Γιατί όλες οι γυναίκες πρέπει να παρακολουθήσουν μαθήματα αυτοάμυνας

Διάβασε επίσης

Το περασμένο Σάββατο είχα την χαρά και την τύχη να παρακολουθήσω ένα σεμινάριο αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας γυναικών στον πολυχώρο φυσικής Άσκησης και Σωματικής Εκπαίδευσης Athens Martial Arts, Υπό την αιγίδα της πανελλήνιας ομοσπονδίας Εκπαίδευσης Τεχνών Αυτοάμυνας. Οι συμβουλές που μας έδωσαν αλλά και κάποιες βασικές αρχές αυτοάμυνας που μας δίδαξαν θεωρώ ότι μπορούν να είναι σωτήριες για όλες τις γυναίκες. Για αυτό και τώρα θα μοιραστώ μαζί σας 5 βασικούς λόγους που πιστεύω ότι καθιστούν τα μαθήματα αυτοάμυνας ιδιαίτερα σημαντικά για όλες μας. 
5 λόγοι γιατί πρέπει όλες οι γυναίκες να παρακολουθήσουν σεμινάρια αυτοάμυνας

Καταρχάς να τονίσω ότι δεν θα μοιραστώ μαζί σας συμβουλές, ούτε όλα όσα έμαθα, καθώς ένα λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες, είναι όταν επιστρέφουν σπίτι και μοιράζονται με τον σύντροφο τους όλα όσα έμαθαν στο μάθημα αυτοάμυνας. Ακόμα κι αν δεν τίθεται θέμα ενδοοικογενειακής βίας, ο άντρας σας μπορεί να δείξει κάτι σε ένα φίλο τους, εκείνος κάπου αλλού κοκ. Για αυτό και δεν έχει νόημα να μοιραστώ μαζί σας τακτικές που μπορεί να σώσουν την ζωή κάποιων γυναικών, καθώς αυτόματα θα μπορούσαν να διακινδυνεύσουν ακόμα περισσότερες.

Γιατί όμως να παρακολουθήσει μια γυναίκα μαθήματα αυτοάμυνας;


  1. Θύμα βιασμού και επίθεσης μπορεί να πέσει ο οποιοσδήποτε και ανά πάσα στιγμή ανεξαρτήτως ηλικίας, ντυσίματος ή εμφάνισης. Έρευνες έχουν δείξει πως το βασικό χαρακτηριστικό για επιλογή θύματος είναι το πόσο ευάλωτο είναι για τον δράστη και πόσο εύκολα μπορεί να τρομοκρατηθεί το θύμα και να τεθεί υπό έλεγχο.
  2. Πιο εύκολα θα επιτεθούν σε μια κοπέλα όμορφη ή προκλητικά ντυμένη. Στατιστικά όμως, οι επιθέσεις γίνονται σε μέσες γυναίκες με απλή και καθημερινή αμφίεση. Μπορεί να μας βολεύει να  πιστεύουμε πως θα επιτεθούν σε μια κοπέλα που έχει πιεί παραπάνω, έχει ντυθεί προκλητικά ή που κυκλοφορούσε αργά, μιλούσε με άγνωστους κτλ, και εμείς που δεν κάνουμε τίποτα από αυτά είμαστε ασφαλείς. Ωστόσο η βία είναι βία και το όχι είναι όχι και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σε αγγίζει χωρίς την άδεια σου, χωρίς να του το επιτρέψεις. 
  3. Δεν μπορείς πάντα να βασίζεσαι στους άλλους για βοήθεια. Μια επίθεση μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Μπορεί εκείνη την στιγμή να είσαι εντελώς μόνη σου και να πρέπει να ξέρεις πως να προστατευτείς. 
  4. Μαθαίνεις να είσαι πιο πειθαρχημένη και πως να αντιμετωπίζεις συγκεκριμένους κινδύνους και να βοηθήσεις όχι μόνο τον εαυτό σου αλλά και αυτούς που αγαπάς.
  5. Μαθαίνεις πως να συμπεριφέρεσαι καλύτερα "στον δρόμο" , να είσαι προετοιμασμένη για μια "κακιά στιγμή" και πως να κυκλοφορείς με αυτοπεποίθηση έξω.

Το σημαντικότερο από όλα, είναι ότι παρακολουθώντας μαθήματα αυτοάμυνας, κερδίζουμε πρωτίστως χρόνο για να απομακρυνθούμε γρηγορότερα από τον θύτη. Σκοπός μας δεν είναι η αντεπίθεση αλλά να φύγουμε όσο τον δυνατό πιο μακριά και προς την κατεύθυνση που θα μας παρέχει περισσότερη ασφάλεια. Δεν θα γίνουμε ηρωίδες, αλλά θα επιβιώσουμε.

Που θα παρακολουθήσετε μαθήματα αυτοάμυνας; Εγώ σας προτείνω τον πολυχώρος φυσικής άσκησης και σωματικής εκπαίδευσης Athens Martial Arts, αλλά μπορείτε να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε σχολή μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαίδευσης Τεχνών Αυτοάμυνας.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.self-defense.gr.

Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.

2 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Πολύ ωραίο Άρθρο και εξαιρετικά χρήσιμο! Μακάρι όλες οι γυναίκες να παρακολουθούσαν κάποια βασικά μαθήματα αυτοάμυνας και κυρίως αυτοπροστασίας. Ο κίνδυνος στις μέρες μας βρίσκεται παντού, δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Πιστεύω ότι πολλά τα παίρνουμε για αυτονόητα αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Πλέον ο κίνδυνος ελλοχεύει παντού και πρε πει να είμαστε προετοιμασμένος να αυτοπροστατευτουμε

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->