8 Πράγματα που θέλει να σου πει ο γυμναστής σου

Διάβασε επίσης

Μη νομίζεις, κι οι personal trainers άνθρωποι είναι. Μπορεί να φωνάζουν λίγο, να σου δείχνουν την πιο περίπλοκη και "δεν-το-κάνω-με-τίποτα-και-για-κανένα-λόγο" άσκηση με ύφος "κάνω τη βόλτα μου στο πάρκο", μπορεί καμιά φορά να φαίνεται πως έχουν παράλογες απαιτήσεις, όμως μάντεψε: όλα τα κάνουν για σένα. Κι επειδή δεν έχουν μόνο εσένα, αλλά και πολλούς ακόμα που περιμένουν να χτίσουν κορμί για την παραλία, καμιά φορά γίνονται λιγάκι πιο νευρικοί. Λιγάκι όμως. Για να μην τους προκαλείς, διάβασε παρακάτω τα 8 πράγματα που θα ήθελε να σου πει για να έχετε μια όμορφη σχέση, να περνάτε καλά και αυτό να βγαίνει προς τα έξω. Και φυσικά για να έχεις κι εσύ τα αποτελέσματα που θέλεις. Γιατί είπαμε, για σένα τα κάνει όλα!




1. "Δε με ενδιαφέρουν οι δικαιολογίες". Έχεις γεμάτο πρόγραμμα, όπως εκείνος. Έχεις πολλές υποχρεώσεις όπως εκείνος. Είσαι κουρασμένη, όπως κι εκείνος. Έχεις τις μαύρες σου όπως κι εκείνος. Αν λοιπόν συμβαίνουν κάποια ή όλα τα παραπάνω, απλά μην πας για γυμναστική. Το να πας και να γκρινιάζεις μόνο κακό κάνει.

2. "Μην ασχολείσαι συνέχεια με το κινητό σου". Μπορεί κάποια στιγμή να περιμένεις ένα επείγον τηλεφώνημα, να θέλεις να βγάλεις μια σέλφι, να θέλεις να ανεβάσεις μια φωτογραφία στο instagram. Μέχρι εκεί είναι οκ. Όμως δεν μπορείς και τα 60 λεπτά να είσαι με το κινητό στο χέρι. Δείχνεις ότι δεν τον ακούς, δε συγκεντρώνεσαι στην άσκηση και γενικότερα τον κάνεις να αναρωτιέται για ποιο λόγο βρίσκεσαι εκεί.

3. "Μην έχεις παράλογες απαιτήσεις και μην συγκρίνεσαι με αυτά που βλέπεις στα social media". Αυτό είναι κάτι που γενικότερα πρέπει να το έχεις στο μυαλό σου. Μπορείς με τη γυμναστική να έχεις αποτελέσματα που ούτε εσύ η ίδια φανταζόσουν. Να έχεις όμως σαν στόχο να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Όχι σαν τα μοντέλα στο instagram. Γιατί ακόμα κι αυτά θέλουν να μοιάσουν στην εικόνα τους στο instagram. Αν καταλαβαίνεις τι εννοώ..

4. "Άκουσέ με και ακολούθησε τις οδηγίες μου". Είναι γυμναστής, κάτι παραπάνω θα ξέρει. Μείνε συγκεντρωμένη, δείξε εμπιστοσύνη, και το σημαντικότερο (δες το νούμερο 5)...



5. "Έχε υπομονή". Rome wasn't built in a day. Θα έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις, αλλά όχι από τη μια μέρα στην άλλη. Και τα σκαμπανεβάσματα μέσα στο πρόγραμμα είναι. Μην εγκαταλείπεις και απόλαυσε όλη τη διαδρομή. Το ξέρω ότι ακούγεται πολύ cliche, όμως φρόντισε να περάσεις καλά σε όλη τη διάρκεια και ένα πρωί θα συνειδητοποιήσεις ότι και γράμμωση έχεις και πόντους έχεις χάσει και κιλά έχεις χάσει, αλλά το πιο σημαντικό: είσαι σε πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση.

6. "Μην παραλείπεις γεύματα". Πολλοί νομίζουν ότι με το να παραλείψουν ένα γεύμα θα χάσουν πιο γρήγορα κιλά και θα κάψουν περισσότερο λίπος στην προπόνηση. Είναι εντελώς λάθος όμως. Εάν δεν καταναλώσεις ένα γεύμα στην ώρα του, ο οργανισμός σου δε μεταβολίζει, κοιμάται. Κι εσύ θα νιώθεις αδύναμη κατά τη διάρκεια της γυμναστικής. Και αν είσαι σαν εμένα, θα νιώθεις και εκνευρισμό. Και κανένας δεν το θέλει αυτό!


7. "Μην έρχεσαι αργοπορημένη". Το ακαδημαϊκό τέταρτο στο γυμναστήριο δεν ισχύει. Εάν καθυστερήσεις έστω και 5 λεπτά, θα χάσεις το ζέσταμα. Και θα αυξηθεί ο κίνδυνος να τραυματιστείς, να μην κάνεις καλά την άσκηση, να μην έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις.

8. "Μην εγκαταλείπεις". Πόσες φορές ξεκίνησες κάτι και το άφησες επειδή νόμιζες ότι δεν αποδίδει ή επειδή απλά είχες μια αποτυχία? Αυτή τη φορά μην το κάνεις. Κάνε υπομονή, δείξε επιμονή και ότι προσδοκάς θα έρθει!

Εάν σε ενδιαφέρουν τα θέματα fitness και wellbeing, μην ξεχάσεις να μείνεις συντονισμένη κάθε Παρασκευή στη στήλη Body & Mind

Βίλλυ από Make up your dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->