Affiliate Marketing 5 πράγματα που πρέπει να ξέρουν όλοι οι bloggers

Διάβασε επίσης

Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που ακούω είτε από bloggers είτε από αναγνώστες (ωθούμενοι φαντάζομαι από περιέργεια) είναι πως μπορείς να βγάλεις χρήματα με το blogging. Σε αυτή την ερώτηση έχω απαντήσει με αναλυτική ανάρτηση και βίντεο που μπορείς να δεις αν έχεις όρεξη εδώ. Όμως όταν πολλοί επιμένουν να μάθουν περισσότερα και κυρίως ποιος είναι ο πιο αποδοτικός και άμεσος τρόπος (κατά την γνώμη μου πάντα) για να βγάλουν χρήματα με το blogging, η απάντηση μου είναι πάντα η ίδια, το affiliate marketing.

Affiliate Marketing  για  Bloggers

1.Τι είναι το affiliate marketing όμως;
Πρόκειται για ένα χρήσιμο μέσο προώθησης των προϊόντων μιας επιχείρησης στο διαδίκτυο, το οποίο κατέχει ένα σημαντικό κομμάτι στο Media plan μιας εταιρείας. Χαρακτηρίζεται από την σχέση μεταξύ διαφημιζόμενου και affiliate, κατά την οποία ο affiliate προωθεί επισκέπτες στην σελίδα του διαφημιζόμενου με σκοπό την πώληση (κυρίως). Για αυτό το λόγο ο affiliate πληρώνεται μόνο εφόσον ο επισκέπτης πραγματοποιήσει μια πώληση ή άλλη προσυμφωνημένη ενέργεια.

2.Πως μπορώ να γίνω affiliate;
Αν και φαίνεται εύκολο, η αλήθεια είναι ότι ο πιο απλός τρόπος να γίνεις affiliate είναι είτε μέσω affiliate προγράμματος της ίδιας της εταιρείας εφόσον υπάρχει είτε μέσω affiliate network. Πολλές εταιρείες, κυρίως στο εξωτερικό, διαθέτουν affiliate προγράμματα για τους πελάτες τους και όχι μόνο. Έτσι μπορούν να δημιουργήσουν μια σταθερή σχέση με τους πελάτες τους, προσφέροντας τους εκπτώσεις ή ακόμα και χρήματα για κάθε πελάτη που τους προωθούν. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Iherb, όπου μπορείς να προτείνεις νέους πελάτες προσφέροντας τους έκπτωση στις αγορές τους και κερδίζοντας έκπτωση στην επόμενη δική σου αγορά. 

Όμως, αν θέλεις να βγάλεις πραγματικά χρήματα θα πρέπει να γίνεις μέλος ενός affiliate network. Προσωπικά θα σου προτείνω την Linkwise με την οποία συνεργάζομαι εδώ και περίπου ένα χρόνο και είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την συνεργασία μας.

3.Πως να επιλέξω το κατάλληλο affiliate network;
Εξαρτάται από τη θεματολογία του Blog σου και από τα άρθρα σου, αλλά πάνω από όλα εξαρτάται από το τι θέλεις να μοιράζεσαι με τους αναγνώστες σου. Το ιδανικό είναι να επιλέξεις ένα δίκτυο όπου συνεργάζεται με εταιρείες, τα προϊόντα των οποίων μπορείς να προωθήσεις. Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξεις είναι να συλλέξεις πληροφορίες σχετικά με τα δίκτυα αυτά και κατά πόσο οι affiliates είναι ικανοποιημένοι από την συνεργασία με το εκάστοτε δίκτυο.

4.Πως επιλέγω προϊόντα;
Το μυστικό είναι να επιλέγεις εταιρείες και προϊόντα που γνωρίζεις και που ο ίδιος έχεις επιλέξει και δοκιμάσει ή θα επέλεγες. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις banners αλλά το σημαντικότερο για τους αναγνώστες σου είναι η δική σου προσωπική γνώμη και το γούστο. Αν λοιπόν έχεις δοκιμάσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία και μοιράζεσαι στο Blog σου την γνώμη σου για αυτό, τότε μπορείς να βοηθήσεις τους αναγνώστες σου να το βρουν ευκολότερα δίνοντας τους το Link όπου μπορούν να το αγοράσουν. Προσοχή όμως, θα πρέπει να είσαι ειλικρινής ως προς την άποψη σου και ακόμα και όταν απλά προτείνεις κάτι που δεν έχεις δοκιμάσει αλλά θα επέλεγες ο ίδιος για σένα καλό είναι να το αναφέρεις.

5.Πόσα λεφτά βγάζω;
Πραγματικά αυτή η ερώτηση δεν μπορεί να απαντηθεί αμέσως. Σαφέστατα εξαρτάται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. Όπως το πόσο συχνά χρησιμοποιείς affiliate links, πόσους επισκέπτες έχεις στο Blog σου και στην τελική πόσους επισκέπτες προωθείς στο site του διαφημιζόμενου κάθε φορά. Το καλό είναι ότι όταν επιλέξεις ένα ελληνικό δίκτυο όπως η Linkwise μπορείς να έχεις άμεση επικοινωνία μαζί τους, πρόσβαση στην ηλεκτρονική τους πλατφόρμα, τον δικό σου affililate manager, έτοιμο να σε βοηθήσει σε κάθε στιγμή, αλλά και συμβουλές και σεμινάρια για την καλύτερη ενημέρωση σου.

Αυτά είναι λοιπόν τα βασικά που πρέπει να γνωρίζεις για το affiliate marketing αν είσαι Blogger. Θα σε ενδιέφερε να μάθεις περισσότερα tips & tricks για το συγκεκριμένο θέμα; Άφησε μου την ερώτηση σου και με χαρά θα την απαντήσω.


Να θυμάσαι: στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις κάτι καινούριο για να κάνεις το μπλογκ σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη. Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.

1 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Γειά σας.Παρακλώ γνωρίζετε τί ισχύχει σήμερα για το affiliate marketing στην χώρα μας αν συνεργγαστείς με εταιρείες του εξωτερικού όπως ή Amazon ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία;Έχω δύο απορίες και επειδή δεν βλέπω ο λογιστή μου να γνωρίζει πολλά μέχρι να το ψάξω με άλλον λογιστή,λίγη ενημέρωση θα με βοηθούσε πολύ.Πρώτον πώς φορολογείσαι και δέυτερον αν χρειάζεται να κάνεις έναρξη επαγγέλματος.Έχω δει σε κάποια φόρουμ ότι μέχρι κάποιο ποσό σε κάποιες εταιρείες δεν χρειάζεται να κάνεις έναρξη.Το σάιτ που ετοιμάζω θα είναι αγγλόφωνο οπότε θα απευθύνεται κυρίως σε κατοίκους του εξωτερικού.Τα προιόντα θα είναι κι αυτά ξένων εταιρείων.Τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση;Σου στέλνουν κάποια παραστατικά οι εταιρείες εξωτερικού και τις παιρνάς στην δήλωση σου;ΕΠίσης φορολογείσαι στην ξένη χώρα ή εδώ στην Ελλαδα;Ότι πληροφορία έχετε ειναι καλοδεχόυμενη.Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->