Είναι οκ/ Δεν είναι οκ της επιστροφής από τις διακοπές

Διάβασε επίσης

Την ιδέα για αυτό το θέμα μου την έδωσε η Δέσποινα, και η αλήθεια είναι ότι χρειαζόταν. Έχουμε μιλήσει για το savoir vivre της παραλίας, για το savoir vivre του ταξιδιού, όμως μας ξέφυγε το savoir vivre της επιστροφής. Για όλα αυτά που λέμε/κάνουμε μετά τις διακοπές μας. Που έχουμε ξεφαντώσει, έχουμε χαλαρώσει, έχουμε γεμίσει μπαταρίες, έχουμε γεμίσει εικόνες και επιστρέφουμε πάλι στην καθημερινότητα ανανεωμένοι μέσα κι έξω. Τι είναι οκ και τι δεν είναι οκ μετά την επιστροφή μας από τις διακοπές?



Είναι οκ:

1. Να διατηρήσεις κάποιες από τις διακοπο-συνήθειές σου.
Ξυπνούσες το πρωί και έτρωγες πρωινό. Γιατί να μη συνεχίσεις να το κάνεις και στο σπίτι σου? Αφού σου δίνει ενέργεια, καλή διάθεση, κάνει καλό στο μεταβολισμό σου, στο σώμα σου, στην υγεία σου! Ξεπέρασε το "έναν καφέ και φεύγω για δουλειά". Όπως το έκανες στις διακοπές, έτσι μπορείς να το κάνεις και μια βαρετή Δευτέρα πριν πας στο γραφείο.

2. Να διατηρήσεις τη διακοπο-διάθεσή σου. 
Δεν έχει σημασία που δεν είσαι στην παραλία. Μάλλον έχει και σημασία και διαφορά (ίσα κι όμοια η Κηφισίας με τις Κυκλάδες?). Μπορείς όμως να κρατήσεις τη θετική ενέργεια που είχες στις διακοπές σου ακόμα και στο γραφείο! Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να ξυπνάς χαμογελώντας ακόμα και στην πόλη? Κι αν στην καλή διάθεσή σου συνέβαλαν οι βόλτες, τα έξτρα παγωτά που έτρωγες, οι βουτιές στη θάλασσα, ή ακόμα κι ο μεσημεριανός ύπνος, γιατί να μην τα κάνεις όλα αυτά και στην πόλη με την πρώτη ευκαιρία?

3. Να σχεδιάζεις κοντινές αποδράσεις.
Το ότι γύρισες από τις διακοπές δε σε εμποδίζει να ξαναφύγεις για ένα Σαββατοκύριακο. Ξεκίνα λοιπόν να κάνεις σχέδια σε κοντινότερους προορισμούς πριν αρχίσει να σε τρώει η ρουτίνα!

4. Να θέλεις να μπεις σε "πρόγραμμα".
Είτε αυτό λέγεται διατροφή, είτε γυμναστική, είτε σεμινάρια, είτε ένα νέο χόμπυ. Ναι είναι η κατάλληλη περίοδος να σκεφτείς τι θέλεις να κάνεις, να το ερευνήσεις, να το οργανώσεις και επιτέλους να το ξεκινήσεις!


Δεν είναι οκ.

1. Το "καλό χειμώνα". 
Σοβαρά τώρα? Ακόμα κι αν γύρισες από τις διακοπές στις 31 Αυγούστου το "καλό χειμώνα" είναι εντελώς άκυρο. Αρχικά να σε ενημερώσω ότι ημερολογιακά ο χειμώνας ξεκινάει τον Δεκέμβριο. Επίσης πολλοί συνάνθρωποί σου επιλέγουν να πάνε διακοπές τον Σεπτέμβριο, οπότε το να ακούνε κάτι τέτοιο πριν την άδειά τους τους φαίνεται το λιγότερο αστείο. Και στην τελική τι μας μαυρίζεις τη δική μας καλοκαιρινή διάθεση με το δικό σου "καλό χειμώνα"??

2. Να μελαγχολείς που τελείωσαν οι διακοπές.
Καταρχάς να νιώθεις ευτυχής που πήγες διακοπές. Και που πέρασες τόσο όμορφα! Και να κάνεις όλα τα παραπάνω που είναι οκ! Κι άσε τη θλίψη και τη μελαγχολία, δεν ταιριάζει εδώ. Θα έρθουν κι άλλες διακοπές, κι άλλες εξορμήσεις, κι άλλες ανέμελες στιγμές! Η ζωή έχει πολλές από αυτές να σου δώσει, αρκεί να είσαι ανοιχτός και θετικός! Άλλωστε το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ!

3. Να σε πιάνει πανικός για τα 2 κιλάκια που πήρες.
Αυτά τα 2 κιλάκια αντιστοιχούν σε νέες γεύσεις που δοκίμασες, σε λίγη παραπάνω αδράνεια που την είχες ανάγκη, και σε μερικά παραπάνω ποτά που ήπιες, που επίσης τα είχες ανάγκη. Δεν είναι καθόλου οκ να τρελαίνεσαι, άλλωστε μπορείς σιγά σιγά να μπεις σε πρόγραμμα κι όλα να πάρουν την πορεία που θέλεις. Να χαίρεσαι που πέρασες τόσο όμορφα και που δε σε απασχολούσε ούτε η "γραμμή" σου ούτε τα κιλά σου ούτε τίποτα από όλα αυτά.

Βίλλυ από Make up your dayz

1 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Πολύ σωστά όλα! Ειδικά αυτό με το "καλό χειμώνα" μου τσακίζει τα νεύρα κάθε φορά. Φέτος το άκουσα στις 14 Αυγούστου!!!! Ήμαρτον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->