Μια βόλτα στο Ναύπλιο: πού να πας τι να κάνεις

Διάβασε επίσης

Σήμερα φίλη μου σου έχω ετοιμάσει ένα διαφορετικό κείμενο, λίγο πιο ταξιδιάρικο. Θα σε πάρω μαζί μου και θα πάμε να πιούμε καφέ στα πανέμορφα και γραφικά σοκάκια του Ναυπλίου. Θα σου πω ότι η καταγωγή μου είναι από το Άργος που βρίσκεται μόνο 12 χιλιόμετρα μακριά από το Ναύπλιο. Το πατρικό μου είναι εκεί οπότε έχουμε την ευκαιρία να πηγαίνουμε συχνά και φυσικά να πεταγόμαστε και μέχρι το Ναύπλιο!

Πανοραμική Θέα Ναυπλίου

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το Ναύπλιο απέχει μόνο 2,5 ώρες (ίσως και λίγο λιγότερο πια) από την Αθήνα και έχει υπάρξει η πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους μετά την Τουρκοκρατία. Οι τοπικές αρχές έχουν φροντίσει να διατηρήσουν το παραδοσιακό χρώμα της παλιάς πόλης με τα γραφικά σοκάκια και τα παλιά διώροφα κτίσματα που παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή λίγο πιο ρομαντική.

Μικρό, στενό δρομάκι -Ναύπλιο

Εγώ σήμερα θα σε ξεναγήσω στην όμορφη αυτή πόλη ως μια ντόπια, με προσωπικές φωτογραφίες κι όχι μόνο.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν... Φτάνοντας στην πόλη, υπάρχει μεγάλος χώρος στάθμευσης στο λιμάνι και τις ημέρες με τη μεγάλη κίνηση διατίθεται και το προαύλιο του σχολείου που βρίσκεται απέναντι. Αφού παρκάρεις το αυτοκίνητό σου, ξεκίνα να περιπλανιέσαι στα πανέμορφα σοκάκια της πόλης γεμάτα από βουκαμβίλιες, πέτρα και μάρμαρο. Μην παραλείψεις να κατέβεις και μια ως την πασαρέλα (όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι) και δεν είναι άλλη από την περαντζάδα μπροστά στις καφετέριες στη θάλασσα. Αρκετά family-friendly είναι η τελευταία καφετέρια, το Ηλιοστάσιο, που έχει κούνιες δίπλα και μεγάλο χώρο μπροστά για ατελείωτο παιχνίδι. Αλλά αν είσαι λάτρης του γλυκού και του καλού καφέ, προτίμησε να πιες καφέ στο Ξένον στην πλατεία Συντάγματος και ζήτα μια μερίδα λουκουμάδες με ανάμεικτη σοκολάτα και θα με θυμηθείς.

Βόλτα στο Λιμάνι -Ναύπλιο

Βόλτα στο Λιμάνι -Ναύπλιο

Βόλτα στο Λιμάνι -Ναύπλιο


Αφού έχεις χαλαρώσει και ξεκουραστεί, είναι ώρα να αντιμετωπίσεις το Παλαμήδι και τα 857 σκαλιά του (μυστικό...σσσσσσσσσσςς... μπορεί να σε ανεβάσει κάποιος με το αυτοκίνητο ως πάνω από τον πίσω δρόμο κι εσύ απλά να κατέβεις τα σκαλιά). Επίσης μια όμορφη βόλτα με βαρκάκι μπορεί να γίνει διαλέγοντας μια βάρκα που θα σας περάσει απέναντι στο Μπούρτζι. Η πόλη έχει Πολεμικό και Αρχαιολογικό μουσείο καθώς επίσης περπατώντας στα πολύ ωραία δρομάκια να περπατήσει κανείς αναπνέοντας την ιστορία μας σίγουρα θα σε βγάλει ο δρόμος σου έξω από τον Άγιο Σπυρίδωνα όπου δολοφονήθηκε ο Κυβερνήτης Καποδίστριας. Για τους λάτρεις του περπατήματος το δρομάκι της Αρβανιτιάς είναι ότι πρέπει.



Σχετικά με το φαγητό, υπάρχουν επιλογές για όλους. Στην πλατεία Καποδίστρια και κάτω στο λιμάνι θα βρείτε μαζεμένα όλα τα junk food εστιατόρια, μέσα στα στενά θα είσαι σε θέση να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλά όμορφα ταβερνάκια (για μένα κορυφαίο φαγητό έχει ο Αίολος και το ημίγλυκο κρασί του απλά θεσπέσιο) αλλά και πανάκριβα εστιατόρια που θα καλύψουν και τα πιο απαιτητικά γούστα.

Η θέση της πόλης αυτή είναι ένα από τα πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα της. Μόνο 2 ώρες και κάτι από Αθήνα και σχεδόν δίπλα στην Επίδαυρο και το αρχαίο θέατρο αλλά και στον Αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Στα 10 λεπτά περίπου βρίσκεται η παραλία της Καραθώνας και στα 20 λεπτά μακριά βρίσκεται το Τολό. Και οι δύο παραλίες έχουν τη μπλε σημαία.


Είτε επιλέξεις το Ναύπλιο ως μονοήμερη εκδρομή ή για περισσότερες μέρες, ένα είναι το σίγουρο...το Ναύπλιο θα ανταπεξέλθει πλήρως στις προσδοκίες σου!

Ελπίζω να πέρασες όμορφα στη σημερινή μας βόλτα.

Εσένα ποιος είναι ο αγαπημένος σου προορισμός;

Έλενα




2 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Υπέροχη ανάρτηση ταξιδιάρικη Έλενα μου!!! Μα υπάρχει τρόπος να αποφύγεις τα σκαλιά στο Παλαμήδι;;;; αχα ενδιαφέρον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Ναύπλιο είναι πάντα η στάση μας όταν κατηφορίζουμε προς τα σπήλαια Διρού που είναι το πατρικό του άνδρα μου. Αγαπημένος προορισμός, μια πόλη με χρώμα, μια πόλη που σε ταξιδεύει στο παρελθόν. Και φυσικά πάντα κάνω την βόλτα μου στα σοκάκια με τα μαγαζιά και ειδικά στα μαγαζιά με τα κομπολόγια μιας και είμαι συλλέκτης κομπολογιών... ευχαριστούμε Έλενα για το οδοιπορικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->