5+1 Τρόποι για να οργανωθείς εγκαίρως για τις γιορτές

Διάβασε επίσης

Οι Γιορτές είναι τόσο όμορφες αλλά και τόσο αγχωτικές! Τουλάχιστον για τις περισσότερες από έμας. Γιατί κακά τα ψέματα ο συνδιασμός νοικοκυρά-μητέρα-blogger μπορεί να σε τρελάνει κατά τη διάρκεια των γιορτών. Είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να κάνεις που χωρίς τον σωστό προγραμματισμό και μια κάποια οργάνωση βγαίνεις εκτός και "χάνεις την μπάλα" πρωτού καν το καταλάβεις. 

5+1 Τρόποι για να προετοιμαστείτε εγκαίρως για τις γιορτές χωρίς άγχος

Γι' αυτό κι εγώ σήμερα σου έχω τη λύση. 5 + 1 Τρόποι για οργανωθείς εγκαίρως για τις γιορτές και να οργανώσεις το κομμάτι της ζωής σου που λέγεται "νοικοκυρά" για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή αλλά και για να βγεις ασπροπρόσωπη και να "κλείσεις και μερικά στόματα"! 

5+1 Τρόποι για να προετοιμαστείτε εγκαίρως για τις γιορτές χωρίς άγχος

1. Η οργάνωση είναι το παν 

Ξεκίνα με ένα χαρούμενο σημειωματάριο όπου θα σημειώσεις όλα όσα σου έρχονται στο μυαλό και όλα όσα σκέφτεσαι να κάνεις (μπορείς αν θέλεις να "κατεβάσεις" και να εκτυπώσεις το Γιορτινό Ημερολόγιο που δημιούργησα γι' αυτόν τον σκοπό). Γράψε λοιπόν αναλυτικά ή περιγραφικά τις ιδέες που έχεις για τα δώρα που θα χαρίσεις, συνταγές που θα ήθελες να φτιάξεις, ιδέες για κατασκευές κλπ. Επίσης σε περίπτωση που προγραμματίζεις κάποιο τραπέζι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσεις να συγκεντρώσεις τις συνταγές σου και να ετοιμάζεις ένα βασικό μενού. Θυμίσου ότι ενδεχομένως οι γιορτές να μην είναι η καλύτερη στιγμή για δοκιμές και πειραματισμούς (ειδικά εάν δεν έχεις πολύ χρόνο) και ίσως θα ήταν καλύτερα να κάνεις αυτά που ξέρεις καλύτερα. 


2. Ρίξε μια ματιά στα ντουλάπια σου

Τακτοποίησε τα ντουλάπια σου και κάνε μια καταγραφή του τι έχεις και τι χρειάζεται να αγοράσεις. Στις επόμενες επισκέψεις σου στο super market φρόντισε να αγοράζεις σιγά σιγά οτιδήποτε είναι μακράς διάρκειας (π.χ. αποξηραμένη καρύδα, ξηροί καρποί, ποτά κλπ.) έτσι ώστε να μην τα αφήσεις για την τελευταία στιγμή που μπορεί να είναι σε έλλειψη (το έπαθα πέρσι με τα ρόδια) και δεν θα φουσκώσεις πολύ και τον λογαριασμό. Άλλωστε λίγα-λίγα δεν φαίνονται! 
Επιπλέον σου συνιστώ να έχεις τα μάτια σου ανοικτά για τυχόν προσφορές σε προϊόντα που θα μπορείς να στοκάρεις. Φρόντισε να έχεις αρκετά μπαχαρικά, αλεύρι, σοκολάτες όλων των ειδών καθώς και ποικιλία ξηρών καρπών (τους ξηρούς καρπούς ... να τους κρύψεις για παν ενδεχόμενο!). Επίσης μια καλή ιδέα είναι να αγοράσεις παραπάνω κρασιά, τα οποία θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη σε απρογραμμάτιστους επισκέπτες αλλά θα μπορείς και να χαρίσεις σε μια ξαφνική πρόσκληση. 

3.Έλεγξε τον εξοπλισμό σου

Βεβαιώσου ότι όλα δουλεύουν ρολόι και ότι δεν χρειάζεται τίποτα επισκευή. Είμαι σίγουρη ότι δεν θέλεις να βρεθείς παραμονή Χριστουγέννων χωρίς μίξερ και σακκούλες για την ηλεκτρική σου σκούπα! Επίσης μια συμβουλή, εάν έχετε παιδιά στο σπίτι βεβαιωθείτε ότι έχετε μπαταρίες για τα δώρα τους. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την γκρίνια ενός μικρού παιδιού που δεν μπορεί να παίξει με το νέο του παιχνίδι! 

4. Καθαρίσε την κουζίνα σου 

Μην γουρλώνεις τα μάτια ... είναι απαραίτητο! Καθαρίσε την κουζίνα, τον φούρνο, τον φούρνο μικροκυμμάτων αλλά και το πλυντήριο πιάτων. Όλες αυτές οι συσκευές θα δουλεύουν υπερωρίες τις επόμενες ημέρες οπότε ένα καλό καθάρισμα είναι απαραίτητο για την ομαλή τους λειτουργία. Και μιας και μιλάμε για καθάρισμα, μην ξεχάσεις το ψυγείο και την κατάψυξη. Θα είναι ο #1 βοηθός σου, γι' αυτό καθάρισε τα ράφια, κάνε χώρο και ξεφορτώσου οτιδήποτε άχρηστο και ληγμένο. Κάνε επίσης χώρο στην κατάψυξη ώστε να φιλοξενήσεις τα leftovers σου. Τόσο κόπο θα κάνεις, μην πάνε χαμένα! 


5. Βγάλε τα καλά σου τραπεζομάντηλα

Τώρα είναι η ώρα για να φρεσκάρεις το καλό σου τραπεζομάντηλο. Ελέγξε ότι είναι καθαρό και ότι δεν σου έχει ξεφύγει κανένας λεκές. Όταν έρθει η ώρα να το χρησιμοποιήσεις "πάτησε" το λίγο με το σίδερο και θα είναι τέλειο. Το ίδιο ισχύει εάν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις τις πετσέτες φαγητού που έχεις κρυμμένες σε καποιο συρτάρι. 


6. Εφοδιάσου με δοχεία φαγητού

Ταπεράκια είμαι σίγουρη ότι έχεις πολλά αλλά καλού κακού αγόρασε και αυτά τα μεταλλικά τα μιας χρήσεως. Ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να τα χρειαστείς. Μπορεί να θέλεις να πας γλυκά στη δουλειά ή να στείλεις στο σχολείο κάτι ή ακόμα και να ψήσεις κάτι σ' αυτά γιατί απλά δεν έχεις το κατάλληλο ταψί. Μην ξεχνάς ότι μπορείς ακόμα και να τα μεταμορφώσεις σε πρώτης τάξεως δώρα χαρίζοντας πεντανοστιμα κέικ! 

Ποιά είναι τα δικά σου μυστικά για σωστή οργάνωση στις Γιορτές; Άφησέ μας το σχόλιο σου.  


Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα!

5+1 Τρόποι για να προετοιμαστείτε εγκαίρως για τις γιορτές χωρίς άγχος

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->