Μια διαφορετική πορτοκαλόπιτα


Μια πορτοκαλόπιτα εύκολη, με απλά υλικά αλλά και με κάτι ιδιαίτερο, το θρυμματισμένο φύλλο κρούστας.


mia-diaforetiki-portokalopita





Είναι πεντανόστιμη, μυρωδάτη και μπορείς να την φτιάχνεις όλο τον χρόνο γιατί συνοδεύεται τέλεια με μια ή δυο μπάλες παγωτό το καλοκαίρι, αλλά και με γλυκό του κουταλιού τον χειμώνα.
Φυσικά και μόνη της είναι φανταστική.

Έλα να σου πω τα υλικά που θα χρειαστείς:


  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπαίκιν
  • 1 βανίλια
  • 4 αυγά
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%


Για το σιρόπι:


  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρια νερό
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού


μια-διαφορετική-πορτοκαλόπιτα












Χτυπάς όλα τα υλικά με το μίξερ σε σιγανή ταχύτητα προσθέτοντας στο τέλος σταδιακά ένα ένα τα φύλλα κρούστας  τα οποία κόβεις με το χέρι σου σε μικρά κομματάκια.
Για να σου δώσω να καταλάβεις το μέγεθος θα πρέπει να είναι όπως περίπου της χυλοπίττας.
Μπορείς, αν θέλεις να μην ταλαιπωρηθείς, να αφήσεις από την προηγούμενη μέρα ανοιχτά τα φύλλα έτσι ώστε να ξεραθούν και με τα χέρια σου να τα κάνεις τρίμματα.
Κάθε ένα φύλλο που θρυμματίζεις και προσθέτεις στο μείγμα το ανακατεύεις κιόλας.

Ψήνεις για περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς.
Την βγάζεις από τον φούρνο, την χαράζεις κανονικά σε κομμάτια και την αφήνεις να κρυώσει καλά.

Το σιρόπι

Σε ένα κατσαρολάκι βράζεις για 10 λεπτά, σε μέτρια φωτιά,  την ζάχαρη με το νερό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Περιχύνεις με το καυτό σιρόπι την κρύα πορτοκαλόπιτα και την αφήνεις μέχρι να το απορροφήσει όλο.

Σερβίρεις σκέτη, με παγωτό ή με γλυκό του κουταλιού.

Καλή επιτυχία!

Είμαι η Τζίνα από το blog:  Εικόνες & Ψίθυροι



Παρόμοια Posts







CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σου είναι σημαντική για μας και προσπαθούμε να απαντάμε σε όλα τα σχόλια το συντομότερο.