Finding Pleasure με την Κατερίνα : Βόλτα στην Αθήνα με τους Atenistas

Διάβασε επίσης

Πήγα μια βόλτα στην Αθήνα με οδηγό τους Atenistas. Συμμετείχα στο Open Walk Athens #6 και γνώρισα την αθέατη Αθήνα.

open walk Athens


Είχα πολλές φορές αναρωτηθεί τι να κρύβεται πίσω από όλα αυτά τα κτίρια που προσπερνώ στις περιπλανήσεις μου στην Αθήνα. Και επιτέλους μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω μερικά από αυτά, να μπω μέσα και να μάθω την ιστορία τους. 


open walk Athens

Αφορμή για την εξόρμηση αυτή υπήρξε ο ανοιχτός περίπατος που διοργάνωσαν οι Atenistas την Κυριακή 10 Απριλίου. Χιλιάδες Αθηναίοι ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα τους και με ένα χάρτη στο χέρι ξεκινήσαμε να γνωρίσουμε από κοντά όσο περισσότερα κτίρια μπορούσαμε, να δούμε την αθέατη Αθήνα.
open walk Athens
 Δεν κατάφερα να τα επισκεφτώ όλα, αναγκάστηκα να είμαι επιλεκτική προκειμένου να μην δω απλά τα σημεία στο χάρτη αλλά να προσπαθήσω να μάθω όσο πιο πολλά γίνεται για την ιστορία που κουβαλάνε. Όπως για παράδειγμα το τελευταίο Οπλοδιορθωτήριο της μεσοπολεμικής Στοάς Καϊρη, ένα απαράλλακτο στο χρόνο ραφείο σε μια αρτ ντεκο πολυκατοικια με το μοναδικό καμπύλο γυάλινο αίθριο, Πραξιτέλους, την τελευταία Πιλοποιία της Αθήνας, Αγ. Ελεούσης, το πιο παλιό σπίτι της Αθήνας, Αρχοντικό Μπενιζέλων και στο υπόγειο κτιρίου γραφείων στην Κλαυθμώνος, αρχαία τείχη μέσα σε μαγαζιά. Δεν θα μπορούσα φυσικά να χάσω μυστικές κατακόμβες Ρώσικης εκκλησίας.
Walking in Athens
 Στην διαδρομή απόλαυσα φυσικά και ένα σωρό άλλα κτίρια ή μικρούς θησαυρούς όπως ξεπρόβαλαν μπροστά μας ανάμεσα στα σοκάκια της πόλης.
Walking in Athens

Walking in Athens

Εκδρομική αμφίεση, φωτογραφική ανά χείρας και "ετοιμοπόλεμη" Κατερίνα.
Walking in Athens

 Δεν θα σου δείξω σήμερα όλα όσα είδα, θα στα κρατήσω μυστικά και θα τα μοιραστώ μαζί σου στα επόμενα finding pleasure άρθρα μου. Κι αυτό γιατί πραγματικά είναι τόσα πολλά που είδα μέσα σε μια μέρα, που δεν θα μπορούσα να τα χωρέσω σε λίγες γραμμές ενός άρθρου. Σου υπόσχομαι όμως να τα δεις όλα.


Τα λέμε κάθε Τρίτη, αλλά αν δεν μπορείς να με αποχωριστείς σε περιμένω στο Blog μου 


Κατερίνα από τα The KM Projects

5 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Δεν μπορεί.. μου κάνεις πλάκα!
    Έψαχνα απεγνωσμένα για παρέα και δεν πήγα μόνο και μόνο γιατί δεν βρήκα!
    (τώρα στενοχωρέθηκα.. ουφ!)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίμα :( Παρόλο που δεν κατάφερα να πάω σε όλα , όσα είδα ήταν καταπληκτικά. Την επόμενη φορά οπωσδήποτε μαζί :)

      Διαγραφή
  2. Πωπω, πρέπει να είχε τρομερό ενδιαφέρον αυτή η βόλτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->