Όλα όσα θα χρειαστείς για την φθινοπωρινή σου περιποίηση

Διάβασε επίσης

Οι ανάγκες τις επιδερμίδας μας για ενυδάτωση δεν σταματούν ποτέ. Ωστόσο ανάλογα με την εποχή είναι καλό να προσαρμόζουμε την περιποίηση της επιδερμίδας μας. Έτσι για το φθινόπωρο ξεχώρισα τα προϊόντα εκείνα που αξίζει να συμπεριλάβεις στην περιποίηση του προσώπου σου.
Η περιποίηση της επιδερμίδας το φθινόπωρο



Καθώς ο καιρός αλλάζει και προχωράμε σιγά σιγά προς τον χειμώνα, είναι απαραίτητο να προσαρμόζουμε την περιποίηση της επιδερμίδας μας στις αντιξοότητες του περιβάλλοντος. Για αυτό μπορούμε να εμπιστευτούμε προϊόντα που θα προσφέρουν την μέγιστη ενυδάτωση χωρίς να βαρύνουν την επιδερμίδα μας και ταυτόχρονα θα θεραπεύσουν τυχόν προβλήματα.

Πέρα από τον καθαρισμό (για τον οποίο θα μιλήσω αναλυτικά σε επόμενο άρθρο) είναι σημαντική η ενυδάτωση της επιδερμίδας. Χρησιμοποιώντας μια μάσκα νύχτας μπορούμε να ξεκουράσουμε την επιδερμίδα μας και ταυτόχρονα να την αναζοωγονήσουμε. Η NovAge Intense Αναζωογονητική Μάσκα Νύχτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί 2 φορές την εβδομάδα για όλη τη νύχτα, αντί της συνηθισμένης μας ενυδατικής.


Για τις υπόλοιπες ημέρες (και νύχτες) μπορούμε να εμπιστευόμαστε το τρίπτυχο: ορός, κρέμα ματιών και κρέμα ημέρας ή νύχτας. Ένας ορός που δοκιμάζω το τελευταίο διάστημα και έχω ενθουσιαστεί είναι ο Ariadne Perpetual Youth Elixir. Είναι ένας υπερσυμπυκνωμένος ορός επανόρθωσης και αντιγήρανσης. Είναι ιδανικός για όλους τους τύπους δέρματος και ενισχύει τους φυσικούς μηχανισμούς επιδιόρθωσης του δέρματος, ενώ παράλληλα βοηθάει στην βέλτιστη λειτουργεία των «εργοστασίων ενέργειας» των κυττάρων, γνωστά ως μιτοχόνδρια. Τα 3 μοριακά βάρη υαλουρονικού στοχεύουν στην τρισδιάστατη (3D) ενίσχυση του δέρματος. Άμεσο Lifting, Προστατεύει τις κυτταρικές μεμβράνες, Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, Διόρθωση DNA. Πολυδραστική φόρμουλα με πιστοποιημένα υψηλής ποιότητας συστατικά, 100% φυσικά αρώματα και nature-identical συντηρητικά. 

Η κρέμα ματιών κατά των μαύρων κύκλων και σακουλών Anti Dark Circles & Anti Puffiness Eye Cream της FBM Anagenessis,  σβήνει τις ρυτίδες, τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια ενώ αφήνει μια λαμπερή απόχρωση στην επιδερμίδα και παρέχει ένα ισχυρό αποτέλεσμα από τις πρώτες μέρες. Τα εξειδικευμένα συστατικά όπως ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και φυτικά εκχυλίσματα απαλύνουν και μειώνουν αισθητά μάυρους κύκλους και σακούλες, ενώ μπλοκάρουν τους παράγοντες επανεμφάνισής τους. Παράλληλα, καθυστερούν τις μεταβολικές δραστηριότητες που οδηγούν στο γήρας, ενώ ένα πλέγμα από μικρομόρια υαλουρονικού οξέος ενυδατώνει και γεμίζει φυσικά και άμεσα ρυτίδες και λεπτές γραμμές λειτουργώντας σαν ένα άμεσο μη ενέσιμο lifting. 

Royal Caviar (πρώην Absolut Beluga) Extra-Lifting Face Cream, 24ωρη είναι Νο 1 Βιολογική Αντιγηραντική Θεραπεία. Αυτή η πλούσια σε υφή κρέμα αποκαθιστά τη ζωτικότητα και την ελαστικότητα στο δέρμα. Γεμάτο με πρωτεΐνες και αμινοξέα, το εκχύλισμα από χαβιάρι Beluga διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύει τον φυσικό μηχανισμό αντι-κόπωσης του δέρματος, έχοντας με αποτέλεσμα την ανόρθωση(lifting) και την λαμπερή εμφάνιση. Επιπρόσθετα η άγρια ​Ροδιόλα Rosea λειτουργεί εσωτερικά για να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης και να θρέψει το δέρμα. Το φυσικό bisabolol ενυδατώνει βαθιά την επιδερμίδα, ενώ το ωμέγα-6 και Pepha ®-Tight δρουν πολυεπίπεδα και την συσφίγγουν, θρέφουν και προστατεύουν από εξωτερικούς παράγοντες που προκαλούν γήρανση. Με συνεχή χρήση, το δέρμα γίνεται ολοφάνερα πιο λαμπερό και νεανικό.

Για το πρωί θα επιλέξω μια πιο ελαφριά κρέμα, καθώς έχω λιπαρή επιδερμίδα και δεν θέλω να είναι βαριά κάτω από το μακιγιάζ μου. H Sophora Japonica Day Cream, είναι η τέλεια λύση για λιπαρές και μεικτές επιδερμίδες. Με βάση την ιαπωνική σοφόρα, αυτή η κρέμα ημέρας βοηθάει στην εξισορρόπηση και ενυδάτωση της επιδερμίδας. Αν και είναι για μικρότερες ηλικίες βρίσκω ότι είναι ιδανική για κάτω από μακιγιάζ, καθώς δεν βαραίνει την επιδερμίδα και δημιουργεί ένα ιδανικό ματ τελείωμα.

Για πιο ενισχυμένη ενυδάτωση είτε το πρωί είτε το βράδυ, χρησιμοποιώ το rejuvenating elixir της Helena Natura. Πρόκειται για ένα θαυματουργό μείγμα φυτικών ελαίων, για πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ, για καταπολέμηση των ρυτίδων, σύσφιξη, ενυδάτωση και ορατή μείωση των πόρων. Tο χρησιμοποιώ το βράδυ σαν μάσκα μετά την κρέμα καθώς τα περισσότερα έλαια είναι ξηρά και βοηθούν στην εξισορρόπηση της έκκρισης σμήγματος. Ενίοτε το βάζω και στις άκρες των μαλλιών μου σαν μάσκα πριν το λούσιμο. 

Γενικά να θυμάσαι ότι η ενυδάτωση παίζει τον κυριότερο ρόλο και θα πρέπει να την ενισχύσεις όσο κρυώνει ο καιρός, για να μπορέσει η επιδερμίδα σου να αντεπεξέλθει στις αντιξοότητες του περιβάλλοντος.


Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->