Οι τρεις αδερφές του Α. Τσέχωφ στο Από Μηχανής Θέατρο -Finding Pleasure με την Κατερίνα

Διάβασε επίσης

Παρακολούθησα την παράσταση "Τρεις αδερφές" του Αντον Τσέχωφ από την ομάδα Casus Belli στο ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ και δηλώνω γοητευμένη.


Οι τρεις αδερφές του Τσέχωφ




Όταν είπα στο Γιάννη ότι θα πάμε να δούμε τις Τρεις Αδερφές του Τσέχωφ, το πρώτο πράγμα που με ρώτησε ήταν :"Θα είναι πολύ βαρύ;" και εγώ του απάντησα " Όσο βαριά ή ελαφριά μπορεί να γίνει η ζωή μας". Και αυτό γιατί ο Τσέχωφ δεν είναι τίποτε άλλο από μια απεικόνιση της καθημερινής ζωής της Ρωσίας του περασμένου αιώνα, απλά είναι που το καταφέρνει με αριστουργηματικό τρόπο. 

Όπως ο ίδιος έλεγε, έγραφε κωμωδίες. Άλλωστε η ζωή μας δεν είναι ούτε μόνο τραγωδία, ούτε κωμική. Είναι ανακατεμένες οι στιγμές. Και μπορεί να γίνει το ίδιο γλυκιά όσο και πικρή. 

Όλα όσα ονειρευτήκαμε δε θα γίνουν ποτέ; Μια παράσταση για τη συντριβή και τα χαμένα όνειρα.

Δεν θέλω να σας γράψω απλά την "υπόθεση" γιατί πραγματικά δεν είναι τίποτε άλλο από σκηνές της ζωής τριών αδερφών στην επαρχία της Ρωσίας. Αν θέλετε ανάλυση απλά ψάξτε τη στο google. Εγώ θα σταθώ στην εξαιρετική ερμηνεία των ηθοποιών, στις καλοδουλεμένες σκηνές τους (λογικό αφού είναι ο δεύτερος χρόνος τους) και στην πολύ πρακτική σκηνοθεσία η οποία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την απλότητα του άδειου αυτού χώρου της σκηνής και κατάφερε από μειονέκτημα να την μετατρέψει σε πλεονέκτημα. 

Η παράσταση θα παίζει κάθε Κυριακή στις 19:00, μέχρι της 29 Μαΐου 2016 στο ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ και δεν πρέπει να την χάσετε. 

Αν θέλεις να μάθεις την γνώμη μου για άλλο ένα θεατρικό έργο που είδα φέτος, δεν έχεις παρά να διαβάσεις το άρθρο μου για το Victor - Victoria εδώ.


Να θυμάσαι: στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις κάτι καινούριο για να κάνεις το μπλογκ σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη. Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->