν είναι ακόμα σημαντικά και επίκαιρα. Η λύση είναι να προσπαθήσεις να «ξαναζωντανέψεις» τις παλαιότερες αναρτήσεις σου.

Σε αυτό το άρθρο θα σου δείξω πως να αυξήσεις την αναγνωσιμότητα των παλαιότερων αναρτήσεων σου!

1.Σε κάθε νέο άρθρο που δημοσιεύεις προσπάθησε να βάζεις Link σε παλαιότερες αναρτήσεις σου που μπορεί να συμπληρώσουν τις πληροφορίες που δίνεις στους αναγνώστες σου. Αν για παράδειγμα αναφέρεσαι σε κάποιο review προϊόντος που είχες κάνει στο παρελθόν, καλό είναι να παραθέτεις το link προς αυτό, για να μπορούν να το διαβάσουν όσοι ενδιαφέρονται.

2.Κάτω από κάθε ανάρτηση μπορείς να βάζεις link για αναρτήσεις που πιθανότατα να ενδιαφέρουν τους αναγνώστες σου. Αν το άρθρο σου είναι σχετικό με το blogging, τότε πιθανότατα οι αναγνώστες να ενδιαφέρονται να διαβάσουν κι αλλα άρθρα που έχεις γράψει σχετικά με το θέμα.

7 tips για να "ξαναζωντανέψεις" τις παλαιότερες αναρτήσεις σου

3.Δοκίμασε να βάλεις gadget στο blog σου, έτσι ώστε να δημιουργούνται αυτόματα σύνδεσμοι προς παρόμοιες αναρτήσεις, στο τέλος κάθε άρθρου. Άλλα gadget που μπορείς να βάλεις είναι οι Δημοφιλείς αναρτήσεις, που σου παρέχει το Blogger ή το πιο πρόσφατο gadget επισήμανσης μιας συγκεκριμένης ανάρτησης.

4.Αντικατέστησε τις παλιές φωτογραφίες στις αναρτήσεις σου με άλλες, που πλέον μπορεί να σε εκφράζουν και περισσότερο. Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για να διαβαστεί περισσότερο μια ανάρτηση είναι να συνοδεύεται από καλές φωτογραφίες. Αν λοιπόν νιώθεις ότι οι φωτογραφίες των παλαιότερων άρθρων σου δεν βοηθούν στην διάδωσει τους, δοκίμασε να τις αντικαταστήσεις με νέες.

5.Δοκίμασε να προγραμματίσεις την δημοσίευση παλαιότερων αναρτήσεων σου στα social media. Αν έχεις σελίδα στο facebook (αν όχι μπορείς να διαβάσεις ένα παλαίότερο άρθρο μου γιατί πρέπει να αποκτήσεις μια για το Blog σου) σου δίνει την δυνατότητα να προγραμματήσεις αναρτήσεις μέχρι και για πολλούς μήνες μετά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το tweetdeck ή άλλες εφαρμογές για να προγραμματίσεις τα μελλοντικά tweets σου. 

Σου έχω μιλήσει για αυτά τα εργαλεία σε παλαιότερο άρθρο, ρίξε μια ματιά λοιπόν κι εκεί καθώς μπορεί να σε βοηθήσει. Έτσι μπορείς να υπενθυμίζεις παλαιότερες αναρτήσεις σου μέσω των social media.
 
7 tips για να "ξαναζωντανέψεις" τις παλαιότερες αναρτήσεις σου

6.Αν πιστεύεις ότι ένα θέμα με το οποίο είχες καταπιαστεί παλαιότερα είναι επίκαιρο, μοιράσου ξανά την ανάρτηση σου σε ομάδες στο facebook . Ακόμα και αν δεν είχες προγραμματίσει την κοινοποίηση τους μέσω gadget μπορείς πάντα να επιστρέψεις σε αυτές και να τις κοινοποιήσεις ξανά όπου πιστεύεις ότι υπάρχει ενδιαφέρον.

7.Τέλος, αν έχεις την δυνατότητα να φιλοξενηθεί ένα νέο άρθρο σου από άλλο blog, αν δηλαδή σου δοθεί η ευκαιρία να κάνεις ένα guest post σε άλλο blog με παρόμοια θεματολογία, προσπάθησε να συμπεριλάβεις μέσα link σε παλαιότερα άρθρα σου.

Αν δε λειτουργήσει κάτι από τα παραπάνω, σκέψου μήπως κάνεις λάθος στους τίτλους των άρθρων που γράφεις για το blog σου και μάθε εδώ ποιοι τίτλοι φέρνουν πολλές επισκέψεις


Ελπίσω να σε βοήθησα να ξαναδώσεις ζωή σε παλαιότερες αναρτήσεις σου. Καλή επιτυχία!

Κάθε Δευτέρα στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις κάτι καινούριο για να κάνεις το μπλογκ σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη! Άλλωστε σ'αυτό το site θα βρεις όλα όσα χρειάζεται καθημερινά μια γυναίκα blogger!


Κατερίνα από τα The KM Projects

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->