Είναι ΟΚ Δεν είναι ΟΚ για το Πασχαλινό τραπέζι

Διάβασε επίσης

Η μεγάλη μέρα του χρόνου έφτασε. Ξέρεις για ποια μέρα μιλάω, μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Αυτή που μαζευόμαστε όλοι γύρω από ένα τραπέζι και τρώμε σαν να μην υπάρχει αύριο. Ναι αυτό το κάνουμε κι άλλες μέρες. Που κάποιοι θείοι πίνουν λίγο παραπάνω και χορεύουν και τραγουδάνε σαν να είναι υποψήφιοι στη Eurovision; Που τσουγκρίζουμε αυγά; Τώρα κατάλαβες λοιπόν! Όμως τι είναι οκ και τι δεν είναι οκ εκείνη τη μέρα; Γιατί και το Πασχαλινό τραπέζι θέλει το savoir vivre του!



Είναι οκ:

  • Να είσαι vegan. Εγώ δεν είμαι αλλά το σέβομαι. Και δε χρειάζεται να νιώθεις άσχημα, υπάρχουν πολλές επιλογές στο Πασχαλινό τραπέζι, οπότε το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα φύγεις νηστικός. Άσε που αν εξηγήσεις (με απλά λόγια) τις διατροφικές σου επιλογές στη γιαγιά σου θα τρελαθεί από τη χαρά της να σε περιποιηθεί και να σου φτιάξει κάτι έξτρα!
  • Να φας κι εσύ σαν να μην υπάρχει αύριο. Φάε όμως και πολύ μαρούλι, γιατί η χοληστερίνη θα αρχίσει να ξεχειλίζει. Δίαιτα από Δευτέρα
  • Να μην ακούς δημοτικά και παραδοσιακά τραγούδια. Κάποια είναι λίγο "βαριά" σε καταλαβαίνω, όμως το σηκώνει η μέρα.
  • Να χορέψεις τα τραγούδια που αναφέρουμε παραπάνω.
  • Να είσαι λίγο πιο.. "χαμηλών τόνων" απ' ότι συνήθως και να "βάλεις νερό στο κρασί σου". Είναι γιορτινές μέρες, πίνουμε και λίγο παραπάνω, μαζεύεται όλο το σόι, που πολύ πιθανόν να έχει ένα χρόνο να συγκεντρωθεί ξανά (από το προηγούμενο Πάσχα), οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις τρέχουν, δεν θέλουν και πολύ να ανάψουν τα αίματα. Εσύ όμως είπαμε: χαλαρά!
  • Να χάσεις στο τσούγκρισμα των αυγών (ποτέ δεν κατάλαβα πως γίνεται ένα αυγό να σπάει όλα τα υπόλοιπα και πως γίνεται αυτό το αυγό να το διαλέγει πάντα ο ξάδερφός μου).
  • Να εκνευρίζεσαι λίγο (λίγο όμως) όταν σε ρωτάνε οι θείες ή οι γιαγιάδες "πότε θα παντρευτείς". Ειδικά όταν είναι η 1.887.098.543 φορά που σε ρωτάνε. Και ακόμα περισσότερο όταν συνοδεύεται και με ένα "Η Βασιλικούλα της Ελενίτσας τώρα είναι έγκυος στο 2ο... Και έχετε και την ίδια ηλικία...". Και όλο αυτό λήγει και με έναν μακρόσυρτο αναστεναγμό. Προσπάθησε να χαμογελάσεις, πάρε 3 βαθιές ανάσες (πάρε και 10 άμα χρειαστεί) και απάντησε όσο πιο ευγενικά μπορείς. Το ξέρω ότι ζορίζεσαι αλλά σκέψου ότι δεν είσαι η μόνη. 



Δεν είναι οκ:
  • Να δυσανασχετείς επειδή είσαι vegan. Και να κάνεις κήρυγμα σε όλο το τραπέζι με σκοπό να προσηλυτίσεις κόσμο. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή και δεν μπορούν να τροποποιηθούν τα έθιμα. Και το πιο πιθανό είναι ο παππούς και η γιαγιά να μην καταλαβαίνουν για ποιο πράγμα μιλάς.
  • Να είσαι με τον θερμιδομετρητή αγκαλιά. Είπαμε μία μέρα είναι, πρέπει να το ευχαριστηθείς χωρίς ενοχές! Ακόμα κι αν καταφέρεις να μην ξεπεράσεις τον αριθμό των ημερήσιων θερμίδων, θα έχεις χάσει ένα μέρος της χαράς της σημερινής ημέρας! Κρίμα δεν είναι;
  • Να γκρινιάζεις επειδή δε σου αρέσουν τα δημοτικά και παραδοσιακά τραγούδια. Πάσχα έχουμε δεν γίνεται να σουβλίζεται το κατσικάκι με μουσική υπόκρουση Red Hot Chili Peppers. Δεν ταιριάζει βρε παιδί μου! Κι εσύ προσπάθησε να εγκλιματιστείς. 
  • Να είσαι επικριτικός/η. Αυτό δεν είναι οκ γενικά, και πολύ περισσότερο σε ένα γιορτινό τραπέζι. Χαλάρωσε, γίνω λίγο πιο ελαστική και είναι βέβαιο ότι θα περάσεις τέλεια!
  • Να έχεις άγχος. Για το αν πέτυχαν τα φαγητά, για το αν είναι αρκετά καθαρό το σπίτι, για το αν παχαίνουν αυτά που τρως, για το τι θα πει ο κόσμος. Είναι μια γιορτινή μέρα που συναντάς αγαπημένους σου ανθρώπους για να περάσετε καλά μαζί! Οπότε προσπάθησε να χαλαρώσεις και να απολαύσεις την ημέρα, την παρέα και το φαγητό! Όλα τα υπόλοιπα περισσεύουν!!
Βίλλυ από Make up Your Dayz

2 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->