Είναι οκ/ Δεν είναι οκ της δίαιτας

Διάβασε επίσης

Δίατα ή διατροφή. Για να λέμε την αλήθεια στην ουσία είναι συνώνυμα. Δίαιτα είναι ένα καθορισμένο και συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα που γίνεται για κάποιο σκοπό (απώλεια βάρους, λόγοι υγείας κτλ). Άσχετα εάν είναι μια παρεξηγημένη λέξη και παραπέμπει σε μέρες αφαγίας. Κι επειδή όλες έχουμε περάσει μεγαλύτερα ή μικρότερα διαστήματα "δίαιτας" διάβασε παρακάτω τον οδηγο καλής συμπεριφοράς της δίαιτας, γιατί μπορεί να μην το καταλαβαίνεις αλλά "Κάνεις σαν ντίβα όταν πεινάς".




Είναι οκ:

  • Να ζητήσεις συμβουλή διατροφολόγου. Και δεν είναι απλά οκ, επιβάλλεται κιόλας. Προτίμησε να μην κάνεις του κεφαλιού σου σε αυτό το θέμα και το κυριότερο να μην παίζεις με τις τροφές που λαμβάνεις. Κάνεις δίαιτα για ένα συγκεκριμένο λόγο οπότε μείνε επικεντρωμένη εκεί και κάντο σωστά. Και τα περιοδικά δεν θα σου πουν πώς είναι αυτό το "σωστά". 
  • Να αλλάξεις ελαφρώς το πρόγραμμά σου για να μην παρεκκλίνεις. ΕΛΑΦΡΩΣ. Για παράδειγμα μπορείς να απορρίψεις μία από τις τρεις προτάσεις για κοκτέιλς επειδή δεν πρέπει να το παρακάνεις με το αλκοόλ, όπως μπορείς και να αποφύγεις μία από τις τέσσερις εξόδους με τους συναδέλφους για φαγητό επειδή έχεις φέρει ταπεράκι από το σπίτι. Πρόσεχε όμως να μην το κάνεις συστηματικά, γιατί τότε η δίαιτα θα σε απομονώσει. Κι αυτό είναι χειρότερο από μερικά παραπανίσια κιλά. 
  • Να ενημερώνεσαι για τη δίαιτα που κάνεις. Μην αφήνεσαι μόνο στο πρόγραμμα του διατροφολόγου σου. Ψάξε για τη διατροφή που ακολουθείς, μάθε πληροφορίες για τις τροφές που λαμβάνεις, ρώτα και λύσε τις απορίες σου. Όσο περισσότερο το ψάχνεις τόσο θα κατανοείς και τον τρόπο που "λειτουργεί" και θα σου φαίνεται λιγότερο σαν αγγαρεία. 
  • Να θέλεις να μοιραστείς αυτή την εμπειρία. Αυτό θα σε βοηθήσει και να μην τα παρατήσεις. Λειτουργεί όπως και στη γυμναστική. Όσο το μοιράζεσαι και βρίσκεις ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια ή παρόμοια φάση τόσο θα νιώθεις πως έχεις συμμάχους, αλλά και κατά κάποιο τρόπο θα "δεσμεύεσαι". Άτιμο πράγμα η ψυχολογία!
  • Να έχεις και μια "cheat day". Ακόμα και οι πιο αυστηρές δίαιτες έχουν μια μέρα ελεύθερο γεύμα. Ακόμα και να "κλέψεις" λιγάκι δε χάθηκε ο κόσμος! Συνεχίζεις το πρόγραμμά σου ακάθεκτη!

Δεν είναι οκ:
  • Χημικές δίαιτες/ Δίαιτες αστραπή. Δεν έχουν κατηγορηθεί άδικα. Προσπάθησε να τις αποφύγεις όσο δελεαστικές κι αν ακούγονται. 
  • Να γίνει το κέντρο της ζωής σου και της προσοχής σου. Αυτό φυσικά ισχύει για οποιαδήποτε ενασχόληση ακόμα και για τη γυμναστική. Κάνε την προσπάθειά σου, ακολούθησε το πρόγραμμά σου, όταν όμως όλη η προσοχή σου είναι στραμμένη εκεί 24/7 μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις.
  • Να επηρεάζει την ψυχολογία σου αρνητικά. Οποιαδήποτε διατροφή κάνεις έχει σκοπό να βελτιώσει την υγεία σου, τη σωματική σου κατάσταση ακόμα και την εμφάνισή σου. Εάν κατά τη διάρκεια αυτής της διατροφής η ψυχολογία σου επηρεάζεται αρνητικά τότε απέχεις πολύ από το στόχο σου. 
  • Να κάνεις δίαιτα ή διατροφή για λάθος λόγους. Σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται ποτέ να πετύχεις τον στόχο σου. Μην περιμένεις να γίνεις πιο ευτυχισμένη ή να αγαπήσεις τον εαυτό σου επειδή θα αλλάξεις τη διατροφή σου. Άλλαξε τη διατροφή σου επειδή αγαπάς τον εαυτό σου. 
Βίλλυ από Make up your dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->