12 συνηθισμένα λάθη στη σχεδίαση ενός blog

Διάβασε επίσης


Υπάρχουν κάποια συνηθισμένα λάθη στην σχεδίαση του blog που θα σου τα επισημάνω παρακάτω ώστε να τα αποφύγεις.


12 συνηθισμένα λάθη στη σχεδίαση blog


Πρέπει το blog σου να σε εμπνέει για να γράψεις έχοντας όλα τα στοιχεία που σου αρέσουν, όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να τηρήσεις, ώστε να μην απωθεί τον αναγνώστη η συνολική εικόνα του ιστολογίου σου


ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν κάνεις οποιαδήποτε αλλαγή στο blog σου κάνε πρώτα back up

Τα 12 λάθη που δεν πρέπει να κάνεις στο σχεδιασμό του blog σου και πώς να τα διορθώσεις

  1. Το εύρος να ξεπερνά τα όρια της οθόνης. Λύση Προσπάθησε το εύρος , δηλαδή το πλάτος του blog σου , αναρτήσεις και δεξιά ή/και αριστερή στήλη, να μην ξεφεύγει της οθόνης,ώστε να μη χρειάζεται να μετακινήσεις την μπάρα δεξιά –αριστερά για το δεις.
  2. Εγκατάσταση πολλών gadget και πολλές φορές ασχέτων πχ ζώδια, μουσική. ΛύσηΆφησε το blog σου ελαφρύ ώστε να μπορεί να φορτώσει γρήγορα και να μην περιμένουν ώρες οι αναγνώστες σου. Ακόμα και οι υπερβολικές ετικέτες και οι λίστες με blogs το επιβαρύνουν.
  3. Πάρα πολύ μεγάλο header, που σχεδόν πιάνει όλη την οθόνη.ΛύσηΑν επιλέξεις να φτιάξεις εικόνα στον τίτλο του blog σου, τότε απέφυγε τις τεράστιες εικόνες που κρύβουν τις αναρτήσεις της αρχικής σελίδας στην οθόνη του υπολογιστή, δηλαδή να μην χρειάζεται να μετακινήσεις την μπάρα πάνω-κάτω για να δεις τουλάχιστον την πρώτη ανάρτηση. 
  4. Η πλαϊνή στήλη να είναι ακατάστατη. Λύση: Μάθε τη σωστή δομή της sidebar
  5. Να πετάγονται πολλά pop-ups. Λύση: Αυτονόητη,
  6. Πολύ μεγάλες γραμματοσειρές στο κείμενο της ανάρτησης. Λύση: Χρησιμοποίησε την «Κανονική»  γραμματοσειρά για το κείμενο ανάρτησης διότι δεν είναι ούτε πολύ μικρή  που να γίνεται δυσανάγνωστο το κείμενο ούτε πολύ μεγάλη ώστε να τρομάζει το μάτι. Αν κουράζεσαι να το διαμορφώνεις σε κάθε ανάρτηση τότε μπορείς να το προσθέσεις αυτόματα, επέλεξε από την «Προηγμένη» το κείμενο σελίδας να κυμαίνεται μεταξύ 14-16 μέγεθος γραμματοσειράς, ασφαλώς από εκεί μπορείς να επιλέξεις και τον τύπο γραμματοσειράς.
  7. Έντονο φόντο στο κείμενο της ανάρτησης.Λύση: Χρησιμοποίησε χρώματα και σχέδια που σε εκφράζουν, αλλά προσοχή να μην προκαλούν πονοκέφαλο στους αναγνώστες. Προσπάθησε να δένουν όλα ομοιόμορφα μεταξύ στους στην συνολική σχεδίαση του blog. Τα παστέλ χρώματα είναι μια ασφαλής επιλογή.
  8. Τεράστιες φωτογραφίες στις αναρτήσεις. ΛύσηΟι πάρα πολύ μεγάλες φωτογραφίες σε μια ανάρτηση , δηλαδή φωτογραφίες που πιάνουν περίπου ολόκληρη την οθόνη του υπολογιστή, τρομάζουν τον αναγνώστη και είναι αντιαισθητικές. Επέλεξε να είναι το μέγεθος από τις επιλογές φωτογραφίας «Μεγάλο» ή «Πολύ Μεγάλο» έτσι ώστε να δένει αρμονικά με το κείμενο. Μάθε πόσο εύρος/πλάτος του blog πρέπει να καταλαμβάνουν οι φωτογραφίες
  9. Χρώματα στις γραμματοσειρές κειμένου που κουράζουν. Λύση: Επίλεξε λευκό φόντο με μαύρο χρώμα κειμένου
  10. Μεγάλες αποστάσεις στο κείμενο της ανάρτησης. 
  11. Έλλειψη about page. 
  12. Παράλειψη στοιχείων επικοινωνίας και social media. 
Στα 3 τελευταία οι λύσεις είναι αυτονόητες.


Αυτά είναι λοιπόν τα λάθη που συνηθίζεται να γίνονται στον σχεδιασμό ενός blog και δεν πρέπει να τα κάνεις και εσύ. 



Ελευθερία από Diary of a beauty addict

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->