2 εύκολες ασκήσεις για καλλίγραμμα πόδια

Διάβασε επίσης

Έφτασε και η εποχή των κολάν. Πολύχρωμα, μονόχρωμα, βαμβακερά, δερμάτινα, συνθετικά, με περίεργα σχέδια και κοψίματα, ακόμα και σε λευκό χρώμα, και εννοείται θέλεις να τα φορέσεις όλα! Χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς για το πως θα φαίνονται τα πόδια σου. Κι αυτό γίνεται με 2 πολύ εύκολες και απλές ασκήσεις!



Για την εκτέλεση των παρακάτω ασκήσεων έχει χρησιμοποιηθεί λάστιχο γυμναστικής. Εάν δεν έχεις, μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιήσεις ένα κολάν! Χρειάζεσαι κάτι ελαστικό για να κρατάει αντίσταση.


Για την πρώτη άσκηση θα δέσεις το λάστιχο σε μονή θηλιά. Για τη δεύτερη άσκηση θα δέσεις το λάστιχο σε 2 θηλιές (μία σε κάθε άκρη) με μικρό κενό ανάμεσά τους. 



Αρχική θέση: Δένεις το λάστιχο σχηματίζοντας μία θηλιά και το περνάς λίγο πάνω από τα γόνατα. Στέκεσαι στα τέσσερα σημεία στήριξης (παλάμες και γόνατα).
Εκτέλεση: Σηκώνεις στο πλάι το αριστερό πόδι προσέχοντας να μη γυρίζεις τη λεκάνη. Πρέπει να μένει σταθερή, ενώ όλη η ώθηση θα γίνεται από τους μηρούς. Κάνεις 15 επαναλήψεις, ξεκουράζεσαι για μερικά δευτερόλεπτα και επαναλαμβάνεις άλλες 2 ή 3 φορές. 
Προσοχή: Ο κορμός πρέπει να μένει στην ευθεία, το ίδιο και η λεκάνη. Το λάστιχο να μην το έχεις πολύ χαλαρό, γιατί σκοπός είναι να φέρνει αντίσταση, ώστε να γυμνάσεις τους μηρούς.



Αρχική θέση: Δένεις το λάστιχο σχηματίζοντας δύο θηλιές και περνάς την κάθε μία στον κάθε αστράγαλο. Στέκεσαι στα τέσσερα σημεία στήριξης προεκτείνοντας το ένα πόδι (τεντωμένο) προς τα πίσω.
Εκτέλεση: Σηκώνεις το πόδι προς τα πάνω κρατώντας σταθερή τη λεκάνη (να κοιτάζει προς τα κάτω και να μη γυρίζει στο πλάι). Επαναλαμβάνεις 15 φορές , ξεκουράζεσαι για λίγα δευτερόλεπτα και επαναλαμβάνεις για 2 ή 3 σετ ακόμα. 
Προσοχή: Το πόδι που σηκώνεται πρέπει να είναι τεντωμένο. Για να το πετύχεις χωρίς τραυματισμούς πρέπει να το έχεις ενεργοποιημένο (δηλαδή σφιχτό και όχι χαλαρό) σε όλη τη διάρκεια της άσκησης.

Εάν σε ενδιαφέρουν οι ασκήσεις γυμναστικής και τα θέματα διατροφής και fitness, μείνε συντονισμένη κάθε Παρασκευή στη στήλη Body & Mind!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Ελίνα Ανδριόλα, Ολυμπιονίκη της Ρυθμικής Γυμναστικής και Pilates Instructor, καθώς και το γυμναστήριο 2befit για την υπέροχη φιλοξενία του (και που μας γυμνάζει καθημερινά με τα προγράμματά του)!

Βίλλυ από Make up your dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->