Πώς προσθέτω το Λογότυπό μου σε Φωτογραφίες - Easy Photo-tips ©

Διάβασε επίσης

Σας είχα μιλήσει μέσα από αυτή την στήλη για το πώς «κατοχυρώνουμε» τις φωτογραφίες μας κυρίως με την χρήση του photoshop.
Δεν είναι κακό όμως να χρησιμοποιούμε ένα προσωπικό λογότυπο έτσι ώστε αφ’ ενός να 


logotypo
















εξασφαλίσουμε - έως ένα βαθμό - την αποκλειστικότητα (γιατί ακόμα και τα λογότυπα αφαιρούνται πάρα πολύ εύκολα) κι αφ’ ετέρου  να λειτουργεί και σαν υπογραφή πάνω στο δημιούργημά μας.

Γιατί πες βρε αδελφέ ότι ο άλλος θαυμάζει το τοπίο, το πορτραίτο ή οτιδήποτε άλλο βλέπει να απεικονίζεται,  να μην ξέρει το όνομα εκείνου που κρύβεται πίσω από την συγκεκριμένη φωτογραφία;

Προσωπικά το λογότυπο το χρησιμοποιώ πάντα σε όλες τις φωτογραφίες που ανεβάζω είτε στο blog είτε στα social media και το κάνω γιατί έχω την αίσθηση πως προσθέτω μια τελευταία πινελιά που τις χαρακτηρίζει σαν δικά μου δημιουργήματα, σα να τις «ψεκάζω» με το προσωπικό μου άρωμα...

Σήμερα λοιπόν θα σας δείξω έναν πολύ απλό τρόπο για να προσθέσουμε ένα λογότυπο σε  φωτογραφία που θέλουμε να ανεβάσουμε στο blog μας.


Είναι το http://picmarkr.com/, δεν χρειάζεται να κάνεις εγγραφή και αν ακολουθήσεις τις οδηγίες τότε είναι σίγουρο πως το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει.

Αρχικά μπαίνουμε στην κεντρική σελίδα όπου παρατηρούμε πως μπορούμε να ανεβάσουμε έως 5 αρχεία ταυτόχρονα..
Στο κάτω μέρος βλέπουμε τις επιλογές μεγέθους που έχουμε.. αφού λοιπόν επιλέξουμε ποιες φωτογραφίες θέλουμε και το επιθυμητό μέγεθος..


logotypo

τότε προχωράμε στο επόμενο βήμα που είναι να διαλέξουμε το λογότυπο που θα χρησιμοποιήσουμε.
Κι εδώ οι επιλογές είναι περισσότερες από μια και μπορούμε να γράψουμε το όνομά μας ή το όνομα του blog μας (όπως έκανα εγώ) ή να χρησιμοποιήσουμε κάποιο έτοιμο που έχουμε αποθηκευμένο στον υπολογιστή μας.
Επίσης σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις το σημείο που θέλεις να τοποθετηθεί το λογότυπο.


logotypo















Αυτό ήταν!  Οι φωτογραφίες "κοσμημένες" με το λογότυπό σου είναι έτοιμες να ανέβουν όπου εσύ διαλέξεις.. απ' ευθείας στο flickr, στο facebook, στο picasa ή απλά να αποθηκευτούν στον υπολογιστή σου για να τις χρησιμοποιήσεις αργότερα.


logotypo


Αν έχεις κάποια απορία θα χαρώ να σε βοηθήσω.

Διάβασε σχετικά Τα 5 καλύτερα ΔΩΡΕΑΝ προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφίας

Είμαι η Τζίνα από το blog "Εικόνες & Ψίθυροι



photo-tips



4 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Πολύ κατατοπιστικό! Ως τώρα δεν είχα ασχοληθεί γιατί αναζητώντας τη διαδικασία παλιότερα μου είχε φανεί πολύ μπελαλίδικη.
    Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος ακόμα κι όταν δεν έχεις γνώσεις πάνω στο θέμα.
      Χαίρομαι που σου άρεσε! :)

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφο το ποστ! Αν και είμαι γνώστης & χρήστης του Photoshop θα ρίξω μια ματιά και στην πρόταση σου γιατί μου φαίνεται πολύ γρήγορο & γίνεται χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσω τον επαγγελματικό υπολογιστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κέλλυ κι εγώ το photoshop χρησιμοποιώ όμως αυτή η λύση είναι για όποιον είτε δεν έχει γνώσεις photoshop είτε θέλει έναν εύκολο τρόπο να βάλει λογότυπο στις φωτογραφίες του.. ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->