Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Διάβασε επίσης

Σήμερα γιορτάζουμε την ευρωπαϊκή ημέρα της μουσικής. Τι είναι όμως η μουσική για τον καθένα; Τι είναι η μουσική για σένα; 


Ευρωπαϊκή ημέρα της Μουσικής



Η μουσική παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην ζωή μου. Βασικά, δεν υπάρχει ημέρα χωρίς να ακούσω μουσική. Αν με ρωτήσεις θα σου πω ότι δεν ακούω ελληνικά, αλλά μεταξύ μας ακούω κάθε μουσική που σέβεται τον εαυτό της. Έτσι είναι πολύ πιθανό να βρεις και αρκετά ελληνικά τραγούδια στην συλλογή μου. 


Θυμάμαι πριν από μερικά χρόνια, στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης κατά την διάρκεια πολύωρης στάσης, είχαμε γνωρίσει ένα μουσικό (τρομπονίστα αν θυμάμαι καλά) από την Κολομβία. Πως; Μα μέσω τις μουσικής. Κουβαλούσε θυμάμαι την θήκη με το τρομπόνι του όταν ο άντρας μου κατενθουσιασμένος του έπιασε κουβέντα. Σημείωση... Και οι δύο μιλούσαν άθλια Αγγλικά. Αλλά βλέπετε ήταν συνάδελφοι και ήξεραν την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής. Παίζουν και οι δύο σε ορχήστρες. Απλά αυτές οι ορχήστρες βρίσκονται και 13000 χιλιόμετρα μακριά. 

Γιατί σου το είπα τώρα αυτό; Μα γιατί είναι κομμάτι της ζωής μου. Πίστεψε είναι ένα σενάριο που επαναλαμβάνεται. Ευτυχώς για μένα γνωρίζω μουσική, αν και δεν είμαι επαγγελματίας μουσικός, έκανα κι εγώ την θητεία μου στο Εθνικό Ωδείο. Εκεί άλλωστε γνώρισα τον άντρα μου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής καθιερώθηκε το 1982 με πρωτοβουλία του, τότε, Γάλλου υπουργού πολιτισμού Ζακ Λανγκ (Jack Lang), του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και την αιγίδα του Δήμου του Παρισιού.



Να θυμάσαι: στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις κάτι καινούριο για να κάνεις το μπλογκ σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη. Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.

1 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->