5 λόγοι που η σοκολάτα κάνει περισσότερο καλό απ'ότι νόμιζες

Διάβασε επίσης

Καλή η υγιεινή διατροφή, αλλά και ένα γλυκάκι χρειάζεται. Για την ακρίβεια λίγη σοκολάτα. Γιατί η σοκολάτα δε ρωτάει. Η σοκολάτα δεν επεμβαίνει. Η σοκολάτα καταλαβαίνει. Και πριν τη διαγράψεις από τη διατροφή σου, επειδή αποφάσισες να μπεις σε πρόγραμμα, διάβασε παρακάτω τους 5 λόγους που θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις!


5 λόγοι για να τρως σοκολάτα χωρίς ενοχές:

1. Η σοκολάτα περιέχει καφεΐνη. Διεγείρει το νευρικό σύστημα και σε "ξυπνάει" με τον πιο γλυκό τρόπο! Φυσικά μετά την αγκαλιά και το φιλί!

2. Κάνει καλό στην επιδερμίδα. Ναι το ότι η κατανάλωση σοκολάτας επιδεινώνει την ακμή είναι μύθος που έχει καταρριφθεί. Το ήξερες όμως ότι προστατεύει το δέρμα και από τη UV ακτινοβολία; Και αυτό χάρη στα φλαβονοειδή που περιέχει.

3. Κάνει καλό στην κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνει την όραση. Το κακάο έχει παρόμοια δράση με την ασπιρίνη, καθώς έχει αντιθρομβωτικές ιδιότητες. Παράλληλα όμως αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και στον αμφιβληστροειδή χιτώνα προλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο φθορές!


4. Βοηθάει στη μείωση του βάρους. Αν καταναλώνεται σε μικρή ποσότητα, κάποιες φορές την εβδομάδα όχι μόνο δεν παχαίνει, αλλά βοηθάει στη ρύθμιση και τη μείωση του βάρους. Κι αυτό δεν το λέω εγώ, μίλησαν οι έρευνες και η επιστήμη!

5. Βελτιώνει τη διάθεση! Αυτό είναι και το πιο σημαντικό γι' αυτό και το άφησα τελευταίο. Η γλυκιά γεύση της βοηθά στην έκκριση ορμονών που είναι υπεύθυνες για την καλή μας διάθεση και μας βοηθούν σε καταστάσεις στρες! Μην το σκέφτεσαι άλλο και φάε το μικρό κομματάκι που έχεις μπροστά σου!

Βίλλυ από Make up your dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->