Είναι οκ/ Δεν είναι οκ για το Instagram

Διάβασε επίσης

Instagram. Αυτός ο μαγικός κόσμος. Αυτό το πολύχρωμο εικονίδιο κάμερας που το πατάς και ξεχνάς που βρίσκεσαι, τι έκανες το προηγούμενο λεπτό και τι έχεις να κάνεις την υπόλοιπη μέρα (οκ, υπερβάλω, αλλά μου έχει συμβεί). Αυτή λοιπόν η εφαρμογή που κατάφερε να με εθίσει περισσότερο κι από το Farmville στο facebook. Ακόμα κι από το Bejeweled blitz. Κι επειδή όλοι πλέον έχουμε λογαριασμό στο Instagram (ή έστω οι περισσότεροι) δες έναν mini-οδηγό καλής συμπεριφοράς σε αυτή την πλατφόρμα. Γιατί και τα social media θέλουν το savoir vivre τους!



Είναι οκ:


  • Η selfie. Ξαναδιάβασέ το: Η selfie. Η μία και μοναδική. Ή η μία στο τόσο. Για να δούμε μια αλλαγή στα μαλλιά, στο μακιγιάζ, ένα challenge #nomakeup, μία καθρεφτοσέλφι, μία ασανσεροσέλφι, μία ομαδική σέλφι, μία με εσένα και την κολλητή σου ή το αγόρι σου. Μέχρι εκεί είναι τέλεια. Για περισσότερα περίμενε να φτάσεις στην κατηγορία "Δεν είναι οκ".
  • Οι πολλές φωτογραφίες. Στο facebook τα πολλά posts (στο διάστημα μερικών ωρών) είναι εκνευριστικά και καταλήγουν spam. Στο instagram όχι. Θέλουμε να βλέπουμε όμορφες φωτογραφίες και ποτέ δεν τις βαριόμαστε!
  • Τα πολλά hashtags. Ξέρω ότι πολλοί θα διαφωνήσετε μαζί μου, αλλά τα πολλά hashtags δεν τα θεωρώ καθόλου ενοχλητικά. Ειδικά όταν δίνουν πληροφορίες για τη φωτογραφία. Άλλωστε από μια απλή αναζήτηση στα hashtag βρίσκουμε αναρτήσεις ατόμων που δε γνωρίζουμε! 
  • Το να απέχεις για λίγο καιρό. Εάν έχεις κάτι ωραίο να δείξεις ανέβασέ το. Εάν όχι δεν υπάρχει λόγος να ψάχνεις να το βρεις απεγνωσμένα. Και δεν πρόκειται να χάσεις followers γι' αυτό το λόγο!
  •  Να κάνεις like (καρδούλες), να γράφεις σχόλια, να κάνεις follow. Είναι μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Κοινωνικοποιήσου λοιπόν!


