Πόσο πλάτος της σελίδας του blog πρέπει να καταλαμβάνουν οι φωτογραφίες;

Διάβασε επίσης

Πολύ συχνά έχω βρεθεί σε blogs που οι φωτογραφίες των αναρτήσεων είναι τόσο μικρές σε σχέση με το κείμενο που καταλήγουν να γίνονται αδιάφορες.


megethos-fwtografiwn-anartisis












Κι επειδή οι φωτογραφίες είναι πια must για όλα τα posts που δημοσιοποιούμε και παίζουν σημαντικό ρόλο στην παρουσίαση μιας ανάρτησης καλό είναι να γνωρίζουμε πόσο πλάτος πρέπει να καταλαμβάνουν αυτές.

Γενικά, για να υπάρχει ένα αισθητικά όμορφο αποτέλεσμα, οι φωτογραφίες στα posts πρέπει να έχουν πλάτος όσο περίπου είναι το κείμενο.

Σήμερα θα σου δείξω λοιπόν έναν απλό τρόπο για να βρεις το πλάτος  του κειμένου της ανάρτησης σου και να προσαρμόσεις αντίστοιχα το πλάτος των φωτογραφιών που την συνοδεύουν.

Κατ'αρχάς ανοίγεις την κεντρική σελίδα του blog σου σε κάποια ανάρτηση.
Πας στις ρυθμίσεις που είναι στο πάνω μέρος δεξιά και στο παράθυρο που ανοίγει πατάς "περισσότερα εργαλεία" και μετά "εργαλεία για προγραμματιστές".

megethos-fwtofrafiwn-anartisis



Θα ανοίξει ένα καινούργιο παράθυρο με πληροφορίες, περνώντας τον κένσορα από κάποια φωτογραφία που έχετε στην ανάρτηση θα φανεί σε ένα μικρό σκιασμένο πλαίσιο η διάστασή της.


megethos-fwtofrafiwn-anartisis











Το ίδιο θα συμβεί και αν περάσουμε τον κένσορα πάνω από το κείμενο της ανάρτησης.
Και στις δυο περιπτώσεις η πρώτη τιμή είναι αυτή που δείχνει το πλάτος πχ στην δική μου σελίδα το πλάτος του κειμένου είναι 812 και αυτό της φωτογραφίας 790, έτσι το πλάτος της φωτογραφίας είναι πανομοιότυπο με αυτό του κειμένου και το αισθητικό αποτέλεσμα ικανοποιητικό.


megethos-fwtografiwn-anartisis














Αν έχεις απορίες ή ερωτήσεις θα χαρώ να σε βοηθήσω.

Είμαι η Τζίνα από το blog "Εικόνες & Ψίθυροι"



Easy-photo-tips

5 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Θα συμφωνήσω μαζί σου Τζίνα πως η φωτογραφία είναι μεγάλη δύναμη στα blogs. Με κάποιες προϋποθέσεις όμως! Την ποιότητα, την καθαρότητα και φυσικά το μέγεθος! Όταν τα blogs δεν έχουν φωτογραφίες ενδιαφέρουσες ή είναι μικρές ή και ανύπαρκτες προσωπικά δεν με προσελκύουν!
    Kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα, αυτό ακριβώς επισημαίνω σε τούτη την ανάρτηση, οι φωτογραφίες που ανεβάζουμε να είναι αισθητικά εναρμονισμένες μέσα στην σελίδα μας, σ'ευχαριστώ για το σχόλιο!

      Διαγραφή
  2. Τζίνα, ακολούθησα τη διαδικασία που περιγράφεις, αλλά δεν μου έβγαζε τη σκιασμένη περιοχή. Μετά από ψάξιμο διαπίστωσα ότι έπρεπε να κάνω κλικ στο πρώτο εικονίδιο αριστερά (στο τετραγωνάκι με το βελάκι). Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τις διαστάσεις των φωτογραφιών για να είναι πιο όμοιες με το πλάτος του κειμένου; Ευχαριστούμε για το tip!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών είναι εύκολο να το πετύχεις, σε τούτη δω την ανάρτηση είχα γράψει για την σμίκρυνση των φωτογραφιών και έχει και λινκ που παραπέμπει σε ανάρτηση της Ελευθερίας για τα καλύτερα προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών, φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ, θα το τσεκάρω. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->