6 βιβλία που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσω φέτος το καλοκαίρι

Διάβασε επίσης

Φέτος το χειμώνα το ομολογώ ότι δεν κατάφερα να διαβάσω ούτε ένα βιβλίο, δυστυχώς οι υποχρεώσεις μου με κράτησαν μακριά από την αγαπημένη μου λογοτεχνία και επικεντρώθηκα κυρίως σε οικονομικά αναγνώσματα για επαγγελματικούς λόγους. Όμως έχω δώσει μια υπόσχεση στον εαυτό μου. Έχω ξεχωρίσει 6 βιβλία (για την ακρίβεια 8 γιατί το ένα είναι τριλογία) και τα έχω προσθέσει στην λίστα ανάγνωσης μου για φέτος. Challenge accepted!

My summer reading list

Θα ξεκινήσω με το Μπαρακούντα του Χρήστου Τσιόλκα. Πριν λίγα χρόνια σου είχα μιλήσει για το βιβλίο με το οποίο πρωτογνώρισα τον Ελληνοαυστραλό συγγραφέα, το Χαστούκι. Το είχα κυριολεκτικά λατρέψει. Τώρα ήρθε στα χέρια μου το Μπαρακούντα  μια άφοβη ματιά στον σημερινό κόσμο. Ένα βιβλίο για τις ταξικές διαφορές, τον αθλητισμό, την πολιτική, τη μετανάστευση, την εκπαίδευση. Εμπεριέχει όλα όσα είναι ένας άνθρωπος: οικογένεια, φιλία, αγάπη, δουλειά? τους ρόλους και τις ταυτότητες που υιοθετούμε και απαρνούμαστε.

Θα περάσω μετά σε αστυνομική σκαδιναβική λογοτεχνία, με δύο από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της την Camilla Lackberg με το "Φαροφύλακα" και τον πολυαγαπημένο μου Jo Nesbo,  με το μυθιστόρημα του "Κυνηγοί Κεφαλών".  


Θα συνεχίσω με τον Χαρούκι Μουρακάμι και την τριλογία του "1Q84". Το πολυσυζητημένο magnum opus του Μουρακάμι αποτελεί ένα πρωτοφανές αφηγηματικό ξεφάντωμα, ένα πανηγύρι λέξεων, εικόνων, αισθήσεων και, όταν τελειώνει η φαντασμαγορία, αυτό που μένει δεν είναι παρά μια απλούστατη -και γι' αυτό ασύλληπτα συναρπαστική- ιστορία αγάπης, ένα ερωτικό παραμύθι.

Τελειώνω με δύο βιβλία από την αγαπημένη συγγραφέα πολλών εδώ στην Ελλάδα, λόγω της επιτυχίας που είχε πριν μερικά χρόνια με το βιβλίο της "Το νησί". Από την Victoria Hislop επέλεξα τα δύο επόμενα βιβλία της : "Το νήμα" και "Ο Γυρισμός" για φέτος το καλοκαίρι. Εύχομαι να με ταξιδέψουν. Το δεύτερο μυθιστόρημά της, "Ο Γυρισμός", κατέλαβε με την κυκλοφορία του τη δεύτερη θέση στη λίστα ευπώλητων των "Sunday Times" και την πρώτη θέση στη λίστα βιβλίων με μαλακό εξώφυλλο. To τρίτο της μυθιστόρημα, "Το νήμα" μπήκε και αυτό στη λίστα των best seller και έτυχε εγκωμιαστικών κριτικών. 

Αυτά είναι τα βιβλία που ανυπομονώ να διαβάσω φέτος το καλοκαίρι . Εσύ ποια βιβλία έχεις στην δικιά σου λίστα ανάγνωσης;







Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.

2 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Κι εγώ γω μετά από πολύ καιρό ξεκίνησα πάλι το διάβασμα, μόλις τελείωσα τα Ανεμοδαρμενα Ύψη. Νομίζω ο λόγος που αυτή τη φορά δεν το άφησα στη μέση είναι ότι το διάβασα στα Αγγλικά! Ακολουθει το "Ορλάντο" της Βιρτζίνια Γουλφ και ίσως μετά κάνω μια προσπάθεια στο Πόλεμος και Ειρήνη του Τολστοι, αλλά λίγο μεγάλο το βλέπω και με τρομάζει. Γενικά όπως κατάλαβες, προσπαθώ να διαβάσω κάποια κλασικά της αγγλικής λογοτεχνίας. Καλή ανάγνωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το έχεις ρίξει στην κλασσική λογοτεχνία βλέπω. Αγαπώ τα Ανεμοδαρμένα Ύψη και λατρεύω τον Χιθκλιφ. Κοίτα και την κυρία Νταλογούει της Βιρτζίνια Γουλφ. Από Ρώσους δεν είμαι τόσο του Τολστόι, προτιμώ Ντοστογιέφσκι. Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά και στα δικά του έργα.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->