Πώς να μην παχύνεις στο Πασχαλινό τραπέζι

Διάβασε επίσης

Δεν ξέρω για εσάς, εμένα πάντως το Πάσχα ανέκαθεν με άγχωνε. Κυρίως για το φαγητό. Τι να φάω τη Μεγάλη Εβδομάδα? Τι να φάω μετά την Ανάσταση που δεν θέλω να τρώω αργά και δε μου αρέσει η μαγειρίτσα? Τι να φάω την Κυριακή του Πάσχα που δε μου αρέσει το αρνί ούτε τα αυγά? Τι να φάω για πρωινό την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα που δε μου αρέσει το τσουρέκι? Κατέληγα πάντα να τρώω 2 κιλά τυροπιτάκια, όλα τα γλυκά που έμπαιναν στο σπίτι, και να πίνω πολύ κρασί. Και εννοείται ότι ο δείκτης της ζυγαριάς ανέβαινε, γιατί μπορεί να γλίτωνα της θερμίδες του αρνιού, αλλά η καρυδόπιτα είναι πολύ άτιμη... Μετά από έρευνες, μελέτες και δοκιμές λοιπόν, κατέληξα στα παρακάτω "κόλπα" και "tips" τα οποία με σώζουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή! Τα περισσότερα μπορεί να τα γνωρίζεις ήδη, αλλά "επανάληψη μήτηρ μαθήσεως".

1. Συνόδευσε το αρνί/κατσίκι/κοκορέτσι με πράσινη σαλάτα. Όπου πράσινη σαλάτα βλέπε μαρούλι. Λένε ότι αν φας μεγάλη ποσότητα σαλάτας μαρουλιού "εξουδετερώνεις" κατά κάποιο τρόπο τη χοληστερίνη που ανεβαίνει στα ύψη από την κατανάλωση του αρνιού. Όπως και να το κάνουμε αυτό βοηθάει το μεταβολισμό! Οπότε είτε σου αρέσει είτε όχι φάε πολύ μαρούλι!

2. Το αλκοόλ με μέτρο. Το αλκοόλ παχαίνει. Και μάλιστα είναι μια καμουφλαρισμένη βόμβα θερμίδων. Γιατί λοιπόν να παίρνεις έξτρα θερμίδες χωρίς λόγο? Αφού και με λιγότερα ποτήρια κρασί περνάς το ίδιο καλά! Ελάττωσε το αλκοόλ στο μισό λοιπόν!


3. Προτίμησε τα βραστά αυγά. Τα αυγά είναι superfood. Είναι καθαρή πρωτεΐνη. Και η πρωτεΐνη συμβάλει στην αύξηση της μυικής μάζας, στην καύση του λίπους και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Εάν ξεκινήσεις το γεύμα σου με σαλάτα και αυγά, θα δεις ότι θα καταναλώσεις πολύ μικρότερη ποσότητα των άλλων τροφών, ενώ θα νιώθεις χορτάτη αλλά όχι βαριά.

4. Σήκω από το τραπέζι. Η Κυριακή του Πάσχα, όπως και τα Χριστούγεννα, είναι η μέρα που μαζεύεται όλη η οικογένεια. Και επειδή έχουν όλοι πολλά να πουν, και πολύ χρόνο για να τσακωθούν, κάθονται στο τραπέζι μέχρι το πρωί. Και όπως είναι λογικό όσο κάθεσαι στο τραπέζι και τα έχεις όλα μπροστά σου, τόσο "τσιμπάς". Γι' αυτό λοιπόν σήκω από το τραπέζι, πήγαινε στην κουζίνα, μάζεψε τα πιάτα, χόρεψε, κάνε ότι νομίζεις ότι μπορεί να σε απασχολήσει από το να τσιμπολογάς χωρίς να πεινάς.


5. Προτίμησε τα σπιτικά γλυκά. Γιορτές- επισκέψεις-γλυκά πάνε πακέτο. Και μετά από τα αρνιά και τα κοκορέτσια βγαίνουν τα ταψιά με τα γλυκά. Επειδή συνήθως υπάρχει ποικιλία, προτίμησε το λιγότερο σύνθετο γλυκό, ή ακόμα καλύτερα το σπιτικό γλυκό. Αυτό που έχει φτιάξει η γιαγιά σου, η θεία σου ή εσύ. Έτσι θα γνωρίζεις ότι είναι φτιαγμένο από καλύτερης ποιότητας υλικά. 

6. Μη μείνεις νηστική το βράδυ. Όσο και να έχεις φάει το μεσημέρι, φρόντισε να καταναλώσεις ένα ελαφρύ γεύμα το βράδυ. Ένα γιαούρτι, φρούτα, σαλάτα, κάτι ελαφρύ για να κρατήσεις το μεταβολισμό σου σε εγρήγορση.

7. Δες το σαν μια μέρα με ελεύθερο γεύμα. Όσο και να έχεις ξεφύγει, ακόμα και οι πιο αυστηρές δίαιτες έχουν ένα ελεύθερο γεύμα! Οπότε μην απελπίζεσαι και μην πανικοβάλεσαι. Σκοπός είναι να περάσεις όμορφα! Άλλωστε η Δευτέρα μια μέρα απέχει μόνο!

Καλή Ανάσταση με υγεία και να περάσεις όμορφα!

Βίλλυ από Make up your dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->