Tips για απαλό και λαμπερό δέρμα

Διάβασε επίσης

«Αφιερώνεις πολύτιμο χρόνο, ενέργεια και χρήματα στο βωμό της ομορφιάς. Θέλεις να έχεις λαμπερό δέρμα, να φαίνεσαι ξεκούραστη, φρέσκια και νεότερη. Κάνεις τεράστια έρευνα αγοράς για να βρεις τα κατάλληλα προϊόντα για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα βρίσκεις, τα χρησιμοποιείς, αλλά δεν έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις.» Είναι πολύ γνωστό το σενάριο και έχει συμβεί σε όλες μας. Πόσες φορές δεν σου έχει τύχει να αγοράζεις μια ενυδατική που υπόσχεται θαύματα, αλλά εσένα να μη σου προσφέρει ούτε μια υποτυπώδη ενυδάτωση; Ή να χρησιμοποιείς μια κρέμα ματιών για λεπτές γραμμές έκφρασης κι αυτές μέρα με τη μέρα να πολλαπλασιάζονται; 

tips for beautiful skin



Παρακάτω θα βρεις μερικά tips που αν τα εντάξεις στην καθημερινότητά σου, το δέρμα σου θα σε ευγνωμονεί και θα σε ανταμείψει!

  1. Αλλάζεις τη διατροφή σου αμέσως! Μπορεί να είναι μύθος ότι με τη σοκολάτα βγάζεις σπυράκια, όμως μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά σίγουρα έχει αντίκτυπο στην επιδερμίδα σου. Δεν χρειάζεται να αποκλείσεις τις τροφές που σου αρέσουν, αρκεί να τις περιορίσεις και θα δεις τρομερές διαφορές! Μπορείς να πάρεις ιδέες από το άρθρο με τις υπερτροφές!
  2. Κάνεις απολέπιση μία με δύο φορές την εβδομάδα. Η απολέπιση θέλει μέτρο, οπότε μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή. Καλό θα ήταν να ένα ήπιο προϊόν και όχι κάτι πολύ δραστικό, διαφορετικά μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.
  3. Δεν κοιμάσαι ποτέ χωρίς να κάνεις το απαραίτητο ντεμακιγιάζ. Τα κύτταρα της επιδερμίδας δουλεύουν εντατικά όσο κοιμόμαστε. Πώς θα κάνουν τις απαραίτητες επιδιορθώσεις όταν έχουν να αντιμετωπίσουν στρώματα με make up, πούδρες, σκόνη και ρύπους; Βοήθησε το δέρμα σου αφαιρώντας όλα αυτά πριν κοιμηθείς και αυτό θα σε ανταμείψει!
  4. Εάν έχεις λιπαρό δέρμα χρησιμοποίησε τις λοσιόν με μέτρο. Θεωρείς ότι οι ισχυρές λοσιόν είναι φάρμακο για τη λιπαρότητα, το ίδιο πίστευα κι εγώ. Όμως η αλήθεια είναι ότι το δέρμα για να αποφύγει την αφυδάτωση εκκρίνει παραπάνω σμήγμα, οπότε η λιπαρότητα αυξάνεται. Γι' αυτό λοιπόν να χρησιμοποιείς προϊόντα κατάλληλα για τον τύπο της επιδερμίδας σου χωρίς όμως να υπερβάλλεις. 
tips for beautiful skin

5. Το δέρμα σου δεν έχει τις ίδιες ανάγκες όλες τις εποχές. Επομένως προσάρμοσε την περιποίηση του προσώπου σου ανάλογα με την εποχή. Το καλοκαίρι χρειάζεσαι μια πιο ελαφριά ενυδατική (ίσως οι ενυδατικές σε μορφή gel να σου φανούν περισσότερο κατάλληλες, καθώς είναι και δροσιστικές) ενώ το χειμώνα μια λίγο πιο ενισχυμένη κρέμα ίσως να είναι απαραίτητη. Και εδώ όμως να αποφύγεις τις υπερβολές.
6. Και αναφέροντας τη λέξη «υπερβολή» σε περισσότερα από ένα tips, μήπως το παρακάνεις; Serums, οροί, μάσκες, scrubs, ειδικές θεραπείες, ενυδατικές, είσαι σίγουρη ότι τα χρειάζεσαι όλα αυτά; Σίγουρα ένα καθαριστικό προσώπου και μια ενυδατική κρέμα είναι απολύτως απαραίτητα, όμως να έχεις υπόψη σου ότι όσο πιο πολύ «φορτώνεις» το δέρμα σου τόσο αυτό τεμπελιάζει και τόσο «ζητάει» κι άλλα. Κι εμείς θέλουμε να το βοηθήσουμε όχι να κάνουμε τη δική του δουλειά.
7. Νερό, νερό, νερό. Λέμε ότι το Α και το Ω της υγείας του δέρματος είναι η ενυδάτωση. Κι ενώ βάζουμε τις απαραίτητες ενυδατικές εξακολουθούμε να βλέπουμε σημεία με έντονη ξηρότητα ή το πρόσωπο φαίνεται θαμπό και κουρασμένο. Επειδή η ενυδάτωση πρέπει να γίνεται εσωτερικά, μην ξεχνάς να πίνεις καθημερινά 1 λίτρο νερό και θα δεις ότι το πρόσωπό σου θα φαίνεται πολύ πιο φρέσκο, λαμπερό και υγιές!
tips for beautiful skin

8. Τρέξε, χόρεψε, ίδρωσε. Η σωματική άσκηση εκτός ότι δρα ως αγχολυτικό, απομακρύνει και τις τοξίνες μέσω του ιδρώτα. Ακόμα να πειστείς να βάλεις τα αθλητικά;
9. Κοιμήσου. Έχεις ακουστά το beauty sleep; Όπως είπαμε και στην αρχή όσο εσύ κοιμάσαι το σώμα σου δουλεύει. Δεν είναι ωραίο εσύ να ξεκουράζεσαι και κάποιος άλλος να κάνει τη δουλειά; Γι' αυτό λοιπόν κοιμήσου! Επειδή όμως πρέπει να κάνεις καλό ύπνο, φρόντισε να αερίζεις καλά τον χώρο που κοιμάσαι, να είναι ήσυχος και να κλείνεις τις ηλεκτρονικές συσκευές.
10. Κάνε μασάζ στο πρόσωπο. Όταν εφαρμόζεις την ενυδατική σου, αλλά και κατά τον καθαρισμό φρόντισε να κάνεις μαλάξεις με τα δάχτυλά σου. Ενισχύεις την κυκλοφορία του αίματος, βοηθάς το προϊόν να απλωθεί και να απορροφηθεί καλύτερα και ξεκουράζεις τους σφιγμένους μύες του προσώπου σου!

Εσύ ακολουθείς κάποια από τα παραπάνω tips;

Βίλλυ από Make up your dayz




Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->