Δεν είναι οκ:
  • Οι (πάρα πολλές) selfies. Κι εδώ φτάσαμε στο θέμα που καίει. Φυσικά κανένας δεν θα σε κρίνει εάν θέλεις να έχεις έναν λογαριασμό αποκλειστικά και μόνο με selfies. Το έχεις διαβάσει όμως ότι σε κανέναν δεν αρέσει κάτι τέτοιο, ε? Και με την ίδια πόζα? Και duckface? Όταν μπαίνω σε προφίλ και βλέπω 77 posts που αντιστοιχούν σε 77 selfies, ε τρελαίνομαι, κάτι παθαίνω. Δε γίνεται να βλέπω 77 αντίγραφα της ίδιας ξανθιάς κώμης με το ίδιο μειδίαμα και το ίδιο γυαλί ηλίου. Πολλές φορές σκέφτομαι ότι τραβήχτηκαν και οι 77 την ίδια μέρα. Άλλωστε δε βλέπω κανένα φόντο από πίσω για να καταλάβω ότι αλλάζει η τοποθεσία ή η μέρα.
  • Να μη γράφεις τοποθεσία. Όταν βλέπω ένα καταπληκτικό τοπίο, ή ένα λαχταριστό γλυκό, ή μια παραμυθένια παραλία και δε βλέπω κανένα στοιχείο για το που βρίσκεται αυτή η παραλία ή που σερβίρεται αυτό το γλυκό, εκνευρίζομαι. "Προσθήκη τοποθεσίας" λέγεται. Κι αν δε σε ιντριγκάρει να το γράψεις έτσι, υπάρχουν και τα hashtags: #mykonos #panormosbeach.
  • Άσχετες απαντήσεις στα σχόλια. Άντε και δε δίνεις τα στοιχεία που λέγαμε παραπάνω. Και σου γράφω σχόλιο "@μπλα_μπλα καταπληκτική φωτογραφία! Ποιο μέρος είναι?". Μη μου απαντάς: "@villyz_ 😄😎". Απάντησέ μου κανονικά ή καθόλου! Εάν πήγες incognito τότε δε χρειαζόταν να το ανεβάσεις στο instagram! Και μάλιστα δημόσια!
  • Follow/Unfollow. Λοιπόν, Ακολουθώ λογαριασμούς με 77 (και βάλε σέλφις), που δε γράφουν τοποθεσίες και που δε μου απαντούν στα σχόλια. Λογαριασμό που με έκανε follow για να ανταποδώσω και την επόμενη μέρα το πήρε πίσω, τον διαγράφω. Είναι αγένεια όπως και να το κάνουμε. Αν θέλεις να σε βρει και να σε μάθει ο κόσμος βάλε hashtags, κάνε like, κάνε σχόλια. Όταν κάνεις follow να είναι επειδή πραγματικά σου αρέσει ο λογαριασμός που ακολουθείς και το περιεχόμενό του, κι όχι για να μαζέψεις followers. Δίνεις κακή εικόνα χωρίς να χρειάζεται.
  • Καμία σύνδεση φωτογραφίας-hashtag. Σου εξηγώ αμέσως τι εννοώ. Όταν ανεβάζεις φωτογραφία από χιονισμένο βουνό μη βάζεις ετικέτα #miss #summer. Γιατί μετά κάποιος θα αναζητήσει φωτογραφίες με περιεχόμενο #summer και θα βλέπει χιονισμένα βουνά. Και κάτι ακόμα. Στις selfies απέφυγε τα γενικά hashtags. Γιατί ψάχνω #monument και εμφανίζεται η ξανθιά κώμη με το μειδίαμα. Και κανένα monument στο βάθος. 
  • Οι κλεμμένες φωτογραφίες. Αυτό όχι απλά δεν είναι οκ, αλλά απαγορεύεται. Φωτογραφίες που έχεις βρει στο ίντερνετ ή έχουν ανεβάσει άλλοι χρήστες μπορούν να λειτουργήσουν σαν έμπνευση. Μην τις ανεβάζεις ως δικές σου. Ούτε μία φορά μην το κάνεις. Είναι κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Κι αν αυτό δε σου λέει κάτι, σκέψου το εξής: Ξέρεις πόσο θα απογοητευτούν οι followers όταν ανακαλύψουν ότι το ηλιοβασίλεμα από την Οία δεν είναι τραβηγμένο από εσένα, αλλά από έναν Ιάπωνα επαγγελματία φωτογράφο?
Free instagram highlight covers

Βίλλυ από Make up your Dayz

23 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Συμφωνώ τόσο πολυ μαζι σου. Ενδιαφέρον ποστ 😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που συμφωνείς! Ελπίζω να συμφωνούν κι άλλοι! χαχα! :)

      Διαγραφή
  2. Μόλις έλαβα το νέο mail ευχαριστω πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελαβα το email. Και το διάβασα όλο.. Ευχαριστώ πολύ♡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εγώ έχω βαρεθεί τις ατελείωτες selfies!😂 Έλαβα το email εύχαριστω πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->