Πιροσκί με τέλεια αφράτη ζύμη

Διάβασε επίσης

Νόστιμη λύση για μπουφέ, για κολατσιό, για το γραφείο, για το σχολείο..
Παντού και πάντα μπορούμε να μασουλάμε ένα πιροσκί και σήμερα σας έχω μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή!

piroski-ta-agapimena




Θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 7 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 320 γρ. γάλα (ή απλά μια μεγάλη κούπα σαν αυτή που πίνουμε τον καφέ φίλτρου)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 5 κουταλιές της σούπας βιτάμ
  • Λουκάνικα κοκτέϊλ (γύρω στα 45-50 λουκανικάκια)
piroski-ta-agapimena

Ξεκινάμε ανακατεύοντας σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι.
Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακιά και να μην κολλάει στα χέρια μας, την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη για μισή ώρα.


zymi-piroski





Παίρνουμε μικρή ποσότητα ζύμης στο χέρι, βάζουμε στη μέση το λουκανικάκι και το τυλίγουμε  ίσα που να το καλύψει.
Τα ετοιμάζουμε όλα γιατί το τηγάνισμά τους γίνεται εξαιρετικά γρήγορα και δεν θέλουμε να χάνουμε χρόνο εκείνη την ώρα και να μας καίγεται το λάδι.


piroski-ta-agapimena



Τέλος, τηγανίζουμε σε φριτέζα με μπόλικο λάδι ή σε ένα κατσαρολάκι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας.


Καλή όρεξη!



Eίμαι η Τζίνα από το blog Εικόνες & Ψίθυροι.



fast-simple-cooking

11 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. τρελαίνομαι για πιροσκί,δεν τα εχω φτιαξει ποτέ όμως!Ετοιμα εχω φαει... Το τηγανι ειναι λίγο βαρετό ,αλλά μπρος στην απόλαυση κάνω και κωλοτουμπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ δεν έχω φτιάξει, αλλά τα συγκεκριμένα μου φαίνονται πανεύκολα και θα τα κάνω μέσα στο Σ/Κ!

      Διαγραφή
    2. Τηγανίζονται τόσο γρήγορα που θα φτιάχνεις συχνά.. ειδικά για τα παιδιά!

      Διαγραφή
  2. Γίνεται να τα βάλουμε στο φούρνο ή θα φουσκώσουν υπερβολικά και θα γίνουν σαν ψωμί??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελεάνα δεν έχω δοκιμάσει να τα βάλω στον φούρνο και δεν ξέρω να σου πω, αλλά όπως είπα και στην Νάσια πιο πάνω τηγανίζονται τόσο μα τόσο γρήγορα που θα ξαφνιαστείς!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα, κι εγώ την ίδια απορία έχω με την Ελεάννα! Δεν μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο...? Δεν το πολύ συμπαθώ το τηγάνι, άσε που είναι κι ανθυγιεινό! Φαίνονται πάντως πολύ λαχταριστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν μπορούν να μπουν φούρνο, θα μας πει η Τζίνα φαντάζομαι.Πάντως κι εγώ που επίσης έχω θέμα με το τηγάνι, τα έφτιαξα χτες (σε κατσαρολάκι τηγάνισα όμως) και έγιναν καταπληκτικά,ο άντρας μου ενθουσιάστηκε!Οπότε μην το φοβα΄σαι τόσο πολύ, άμα μπόρεσα εγώ, μπορείς κι εσύ!Και γίνανε και πολύ γρήγορα!

      Διαγραφή
    2. Κορίτσια δοκιμάστε και θα εκπλαγείτε.. αφήστε που δεν κρατάνε λαδίλα.. είναι τόσο λαχταριστά όσο φαίνονται στην φωτογραφία και ακόμα περισσότερο!

      Διαγραφή
  4. Ναι, δεν κρατάνε καθόλου λαδίλα!Και μου έκανε πολλή εντύπωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και γιατι να μην γινουν στο φουρνο θα ειναι ανοστα αποκληεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->