Πέμπτη, Απριλίου 06, 2017

Μάθε γιατί πρέπει να βάλεις τη στέβια στη διατροφή σου

Όταν αποφασίζεις να κάνεις δίαιτα, ή προτιμότερο διατροφή, προσπαθείς να απαλλάξεις τον οργανισμό σου από τις βλαβερές τροφές, ανάμεσά σε αυτές τις τροφές είναι και η ζάχαρη.

Μάθε γιατί πρέπει να βάλεις τη στέβια στη διατροφή σου

Ομολογώ ότι για πολύ χρονικό διάστημα κατανάλωνα μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και αυτό βέβαια είχε συνέπειες στον οργανισμό μου, με αύξηση των κιλών και κάποια προβλήματα που ίσως να μην τους έδινα σημασία πιο πριν.

Στα πλαίσια λοιπόν της διατροφής μου αντικατέστησα την ζάχαρη με την στέβια.

Πρόκειται για ένα φυτό που από τα φύλλα του παράγεται μια γλυκαντική ουσία που έχει μεγαλύτερη γλυκαντική δύναμη από την ζάχαρη, για να καταλάβεις την αναλόγια θα σου πω ένα παράδειγμα, έβαζα στον καφέ μου τρία κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και τώρα βάζω ελάχιστο ίσα ίσα στην μύτη από το κουταλάκι του γλυκού και γλυκίζει το ίδιο, ίσως και περισσότερο.

Επιπλέον η στέβια δεν έχει θερμίδες και υδατάνθρακες σε αντίθεση με την ζάχαρη που έχει υψηλά ποσοστά από αυτά.

Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις ακόμα και για να φτιάξεις γλυκά χωρίς να αλλοιώνεται η γεύση, απλά πρέπει και πάλι να προσέξεις την αναλογία πχ μια κούπα ζάχαρης=περίπου 2,5 κουταλιές της σούπας στέβια.

Εσύ ακόμα χρησιμοποιείς την ζάχαρη;

Συνταγές με στέβιαΕλευθερία από Diary Of A Beauty Addict
Eleftheria Siatira
Eleftheria Siatira

Είμαστε μια ομάδα bloggers που βοηθάει άλλες bloggers να αλλάξουν το blog και τη ζωή τους προς το καλύτερο. Μάθε περισσότερα για τις συντάκτριές μας ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σου είναι σημαντική για μας και προσπαθούμε να απαντάμε σε όλα τα σχόλια το συντομότερο.